ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Η ΟΛΜΕ θεωρεί τη μάθηση τιμωρία


Ο  Θ. Κοτσιφάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της οποίας τα μέλη μόνο λειτουργοί εκπαίδευσης δεν είναι - απόδειξη η ευδοκιμούσα Παραπαιδεία στην οποία προστρέχουν οι μαθητές για να εκπαιδευτούν - αντιδρά στην απόφαση του Υπ. Παιδείας να αναπληρωθούν μερικώς οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν με τις καταλήψεις και θεωρεί το μέτρο "τιμωρητικό”! (πηγή)
Ώστε τιμωρία θεωρείται η μάθηση από άχρηστους εκπαιδευτικούς! Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό...
Ως γνωστόν ο Θέμης Κοτσιφάκης ανταμείφθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα...
για τις καλές του υπηρεσίες στην προάσπιση καταλήψεων, απεργιών και λοιπών φασιστοδημοκρατικών εκδηλώσεων με μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν εκλεγεί, θα το εκλάβει ως ανταμοιβή για τις καλές του υπηρεσίες στην αποδιάλυση της Παιδείας, και φυσικά θα λουφάξει απολαμβάνοντας τις πλούσιες παροχές του Ευρωβουλευτή, ενώ όσον αφορά τα αίτια της παραπαιδείας στην Ελλάδα θα τηρήσει, όπως είχε κάνει και ως πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σιγήν ιχθύος.

Εξάλλου ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, μιλώντας στο STAR είπε ότι δεν υπάρχει λόγος οι καθηγητές και οι μαθητές να παρακούσουν το υπ’ αριθμόν 170 Προεδρικό Διάταγμα  (ΦΕΚ 274/2013) το οποίο έχει εκδοθεί από τον Νοέμβριο. Το επίμαχο Διάταγμα ορίζει ρητά ότι οι ημέρες καταλήψεων θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και αν κριθεί αναγκαίο και στο τέλος της χρονιάς.

«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλυτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος, όμως, χαμένη είναι η μάθηση» δήλωσε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε και προσωπικά εναντίον του προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, λέγοντας ότι εξαργύρωσε την επανάστασή του με την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις την εξαργύρωσε και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ». (πηγή)

Για να τελειώνει η γκρίνια, η πυγολαμπίδα προτείνει να καταργηθεί εντελώς η άχρηστη δημόσια Μέση, κατ’ ευφημισμόν, Εκπαίδευση ώστε να μην "τιμωρούνται" άλλο καθηγητές και μαθητές με αυτή την άχαρη αγγαρεία, και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να διανέμονται στις άπορες οικογένειες για να πληρώνουν τα φροντιστήρια της ιδιωτικής Παραπαιδείας. Μάλιστα, από ένα τέτοιο ριζοσπαστικό και δημοκρατικό εγχείρημα θα υπάρξει και τεράστιο πλεόνασμα για να διατεθεί σε άλλα φιλανθρωπικά προγράμματα.