ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Αφηνίασε η αντιπολίτευση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές


Για άλλη μια φορά στην ελληνική φαυλοδημοκρατία, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα εθνοκαταστροφικά πολιτικά μίση και πάθη που τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με συμφορές, δάκρυα και αίμα κατά τη διάρκεια της ιστορίας του. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, δεν διέκρινε τίποτα θετικό στην επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η οποία σηματοδοτεί τη σταδιακή, έστω και βραδεία, απεξάρτησή μας από την Τρόικα και τα μνημόνια λιτότητας.

Ωστόσο, το αυτονόητο για τον κοινό νου είναι δυσνόητο για την αντιπολίτευση όταν της κλέβει ψήφους. Δυστυχώς, νυν και αεί και εις τους αιώνας, το ατομικό και κομματικό συμφέρον των πολιτικάντηδων τίθεται υπεράνω του εθνικού...

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση που ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει, δεν θέλουν τα χρήματα των αγορών. Ούτε όμως θέλουν τα χρήματα της Τρόικας, διότι αυτά συνεπάγονται μνημόνια λιτότητας. Φυσικά ούτε εγώ τα θέλω, διότι βογκάω να τα βγάλω πέρα με την πετσοκομμένη μου σύνταξη. Δεν έχω όμως να προτείνω κάτι καλύτερο, εκτός από το να... μαστιγωθούν όλοι οι φοροφυγάδες και να βρέξει μάννα εξ ουρανού.

Τι θέλουν άραγε; Μακάρι να ήξεραν κι αυτοί. Ίσως έχουν υπόψη τους να κόψουν ρευστό από τα…νταμάρια. Ίσως ευελπιστούν ότι με τσαμπουκά και τζάμπα μαγκιά θα κάνουμε τους δανειστές να μας προσκυνήσουν και να μας διαγράψουν όλα τα χρέη, δανείζοντάς μας εξ’ αρχής με μηδενικά επιτόκια.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα μας. Και επειδή η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει, μου είναι δύσκολο να είμαι αισιόδοξη για το μέλλον. Ας όψεται η δημοκρατία, το πιο ακατάλληλο πολίτευμα για νοητικά καθυστερημένους και εις τα πολιτικά πάθη παραδομένους λαούς όπως ο ελληνικός.

Παραθέτω απόσπασμα από χθεσινό άρθρο του Έθνους, μπας και κάποιοι ανανήψουν από την πλάνη τους και δουν στην έξοδο στις αγορές κάτι, ελάχιστο έστω, θετικό...

«Το στοίχημα έπρεπε να κερδηθεί πάση θυσία δεδομένου ότι μια επιτυχημένη προσπάθεια εξόδου τις αγορές, αυτές τις αγορές που πριν από 4 χρόνια μας καταδίκασαν στα μνημόνια, θα έθετε τις βάσεις για την ομαλή ροή χρηματοδότησης της χώρας και την απεξάρτηση από τα δάνεια των εταίρων μας στην ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στέλιος Παπαδόπουλος ενημέρωνε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι διαγράφεται μια άνευ προηγουμένου επιτυχία.

Οι πρώτες ενδείξεις από τις προεγγραφές στο βιβλίο προσφορών έδειχναν όχι μόνο ότι υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα, αλλά κυρίως ότι αυτή προερχόταν από σοβαρούς επενδυτές οι οποίοι εμπιστεύονταν και πάλι την ελληνική οικονομία.

Την επομένη, με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών στις 11 ώρα Ελλάδος, οι ενδείξεις έγιναν βεβαιότητα αφού χιλιάδες επενδυτικές τράπεζες, ιδιώτες και ταμεία απ' όλο τον κόσμο προσέφεραν σε χρόνο-ρεκόρ πάνω από 20 δισ. ευρώ για να επενδύσουν ξανά στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν ισχυρό και ευρύ, κυρίως από το real money της Ηπειρωτικής Ευρώπης και μετά από τη Βρετανία και άλλες χώρες. Το 31% περίπου καλύφθηκε από την Ευρώπη εκτός Βρετανίας, το 47% στη Βρετανία και περίπου το 15% σε άλλες χώρες, ενώ περίπου το 7% της έκδοσης διανεμήθηκε σε επενδυτές της Ελλάδας.

Στο βιβλίο προσφορών υπάρχει ενδιαφέρον από διαχειριστές κεφαλαίων, ασφαλιστικές εταιρείες, συνταξιοδοτικά ταμεία, τράπεζες και άλλους επενδυτές.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων αντιστοιχούν περίπου στο 49% της επενδυτικής βάσης.

Ακολουθούν τα επενδυτικά και ασφαλιστικά ταμεία που αντιστοιχούν περίπου στο 4%, τα hedge funds με περίπου 33% και οι τράπεζες με 14% αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το επιτόκιο έσπασε το ψυχολογικό φράγμα του 5%, σχεδόν τα όρια που δανειζόταν η χώρα τις καλές εποχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αποτυχημένη έξοδος το 2010 μας έδωσε επιτόκιο 6,1%, ενώ έναν χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2009 δανειστήκαμε με επιτόκιο 5,5% και τον Ιανουάριο του 2009 με επιτόκιο 5%…» ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