ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Π. Λαφαζάνης προς κυβέρνηση: "Είστε ανοιχτή απειλή για τη Δημκρατία"

Βουλή, 3/4/2014- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Έχετε προκαλέσει όλη την κοινωνία πέρα από ιδεολογικά και πολιτικά σύνορα. Την έχετε προκαλέσει και μάλιστα κυνικά και ωμά, με τις πράξεις σας και τις παραλείψεις σας.

Λοιπόν, να διαμαρτυρηθείτε για τη Δημοκρατία και τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου, όταν έρχονται εδώ κατεπείγοντα νομοσχέδια εξακοσίων σελίδων, τα οποία επικροτείτε. 

Να διαμαρτυρηθείτε όταν έχουμε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, πράξεις υπουργικού συμβουλίου, δεκάδες στον αριθμό, πολλές από τις οποίες ούτε καν συζητούνται εκ των υστέρων.
Να διαμαρτυρηθείτε όταν αποσαρθρώνεται ο Κανονισμός...
όταν καταπατείται το Σύνταγμα και όχι όταν μιλάει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μάλιστα για κεντρικά πολιτικά θέματα, τα οποία αφορούν κρίσιμα γεγονότα, κρίσιμες καταστάσεις στη χώρα και κυρίως αφορούν την ίδια τη Δημοκρατία, κύριε Μιχελάκη.

Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Διότι, για να υπάρξει τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να υπάρχει πρώτα απ’ όλα η Δημοκρατία. Και αυτά τα οποία ακούμε από χθες σε στιχομυθίες, απειλούν και κατακρεουργούν την ίδια τη Δημοκρατία. Είναι συνέχεια και ποιοτική αναβάθμιση μιας αντιδημοκρατικής και αυταρχικής πορείας, την οποία εσείς ακολουθείτε.

Ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν ο οποιοσδήποτε στο κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό έργο. Δεν ήταν μόνο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, που είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη θέση, νευραλγική για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη νομοθετική λειτουργία στη Βουλή. Δεν έπαιζε μόνο αυτό το ρόλο ο κ. Μπαλτάκος, αλλά παρενέβαινε άμεσα και ευθέως στο κυβερνητικό έργο με τον πιο ανοιχτό και απροκάλυπτο τρόπο.

Ο κ. Μπαλτάκος, όπως είχα καταγγείλει και στην πρόταση δυσπιστίας που κάναμε στο Προεδρείο, ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος μόνιμα ήταν πίσω από τα υπουργικά έδρανα. Ήταν αυτός που κατηύθηνε κυριολεκτικά τους Υπουργούς, που τους συντόνιζε, που τους έδινε τη γραμμή και την κατεύθυνση, ακόμα και τη γραμμή των παρεμβάσεων που έπρεπε να κάνουν. 
Ήταν ο άνθρωπος-ορχήστρα στην Κυβέρνηση και στη λειτουργία της Συγκυβέρνησης στη Βουλή, ειδικότερα των Υπουργών στο κοινοβουλευτικό και νομοθετικό έργο.

Στην ουσία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μιλάμε για το «νούμερο 2» της Κυβέρνησης. Μιλάμε για τον άνθρωπο ο οποίος, δυστυχώς, από το ρόλο που έπαιζε, ήταν πάνω από τους Υπουργούς. Ήταν η σκιά, η φωνή και η εντολή του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Και αυτό το γνωρίζετε οι πάντες, το γνωρίζουμε και το γνωρίζαμε όλοι στη Βουλή, αυτόν τον πρωτοφανή αντιθεσμικό ρόλο τον οποίο είχε αναλάβει, με εντολή και κάλυψη του Πρωθυπουργού. Αυτός ήταν ο κ. Μπαλτάκος.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό να μας πείτε ότι παραιτήθηκε ο κ. Μπαλτάκος και λύθηκε το πρόβλημα. Δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα με την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου. Ίσα ίσα τώρα είναι που αρχίζει να αναδεικνύεται το πρόβλημα για την Κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά. Διότι, εδώ υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση και ειδικότερα υπεύθυνοι για όσα διαδραματίστηκαν στο τρίγωνο Δικαιοσύνη-Χρυσή Αυγή-Κυβέρνηση, δεν είναι μόνο ο κ. Μπαλτάκος, ο κ. Δένδιας και ο κ. Αθανασίου.

