ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Στεντόρεια κραυγή υπεράσπισης του Συντάγματος από τον Ηλία Νικολόπουλο

Ρεσιτάλ φασισμού έδωσαν από τα τηλεπαράθυρα οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ και εκπρόσωποι κομμάτων, επειδή δεν τους άρεσαν οι απόψεις του Συνταγματολόγου Ηλία Νικολόπουλου. Αυτό, δυστυχώς, είναι το θλιβερό επίπεδο της στρατευμένης δημοσιογραφίας και του παραδημοκρατικού "διαλόγου" στο πάλαι ποτέ λίκνο της Δημοκρατίας...
30/04/2014 - Απάντηση του Ηλία Νικολόπουλου,
υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις σε βάρος του δηλώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Βενιζέλος αφού κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να αποτελειώσει και να μετατρέψει σε πολιτικό φάντασμα – υποζύγιο του κ. Σαμαρά και της Αβερωφικής δεξιάς, το κόμμα που ίδρυσε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχασε πλέον κάθε έλεγχο. Απορροφημένος στο πώς θα καμουφλάρει πίσω από αλλότριους τίτλους ( ΕΛΙΑ κλπ) τα υπολείμματα του πάλε - ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, απώλεσε κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Ο φασισμός αντιμετωπίζεται πρωτίστως ιδεολογικά και με το βάθεμα της δημοκρατίας και όχι με τον παραμερισμό και την απαξίωση του Εθνικού Κοινοβουλίου που συντελέστηκε και συντελείται όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες παρέδωσαν "αμετάκλητα" και άνευ όρων την εθνική κυριαρχία στις Βρυξέλλες και τους "δανειστές". 

Οι πολιτικές Σαμαρά-Βενιζέλου που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια χάιδευαν το αυγό του φιδιού μέχρι αυτό να εκκολαφτεί. Ήταν αυτές που με τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, την καταστροφή του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού και τον ξεριζωμό δεκάδων χιλιάδων νέων από τη χώρα μας έστρωναν το χαλί στο φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α για να αναπτυχθεί. 

Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατία δεν πρέπει και δε μπορεί να χρησιμοποιεί μέτρα ολοκληρωτισμού για να αντιμετωπίζει τον ίδιο τον ολοκληρωτισμό και τους πυρήνες του.

Θα υπενθυμίσω πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ομότεχνος συνάδελφός μου εκτός του ότι συμφωνεί με την άποψή μου ότι το Σύνταγμα δεν δίνει την δυνατότητα δικαστικής απαγόρευσης πολιτικού κόμματος, "καλύπτει" το φασιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ακόμα και για το μέλλον. 
Πιο συγκεκριμένα όποιος ανατρέξει στο βιβλίο του "Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου" στη σελίδα 449 θα διαβάσει πως: "...ακόμη και αν επιλεγεί στο μέλλον από τον αναθεωρητικό νομοθέτη η λύση της εισαγωγής του Συνταγματικού Δικαστηρίου… δεν θα πρέπει να διαθέτει αρμοδιότητες σχετικές...με τη δράση και τη λειτουργία των κομμάτων... Η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (ως συστήματος θεσμών, διαδικασιών, δικαιωμάτων) ή είναι ελεύθερη ή δεν υφίσταται καθόλου".

Το ΠΑΣΟΚ βλέποντας την αυξανόμενη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την πολιτική ατζέντα. Με τέτοιες πολιτικές μεθοδεύσεις που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας η εξαφάνισή του από τον πολιτικό χάρτη είναι ακόμη πιο βέβαιη. 

Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ »

Συγχαρητήρια στον Ηλία Νικολόπουλο που τολμάει να υπερασπίζεται την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος!  

Όσο για τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως "φασιστικό μόρφωμα", θα ήταν δημοκρατικότερο αν χαρακτηριζόταν "φασιστικό κόμμα". Διότι με την ίδια λογική, θα έπρεπε ν' αποκαλούμε και το ΚΚΕ "σταλινικό μόρφωμα", κ.ο.κ. 

Ωστόσο, με τα όσα λέει ο Ηλίας Νικολόπουλος εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,  υπονοεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι και τα δύο αυτά κόμματα είναι "φασιστικά μορφώματα" στον υπερθετικό, αφού παραμέρισαν και απαξίωσαν το Εθνικό Κοινοβούλιο και παρέδωσαν αμετάκλητα την εθνική κυριαρχία στις Βρυξέλλες και τους δανειστές.

Έτσι δεν είναι καραδημοκράτες μου; Αμ, πώς; 

Προσδεθείτε τώρα και ακούστε τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για την "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη και τη "δημοκρατική" μας κυβέρνηση: