ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Το μείζον και τα ελάσσονα της συνομιλίας Κασιδιάρη-Μπαλτάκου


Μετά τη δημοσιοποίηση των υπόγειων συνομιλιών Μπαλτάκου-Κασιδιάρη που σόκαραν το Πανελλήνιο, τα συστημικά ΜΜΕ εστίασαν με φανατισμό την προσοχή τους όχι στην ουσία του σκανδάλου, δηλαδή στην ωμή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά και υπουργών της κυβέρνησης στο έργο της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης, αλλά σε δευτερεύοντα θέματα, όπως ότι το αποκαλυπτικό video ήταν προϊόν υποκλοπής και στο γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος είχε το θράσος να συνομιλεί - άκουσον, άκουσον - με βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον Ηλία Κασιδιάρη.

Βλέπετε, στις βαρβάτες δημοκρατίες σαν τη δική μας, βουλευτές του ακροδεξιού χώρου αντιμετωπίζονται από τους υποκριτές αντιρατσιστές ως λεπροί...

και οι ανήκοντες στο "συνταγματικό τόξο" απαγορεύεται να συνομιλούν μαζί τους ίνα μη μιανθώσι...

Αυτό θεωρείται μείζον σκάνδαλο από τα ΜΜΕ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης: το ότι  ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης συνομιλούσε με κολασμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής!


Ευτυχώς όμως που υπάρχουν ακόμη κάποιοι δημοσιογράφοι που τολμούν να παρουσιάζουν ωμή την αλήθεια. Ένας απ' αυτούς είναι ο Γιάννης Τριάντης της Ελευθεροτυπίας:


Μέγα θέμα σε κρίσιμη στιγμή


 «Η ουσία των χθεσινών αποκαλυπτικών ισχυρισμών είναι μία: η κυβέρνηση παρεμβαίνει και ποδηγετεί την Δικαιοσύνη για να βάλει στη φυλακή την Χρυσή Αυγή, επειδή της κόβει ψήφους.

Αν επρόκειτο για τις γνωστές καταγγελίες της Χ.Α. δεν θα είχαν ιδιαίτερη σημασία. Στη θέση της ο καθένας το ίδιο θα έλεγε. Όταν όμως ομολογείται ωμά και ευθέως η κυβερνητική παρέμβαση από τον ίδιο τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, η αποκάλυψη προσλαμβάνει διαστάσεις κολοσσιαίου πολιτικού σκανδάλου. Δεν τίθεται απλώς εν αμφιβόλω η ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά υπονομεύεται καίρια η εν αναπτύξει διαδικασία να θεωρηθεί εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή.


Στην άκρη για λίγο το ομόδοξον Μπαλτάκου-Χρυσής Αυγής, το κακουργηματικόν της κρυφής κάμερας, οι καταγγελίες για υπόγεια σχέση Μαξίμου-Χ.Α. και θυλάκους της Χ.Α., καθώς και οι ερμηνείες για την χρονική στιγμή που επέλεξε ο Κασιδιάρης να δώσει στη δημοσιότητα το αποκαλυπτικό υλικό. Έχουν τη σημασία τους, αλλά συνιστούν δευτερεύοντα στοιχεία σε σχέση με το μείζον. Την παρέμβαση κυβερνητικών μηχανισμών για εξωπολιτική διευθέτηση της πολιτικής δυσπλασίας που λέγεται Χρυσή Αυγή.


Οι επιβαρυντικές αναφορές για τον πρωθυπουργό και τους δύο υπουργούς δεν είναι νύξεις γενικές και αόριστες αλλά δηλητηριώδεις νυγμοί. Ο Μπαλτάκος εκμυστηρεύεται και αποκαλύπτει ενέργειες και γεγονότα, δεν εκθέτει προσωπικούς φόβους, δεν ερμηνεύει ούτε πιθανολογεί. Οι προσωπικές του απόψεις για την ύπαρξη στοιχείων περί την Χ.Α. όντως δεν έχουν σημασία, αφού δεν είναι γνώστης της δικογραφίας, όπως σωστά είπε ο κ. Αθανασίου. 


Όταν όμως αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός έγινε έξαλλος με τους Δένδια και Αθανασίου μετά την μη προφυλάκιση Κασιδιάρη, είναι προφανές ποιες ευθύνες τους αποδίδει. Ευθύνες για αναποτελεσματική παρέμβαση!


Η χθεσινή αποκάλυψη δεν φορτίζει απλώς το πολιτικό κλίμα εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά επαναφέρει στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα. Την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από την συντεταγμένη πολιτεία. Αναπόφευκτη η εμπλοκή της Δικαιοσύνης μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις, τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες, υλικό που δεν είναι ήσσονος σημασίας. 


Όμως η Δικαιοσύνη δεν αποφαίνεται, δεν δικαιούται να το πράξει, με βάση τις ήδη καταδικαστικές αποφάσεις των μίντια ή εκείνων των πολιτικών που θεωρούν εγκληματική οργάνωση την Χ.Α. προτού κριθεί ως τοιαύτη από τη Δικαιοσύνη. 


Οι αποκαλύψεις Μπαλτάκου - προσοχή: στενού φίλου του πρωθυπουργού που δύναται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και όχι οποιουδήποτε στελέχους ή παράγοντα - υπενθυμίζουν το αυτονόητο. Την ανάγκη για ενδελεχή μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας, για απόλυτη τεκμηρίωση και εν τέλει για αδέκαστη κρίση, χωρίς ίχνος πολιτικής ή άλλης σκοπιμότητος. 


Θα είναι τραγικό για το θεσμικό πρόσωπο της χώρας και τη δημοκρατική ευταξία, αν αδύναμα στοιχεία και χλωμές ενδείξεις υποκαταστήσουν το κραταιόν των αποδείξεων. Εν τοιαύτη περιπτώσει, η υπόθεση θα εξελιχθεί σε αυτεπίστροφον. Και η Χρυσή Αυγή θα εκτιναχθεί εκλογικώς στα ύψη, έστω και αν εμφανιστεί ως "Αργυρό Λυκαυγές".


Ουκ ολίγοι από τον χώρο της πολιτικής και της νομικής επιστήμης έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την εξελισσόμενη διαδικασία. Υπενθυμίζουν την τεράστια διαφορά μεταξύ έκνομης συμπεριφοράς στελεχών της Χ.Α. - και απόδοσης ποινικών ευθυνών - και χαρακτηρισμού της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, με βάση προβληματικά στοιχεία και οριακές ερμηνείες. 


Υπενθυμίζουν επίσης το συνταγματικώς αδύνατον της απαγόρευσης, καθώς και το άλλο αυτονόητο. Ότι οιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να εκθέτει τις απόψεις του, όσον χυδαίες και αντιδημοκρατικές αν τυγχάνουν, χωρίς τον κίνδυνο να ποινικοποιούνται οι απόψεις αυτές.


Μέγα θέμα σε κρίσιμη στιγμή. Η περιφρόνηση του αυτονόητου ενδέχεται να αποβεί καταστροφική. Για όλους. Πλην της Χρυσής Αυγής.»