ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Άντρο διαφθοράς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο...


Δεν έπεσα από τα σύννεφα όταν άκουσα τις αποκαλύψεις για εκτεταμένη φοροδιαφυγή στο ΕΜΠ. Γνωρίζω ότι εκτεταμένο όργιο διαφθοράς υπάρχει σε ΟΛΑ τα εκφυλισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας. Ωστόσο για το ΕΜΠ έχω ιδιαίτερη ευαισθησία, και ό,τι κακό συμβαίνει εκεί μέσα με πονάει περισσότερο. Παρά την παραμόρφωσή του στις δεκαετίες που πέρασαν από τότε που αποφοίτησα, νιώθω ακόμη πως είναι το σπίτι μου, η επαγγελματική οικογένειά μου.

Παρά τη φτώχεια και τις στερήσεις που βίωνα...
αναπολώ με νοσταλγία τα πέντε ήρεμα χρόνια των σπουδών μου στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, όπου δεν υπήρχαν πολιτικά συνθήματα μίσους στους τοίχους του αμφιθεάτρου, στις προσόψεις του κτιρίου Γκίνη, της Σχολής Καλών Τεχνών ή της Βιβλιοθήκης.

Τότε δεν γίνονταν καταλήψεις, δεν ταμπουρώνονταν μέσα αναρχικοί και δεν χάναμε ούτε μία μέρα σπουδών σε απεργίες καθηγητών. Τότε οι αίθουσες διδασκαλίας του ΕΜΠ  έλαμπαν από καθαριότητα και τα επιστημονικά εργαστήρια δεν είχαν καταντήσει χώροι αποθήκευσης ροπάλων, σπρέι πιπεριού, κρανών, κατασκευής εκρηκτικών-εμπρηστικών μηχανισμών και διαμονής παράνομων μεταναστών. (Δείτε εδώ τα περυσινά ευρήματα.)

Τότε υπεράνω όλων επικρατούσε η κοινή λογική και το κοινό ακαδημαϊκό συμφέρον. Άλλες εποχές, άλλο ήθος, άλλη νοοτροπία… Περασμένα μεγαλεία, και διηγώντας τα να κλαις!

Στο κατάντημα που φτάσαμε όμως, καλά θα κάνει το ΣΔΟΕ να ελέγξει όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και όλα τα πόθεν έσχες των καθηγητών και ανώτερων διοικητικών υπαλλήλων διότι υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά, ρεμούλα και ασυδοσία σε δαύτα.

Τι ειρωνεία που τα πανεπιστήμια αποκαλούνται πνευματικά ιδρύματα! Δεν υπάρχει πνεύμα εκεί μέσα παρά μόνο χάος, βλακεία, πάθη και ατομικά συμφέροντα.