ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Ρεσιτάλ πολιτικού κανιβαλισμού στο Κοινοβούλιο


Βγήκαν "μαχαίρια" και "κουμπούρια" τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ! Μαινόμενοι εναντίον αλλήλων, οι εθνοπατριοί μας ενημέρωσαν ότι έχουμε μια εγκληματική κυβέρνηση - τέρας με δύο κεφάλια κατά τον κ. Τσίπρα - και μια αξιωματική αντιπολίτευση σε ρόλο πέμπτης φάλαγγας που απεργάζεται την καταστροφή της χώρας! 
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή... 
--Το άσπρο του ενός είναι κατάμαυρο για τον άλλο! 
--Το φως του ενός είναι πυκνό σκοτάδι για τον άλλο! 
--Η επιτυχία του ενός είναι παταγώδης αποτυχία για τον άλλο! 
--Η σωτηρία του λαού του ενός είναι συμβόλαιο θανάτου για τον άλλο! 
--Η λογική του ενός είναι τρέλα για τον άλλο! 
ΕΛΕΟΣ πια!!!

Τι άλλο χρειαζόμαστε ν' ακούσουμε για να γεμίσουμε απαισιοδοξία για το μέλλον της χώρας μας; Τι άλλο πρέπει να δούμε και ν' ακούσουμε για να καταλάβουμε ότι η δημοκρατία μας...
έχει εκφυλιστεί σ' ένα εθνοκτόνο και λαοκτόνο πολίτευμα; Για να πειστούμε ότι είμαστε ανάξιοι δημοκρατικού πολιτεύματος;

Βουλή, 30/3/2014 - ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο): «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα τέσσερα αυτά χρόνια - σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την υπογραφή του Μνημονίου - τα μάτια μας έχουν δει πολλά αλλά αυτό που επιχειρείτε σήμερα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. 
Διότι σήμερα επιχειρείτε στην κυριολεξία σαν τους κλέφτες, στα κρυφά, και με διαδικασίες του κατεπείγοντος και εξαπατώντας την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, να προχωρήσετε σε ένα ακόμα έγκλημα, έγκλημα οικονομικό, έγκλημα κοινωνικό, έγκλημα εθνικό. 
 (...) 
Ολοκληρώνετε έτσι με το χειρότερο τρόπο το εγκληματικό PSI που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και χρέωσε με 50 δισεκατομμύρια - τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών - τον ελληνικό λαό, προκειμένου να κρατήσει τις τράπεζες στη ζωή. 

Προέβλεπε, όμως, ότι τα χρήματα αυτά θα ανακτηθούν σε τιμές μετοχών ίδιες με αυτές όταν κατέθετε το ελληνικό δημόσιο τα χρήματα αυτά. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνετε με τη χειρότερη διαδικασία, με τον χειρότερο τρόπο την εκχώρηση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τον αφανισμό επαγγελματικών ομάδων, διαδικασίες που είχαν ήδη ξεκινήσει από το 2010, από το πρώτο μνημόνιο. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλα αυτά, όμως, τα προχωράτε, κρατώντας στην ουσία όλο αυτό το διάστημα κρυφές τις διατάξεις αυτές που αφορούν στη διάλυση και στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, προπαγανδίζοντας και πανηγυρίζοντας, όμως, το πλεόνασμα των 450 εκατομμυρίων που καλείστε, που θέλετε να μοιράσετε μια βδομάδα πριν από τις εκλογές του Μάη. 

Τολμώ να πω ότι σήμερα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία καλείται από την Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά να γράψει τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία τη δική σας, την ιστορία της συντηρητικής παράταξης, σελίδες που ξεπερνούν κατά πολύ αντίστοιχες άλλων εποχών. 

Διότι αυτό που στην ουσία επιχειρείτε είναι να ξεπουλήσετε οριστικά τη χώρα κομμάτι-κομμάτι στην ξένη και ντόπια διαπλοκή, με αντάλλαγμα τη στήριξη των δανειστών, μπας και γλιτώσετε την εκλογική συντριβή στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μάη. 

Πρόκειται για μια ντροπιαστική συνθηκολόγηση ανάμεσα στην Κυβέρνηση σας και στην Τρόικα. Πρόκειται για ένα προεκλογικό δούναι και λαβείν σε βάρος του ελληνικού λαού. Πρόκειται για την οργάνωση μιας μεγάλης εκστρατείας εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων. 
(...)
 Δεν έχουμε, λοιπόν, άλλη επιλογή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από το να καταθέσουμε σήμερα πρόταση δυσπιστίας κατά του κύριου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών, εναντίον του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.» 

