ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Έπεσε η μάσκα του δήθεν μεταρρυθμιστή Πάπα Φραγκίσκου



Δυστυχώς για τους 1,2 δισ. Καθολικούς ανά τον κόσμο, οι μεταρρυθμίσεις του Πάπα Φραγκίσκου δεν πήγαν μακριά...
Η αγιοποίηση δύο πρώην προκαθημένων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι εμπαιγμός του Θεού και της νοημοσύνης των σκεπτόμενων ανθρώπων όπου γης. Ο δήθεν εκσυγχρονιστής Πάπας Φραγκίσκος είναι μία από τα ίδια. Μου θυμίζει τη Βιβλική παροιμία “Καθώς ο σκύλος επιστρέφει στο ξέρασμα αυτού, έτσι και οι ηλίθιοι επαναλαμβάνουν την ηλιθιότητά τους”. (Παροιμίες Σολομώντα, 26:11)
Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την αγανάκτησή μου για το συμβάν. Δυστυχώς, όσο υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται να σκεφτούν, θα υπάρχουν εκείνοι, είτε θρησκευτικοί είτε πολιτικοί ηγέτες, που θα τους εξαπατούν...
και θα τους εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως.
Στην προκειμένη περίπτωση αγιοποίησης αμαρτωλών από αμαρτωλούς - διότι όλοι αμαρτωλοί είμαστε - έχουμε το άκρον άπατον της απάτης. Και αυτή τη βλάσφημη απάτη συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν 500.000 Καθολικοί!

Ποιος είσαι εσύ, Πάπα Φραγκίσκε, που μπορείς και διαβάζεις αναδρομικά "νεφρούς και καρδίας" και αποφαίνεσαι ότι δύο πρώην Πάπες ήταν άγιοι; Διότι η αγιοσύνη συνίσταται στην καθαρότητα της καρδιάς που μόνο ο Θεός μπορεί να γνωρίζει. Και όταν ο ίδιος ο Χριστός δεν αποδέχτηκε να τον αποκαλούν “αγαθό”, λέγοντας ότι "ουδείς αγαθός ή μη εις ο Θεός” (Κατά Ματθαίον 19:17), πώς εσύ τολμάς ν’ ανακηρύττεις αγίους πρώην προκαθημένους των Καθολικών οι οποίοι ανέβηκαν σε θρόνους, ως μη όφειλαν, επιδεικνύοντας αλαζονεία και ισχυριζόμενοι ότι έχουν το αλάνθαστο; Προφανώς για να δρομολογήσεις και τη δική σου μελλοντική αγιοποίηση!
Ντροπή σου Πάπα, Φραγκίσκε! Μάλλον δεν πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός για να σε κρίνει, αλλιώς δεν εξηγείται το θράσος σου.

Βέβαια, όσα έγραψα ισχύουν και για την Ορθόδοξη Εκκλησία, που όχι μόνο αγιοποιεί  ανθρώπους αλλά περιφέρει και τα λείψανά τους για προσκύνηση εξαπατώντας εις το διηνεκές τους πιστούς-πρόβατα και προάγοντας έτσι την ειδωλολατρία.