Πρώτα από όλα, υπεύθυνος είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος βγαίνει βαρύτατα εκτεθειμένος και για τη σκιά του που είχε στη Βουλή - το "νούμερο 2" στην ουσία στην ιεραρχία - τον κ. Μπαλτάκο. 
Είναι υπεύθυνος επίσης, από τις ομολογίες που προκαλούνται μέσα από τη στιχομυθία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου μέσα στην κασέτα. Αυτή την κασέτα την ομολόγησε ο κ. Μπαλτάκος και δεν διέψευσε το παραμικρό από αυτά που αναφέρονται σε αυτήν. Και ο κ. Μπαλτάκος σε αυτή την κασέτα ενοχοποιεί και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

Δεν ενοχοποιεί μόνο τους κ. Δένδια και Αθανασίου, ενοχοποιεί τον ίδιο τον κ. Σαμαρά για το ρόλο του και την κατεύθυνσή του.»

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Τον απενοχοποιεί. Απορώ πώς δεν το καταλάβατε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Η κατεύθυνση που αναδεικνύετε είναι ότι δεν κάνετε μια ουσιαστική προσπάθεια να εξαρθρώσετε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της, αλλά κάνετε μία προσπάθεια να πάρετε την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, να θέσετε στην πράξη εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, για να κερδοσκοπήσετε με την εκλογική επιρροή της, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση.

Αυτό τι δείχνει; Δείχνει ότι εσείς είστε διατεθειμένοι – και αναφέρομαι στην Κυβέρνηση  να χρησιμοποιήσετε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, αρκεί να κρατηθείτε στην εξουσία, αρκεί να ανακόψετε τη δυναμική φορά των πραγμάτων στο όνομα του αντικομμουνισμού

 Ευθέως εξέφρασε ο κ. Μπαλτάκος ότι είναι το βασικό ιδεολόγημα της Κυβέρνησης, ο βασικός προσανατολισμός της. Είπε ότι αντικομμουνιστής γεννήθηκε, αντικομμουνιστής θα πεθάνει. Έλεος! 
Και εσείς αντί να καταγγείλετε αυτά που είπε, σιωπάτε. Σιωπή από όλους, διότι αυτή είναι η ακροδεξιά αυταρχική ατζέντα στην οποία θέλετε να κατευθύνετε την πολιτική ζωή. Αυτά τα μέσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Δυστυχώς, είστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προκειμένου να ανακόψετε τη δυναμική φορά των πραγμάτων, τη δημοκρατική φορά των πραγμάτων που οδηγεί σε κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, σε εναλλακτική λύση με διαφορετική προοπτική.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε συνάδελφε, μπορείτε τώρα να μπείτε και στο νομοσχέδιο, αν έχετε την καλοσύνη;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αυτήν την ώρα η Συγκυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτά που συντελούνται και υπονομεύουν τη δημοκρατία. Εσείς έχετε φέρει τα μνημόνια, έχετε καταστρέψει τη χώρα –εννοώ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία  συνεχίζετε με τρίτο μνημόνιο με διαδικασίες εξπρές να καταστρέφετε την οικονομία και την κοινωνία. Με τις τελευταίες αποκαλύψεις έρχεται να ξεχειλίσει το ποτήρι, διότι είστε ανοιχτή απειλή για τη δημοκρατία.

Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει τίποτα απολύτως να προσφέρει στον τόπο, παρά μόνο δεινά και πρέπει να φύγει αμέσως. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι εθνικές εκλογές, γενικές εκλογές, να μιλήσει ο ελληνικός λαός και να δώσει δημοκρατική, προοδευτική διέξοδο στην κρίση. Αυτή είναι η θέση μας. Την επαναλαμβάνουμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα και γίνεται ακόμα πιο επείγουσα –υπερεπείγουσα θα λέγαμε  σήμερα μέσα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Σας προκαλούμε να φύγετε αμέσως τώρα! Διέξοδος; Εθνικές εκλογές! Να μιλήσει ο ελληνικός λαός!