Βουλή, 30/3/2014 - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – Υπουργός Εξωτερικών): «Λέτε πολλά, βαριά, ατεκμηρίωτα, χωρίς κανένα φραγμό, χωρίς καμία δεοντολογία, χωρίς να σέβεστε τίποτα. Δεν θα απαντήσω στις προσωπικές προσβολές, διότι εξαρτάται ποιος τις απευθύνει τις προσβολές αυτές. Και επειδή οι προσωπικές προσβολές απευθύνθηκαν από ανθρώπους που δεν είναι αντικείμενο ενδιαφέροντός μου, τις παραβλέπω. 

Υπάρχει, όμως, ένα δημοκρατικό πρόβλημα. Γιατί έχετε πεισμώσει, κύριε Τσίπρα; Τι πείσμα είναι αυτό; Η Κυβέρνηση είπε προηγουμένως δια του Αντιπροέδρου της ότι ούτως ή άλλως πολιτικά για εμάς η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά διαδικασία εμπιστοσύνης. 

Πολιτικά το βράδυ η νομοθετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με μία ψηφοφορία πολιτικά βαρύνουσα. Θα δούμε εάν επιβεβαιώνεται η δεδηλωμένη πλειοψηφία πάνω στην οποία στηρίζεται η Κυβέρνηση και κυρίως η εθνική στρατηγική. 

Συζητάμε με αφορμή το νομοσχέδιο, ψηφίζουμε με αφορμή το νομοσχέδιο και μετράμε τον κοινοβουλευτικό συσχετισμό δυνάμεων με απόλυτη θεσμική σοβαρότητα και διαφάνεια. Τι παραπάνω θέλετε; 

Θέλετε να παρεμποδίσετε τη λήψη απόφασης. Θέλετε να παρεμποδίσετε την πλειοψηφία να ασκήσει τις αρμοδιότητές της. Θέλετε να υπονομεύσετε τη χώρα. Άρα, καταστρατηγείτε το Σύνταγμα για να υπονομεύσετε την εθνική στρατηγική. Λειτουργείτε ως πέμπτη φάλαγγα. 
Υπάρχει κόστος γι’ αυτό που κάνετε, οικονομικό κόστος, κοινωνικό κόστος, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν, γιατί διότι εσείς υπονομεύετε τις προσπάθειές μας.
(...) 
Έχετε, λοιπόν, ηττηθεί πολλαπλά σήμερα. Πρώτον, διότι διακόψατε τη συζήτηση για την ουσία των ρυθμίσεων, γιατί δεν έχετε τι να πείτε. 
Σπαταλάτε το χρόνο του Κοινοβουλίου και των Βουλευτών και στην πραγματικότητα μετατρέπετε το θεμελιώδες ουσιαστικό ζήτημα της πορείας της χώρας σε μία παιδαριώδη συζήτηση για το τι λένε ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα σε κάτι που είναι οφθαλμοφανές και αυτονόητο.»
Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Αθήνα 30-3-2014
Το τραπεζικό σύστημα, μέρος του τριγώνου της διαπλοκής μαζί με τα ΜΜΕ και την επιχειρηματική ελίτ, υπήρξε η ραχοκοκαλιά ενός ψευδεπίγραφου μοντέλου ανάπτυξης τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό το μοντέλο οδήγησε τη χώρα στην μεγαλύτερη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και την χρεοκοπία.
Από το 2010 και μετά το ελληνικό δημόσιο, οι Έλληνες φορολογούμενοι, στήριξαν το τραπεζικό σύστημα με 200 δις ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις. Παρά τον πακτωλό των χρημάτων προς τις τράπεζες, αυτές όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν, αλλά σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης και της λιτότητας, πολλαπλασίασαν την κρίση, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία και τις παραγωγικές τάξεις.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών μεθοδεύει το χάρισμα των τραπεζών στους εγχώριους χρεοκοπημένους τραπεζίτες και τα ξένα κερδοσκοπικά funds. Με το παρόν νομοσχέδιο εκχωρείται ο έλεγχος των τραπεζών, δηλαδή ο έλεγχος της οικονομίας, σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση. Με αυτή την ενέργεια εκχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας στις τράπεζες. Με το παρόν νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στο ΤΧΣ να εγκρίνει την πώληση μετοχών σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή κτίσης τους. Έτσι, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για νέες απώλειες δημοσίου χρήματος, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και η επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την νομιμότητα τέτοιων πράξεων.
Ταυτόχρονα, επιβαρύνεται, με τις ενέργειες του υπουργού Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας, ενώ προκλητικά επιχειρείται η προκαταβολική αμνήστευση σε όσους συνυπογράψουν αυτό το έγκλημα εις βάρος της χώρας και της οικονομίας.
Για τους παραπάνω λόγους, σύμφωνα με το άρθρο 142 του ΚτΒ, η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών.