ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Σκαφάτοι και πισινάτοι ζητούν κοινωνικό μέρισμα!


Σημεία, τέρατα και τερατολογίες!
Βγήκαν από τα ρούχα τους οι δημοσιογράφοι με τα ευρήματα, λες και δεν ξέρουν σε ποια χώρα ζουν και ποιο είναι το ποιον των εχόντων και κατεχόντων.

Και καλά, έπρεπε να ζητήσει το πεντακοσάρικο η τετραμελής οικογένεια από την Κηφισιά, που έχει στην κατοχή της μία κύρια κατοικία 212 τ.μ. με πισίνα 60 τ.μ. κι  ένα εξοχικό 250 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 600.000 ευρώ, για να πάρει χαμπάρι το ΣΔΟΕ...
ότι το εισόδημα των 6000 ευρώ που δήλωσε το 2013 ήταν ψευδές; Εδώ είναι το σκάνδαλο: στο ότι πολλοί εφοριακοί κοιμούνται όρθιοι και είναι ανάξιοι του μισθού τους!

Άραγε, πόσοι άλλοι φοροφυγάδες που καθ' έξιν και κατ' εξακολούθηση δηλώνουν χαμηλό εισόδημα θα πάρουν το πεντακοσάρικο με τις ευλογίες του Σαμαρά και του Στουρνάρα, όταν το στερούν από τον άνεργο που στριμώχτηκε, συν γυναιξί και τέκνοις, στο σπίτι του χαμηλοσυνταξιούχου πατέρα του; 
Η αδικία, η αναλγησία και η βλακεία πάνε μαζί σ' αυτούς που αποφάσισαν να πετάξουν ένα ξεροκόμματο στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όπως πληροφορήθηκα από λογιστή επαρχιακής πόλης, το 30% των αιτήσεων πελατών του για κοινωνικό μέρισμα απορρίφθηκε λόγω φιλοξενίας, ενώ οι περισσότερες αιτήσεις που εγκρίνονταν ήταν από μετανάστες, Ρομά και... φοροφυγάδες.

Το άλλο που δεν καταπίνεται με τίποτα είναι ότι πλούσιοι με μεγάλα εισοδήματα διεκδικούν το μέρισμα! Καλά, τόσο βλάκες είναι; Δεν άκουσαν τίποτα για τα εισοδηματικά κριτήρια; Δεν τους εμπόδισε ο λογιστής τους από του να κάνουν αίτηση και να γελοιοποιηθούν; Είναι δυνατό να έχουν τεράστια περιουσία και να είναι ηλίθιοι; Λίγο χλωμό το βλέπω. Μου είναι ευκολότερο να πιστέψω ότι κάποιοι είναι τερατολόγοι για να δημιουργούν εντυπώσεις. 

Έχω και την άλλη απορία: Αφού το σύστημα "πετάει έξω" την αίτηση όταν δηλώσει κάποιος "φιλοξενούμενος", πώς δεν την πέταξε έξω αυτομάτως γι' αυτούς που είχαν δηλώσει μεγάλα εισοδήματα ώστε να μην καταγραφεί καν η αίτηση;

Παραθέτω απόσπασμα με τα σημεία και τέρατα που βρήκα εδώ.

Από τους ελέγχους της εφορίας, αιτήθηκαν το κοινωνικό μέρισμα: 

500 φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία πάνω από 500.000 ευρώ. (Αυτοί άραγε τι εισόδημα δήλωναν; Μου κάνει πάντως εντύπωση το ότι ήταν, λέει, 500 και όχι 499 ή 503. Χι, χι, χι! Κάποιοι μας δουλεύουν!)

900 φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.  (Συνεχίζεται το δούλεμα! Ήταν, λέει, 900 και όχι 889 ή 911, π.χ.)

140 φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ. 

Μεταξύ των κραυγαλέων περιπτώσεων, συγκαταλέγονται οι εξής: 

Ζευγάρι φορολογούμενων από την Εύβοια με ακίνητη περιουσία 2,3 εκατ. Ευρώ, το 2013 δήλωσε οικογενειακό εισόδημα 102.000 ευρώ και μένει σε ιδιόκτητο σπίτι 230 τ.μ. 

 • Τετραμελής οικογένεια από το Φάληρο με εισόδημα 90.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που ξεπερνάει τα 2,7 εκατ. ευρώ κατέθεσε αίτηση για να λάβει κοινωνικό μέρισμα 833 ευρώ. 

 • Ζευγάρι από το Ηράκλειο Αττικής δήλωσε το 2013 εισόδημα 335.000 ευρώ με τα 200.000 να προέρχονται από την αποζημίωση που έλαβε ο σύζυγος. Παράλληλα εισέπραξαν τόκους 15.000 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τους φτάνει τις 310.000 ευρώ. Διεκδικούσαν επίδομα 666 ευρώ. 

 • Ζευγάρι με ένα παιδί από τον Άλιμο έκανε αίτηση γιατί δήλωσε εισόδημα 23.000 ευρώ, όμως εντοπίστηκε στην κατοχή τους ένα σκάφος 10 μέτρων αξίας 230.000 ευρώ.