Και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα περιστερά, ότι έπεσε από τον ουρανό, ότι δεν είδε, δεν ήξερε, δεν άκουσε. 

Δεν καταλάβατε τι γινόταν στη Συγκυβέρνησή σας; 
Δεν καταλαβαίνατε ότι οδηγείτε τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς, σε ακροδεξιά κατεύθυνση; 
Δεν βλέπατε ότι οι εκλεκτικές συγγένειες ενός σκληρού πυρήνα μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρότατες με τη Χρυσή Αυγή; 
Δεν αντιλαμβανόσαστε ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι ανταγωνισμού με τη Χρυσή Αυγή, που δεν είχε στόχο την αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, του νεοφασισμού και του νεοναζισμού, αλλά την Αριστερά, στην ουσία την ίδια τη δημοκρατία; 

Το αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το παιχνίδι παιζόταν απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια μας και κάτω από τη δική σας συναίνεση και τουλάχιστον ανοχή στο όνομα του ότι σώζατε – υποτίθεται  τη χώρα με τα μνημόνια, ενώ την καταστρέφατε και οικονομικά και κοινωνικά και υπονομεύατε τη δημοκρατία.

Επομένως, αυτήν την ώρα η περαιτέρω στήριξη και η παρουσία σας σε μία Κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη, όπως προανέφερα, για τον τόπο και τη δημοκρατία.

Η Κυβέρνηση αυτή, η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας πρέπει να φύγει και να φύγει άμεσα. Η μόνη προσφορά που έχει να κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να αποσύρει τώρα τη στήριξή του από αυτήν την Κυβέρνηση και να υποβοηθήσει ομαλές δημοκρατικές εξελίξεις με το μόνο τρόπο που μπορούν να εκφραστούν οι πολίτες και να πουν τη θέλησή τους, που είναι οι εθνικές εκλογές. Αυτή είναι η λύση. 

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή – και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, με αυτό και με μία παρατήρηση που θέλω να κάνω  είναι φανερό πλέον σε όλη την ελληνική κοινωνία ότι δεν πρόκειται για μία αντισυστημική δύναμη. Η Χρυσή Αυγή βρισκόταν σε σταθερή διασύνδεση, συνεννόηση, σύμπραξη με ισχυρότατους κύκλους και θύλακες μέσα στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στην εξουσία και στη διακυβέρνηση.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτε άλλο παρά το δυναμικό τρομοκρατικό όπλο, η χρυσή εφεδρεία του συστήματος για να αντιμετωπιστεί η Αριστερά και η αριστερή εναλλακτική προοδευτική πρόταση. Δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη η Χρυσή Αυγή. Είναι βαθύτατα συστημική δύναμη. Είναι μία δύναμη η οποία, σε τελευταία ανάλυση, υπηρετεί το κεφάλαιο. Όλα αυτά που αποδείχτηκαν και ήρθαν στο φως με τη στιχομυθία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου αυτό επιβεβαιώνουν, αυτό αποδεικνύουν.

Σήμερα η χώρα χρειάζεται ομαλότητα, αντιμνημονιακή, προοδευτική, δημοκρατική σταθερότητα, χρειάζεται το λαό στο προσκήνιο, χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση της δημοκρατίας. Η μόνη εγγύηση σε αυτήν την κατεύθυνση σήμερα είναι οι ανατρεπτικές δυνάμεις της Αριστεράς, οι ευρύτερες ριζοσπαστικές προοδευτικές δυνάμεις, που είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν λύση σήμερα στα αδιέξοδα στη χώρα. (...)»

Ερώτηση προς τον κ. Λαφαζάνη: Γιατί είναι έγκλημα το να ομολογεί κάποιος ότι είναι αντικομμουνιστής, ενώ είναι θεμιτό και δημοκρατικό το να ομολογεί ένας άλλος ότι είναι ορκισμένος αντιδεξιός, πράγμα που ομολογούν όλοι οι αριστεροί, ταυτίζοντας τους δεξιούς με τους φασίστες;