ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Ο Γιώργος Καμίνης έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό


Νόμιμα; Μάλλον! Μόνο που ΚΑΙ ο Καμίνης είναι "δάσκαλος που δίδασκε και νόμους δεν εκράτει". 
Βρε το Γιώργο, τι μας έκρυβε! Έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα την είδηση. Κοίτα να δεις πόσο έξω μπορεί κανείς να πέσει στη διάγνωση για το ποιον των δημοσίων ανδρών, σκέφτηκα. 

Θυμήθηκα μάλιστα ότι το Δεκέμβρη του 2012, όταν κάποιος σχολιαστής τον είχε αποκαλέσει δημόσια "χαμηλοβλεπούσα νυφίτσα" , νόμισα ότι τον αδικούσε. Ήταν τότε που ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων καλούσε τον κύριο Καμίνη «να καταβάλει άμεσα τη μισθοδοσία, την οποία κατέβαλε στους αιρετούς» σημειώνοντας ότι «ο ίδιος, οι αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι κ.λπ. δεν μπορούσαν να αντέξουν δυο ημέρες καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους,
κάτι που θα έδινε μια επίφαση νομιμότητας στην ενέργεια του δημάρχου να μην πληρώσει τις εργαζόμενους. Αλλά η αξιοπρέπεια χρειάζεται και δύναμη και ήθος και συνέπεια». (πηγή)

Ατομιστής και φιλάργυρος, λοιπόν, ο πρώην επί δωδεκαετία  Συνήγορος του Πολίτη! Και δεν του φαινόταν... Βρε τη "σιγανοπαπαδιά"! Μου θυμίζει την παροιμία, "από το σιγανό ποτάμι να φοβάσαι"...

«Σταθερός σε καταθέσεις χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, όπως προκύπτει από το "πόθεν έσχες" του, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την περίοδο της κρίσης προκύπτει ότι ενισχύει τις καταθέσεις του σε ξένες τράπεζες, γεγονός που γεννά μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, "Κάλπες '14", στο "πόθεν έσχες" του 2011 ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζει να έχει καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες 22.000 ευρώ και 71.000 ευρώ στην τράπεζα Casa Di Risparmo (άγνωστο σε ποια περιοχή), που ανήκει στον ιταλικό τραπεζικό όμιλο Intensa Sanpaolo

Στο "πόθεν έσχες" του 2012, και ενώ έχει ξεσπάσει κρίση και στην Ιταλία, εμφανίζεται να έχει λογαριασμό μόλις 3.000 στην ιταλική τράπεζα και 105.000 ευρώ στη γαλλική Credit Commercial, ενώ στις ελληνικές διατηρεί λογαριασμούς 16.352 ευρώ. 

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει, πέραν της μεταφοράς των χρημάτων στη Γαλλία, ότι μετέφερε και χρήματα από την Ελλάδα στο εξωτερικό, καθώς οι λογαριασμοί του σε τράπεζες του εξωτερικού αυξάνονται κατά το ποσό των 37.000 ευρώ. 

Το 2013, συνεχίζει να διατηρεί συνολικά στις δύο τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 108.000 ευρώ, ενώ στις ελληνικές δηλώνει ότι έχει καταθέσεις ύψους 28.464 ευρώ.» (πηγή)

Δείτε τώρα τι έλεγε ο Γιώργος Καμίνης στις 3 Δεκεμβρίου 2011:

«Θα πρέπει να υπάρχει μια απόλυτη διαφάνεια. Γιατί ο πολιτικός δεν αρκεί να είναι τίμιος. Θα πρέπει να φαίνεται και τίμιος και ακριβώς να είναι διαφανής απέναντι στους πολίτες οι οποίοι τον αναδεικνύουν.
Αν υπάρχουν περιπτώσεις που μεγάλα κεφάλαια έχουν φύγει από τη χώρα και έχουν πάει στην Ελβετία και αφορά αυτό πολιτικούς νομίζω πως είναι κάτι που ο πολίτης δικαιούται να το γνωρίζει. Όχι για να τον στείλει στο δικαστήριο. Δεν είναι αυτό. Αλλά για να γνωρίζει ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος παίρνει τις αποφάσεις για τους πολίτες και με ποια ηθικοπολιτικά κριτήρια».

Κληθείς να απαντήσει αν αυτό ισχύει και για εκείνους που νομίμως έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, απήντησε ξεκάθαρα: «Δε σας μιλάω για το παράνομο. Αυτό ούτε που το συζητώ. Σας μιλώ για το νόμιμο. Το νόμιμο δεν είναι πάντοτε ηθικοπολιτικά σωστό. Αυτό το ξέρουμε. 
Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

Όταν η χώρα δοκιμάζεται και κάποιος βγάζει μεγάλες ποσότητες χρημάτων στο εξωτερικό, προκειμένου να περισώσει έτσι τον εαυτό του, ο πολίτης δικαιούται να το γνωρίζει. Δεν είναι για να το στείλουμε στην φυλακή. Δικαιούται να το γνωρίζει προκειμένου να κρίνει την πολιτική στάση του συγκεκριμένου προσώπου. Μιλάμε για πρόσωπα τα οποία αναδεικνύει ο λαός με την ψήφο του ή τους έχει εμπιστευθεί κάποιο δημόσιο λειτούργημα». (πηγή)

Φαίνεται ότι η υποκρισία είναι κοινό γνώρισμα των δημοσίων ανδρών...