ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Εύσημα από τον Jean-Claude Juncker για την ανοχή μας


Ακούσατε τι είπε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ; Αν οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα εφαρμόζονταν σε Γερμανία και Γαλλία θα είχε γίνει εξέγερση! 

Με άλλα λόγια, άλλοι έχουν τ' όνομα κι άλλοι τη χάρη... Εννοώ τ' όνομα του μάγκα και του επαναστάτη, διότι τα άλλα ονόματα, του ραγιά και του μαλάκα, τα επαληθεύουμε ανά πάσα στιγμή.
Ποιοι όμως τα επαληθεύουν;  Τα συνήθη υποζύγια: οι φτωχοί και οι αδύνατοι. Αυτοί υπέφεραν και υποφέρουν πάντα. Αυτοί είναι τα θύματα. Οι άλλοι, οι βολεμένοι ελέω "δημοκρατίας", ούτε υπέφεραν ούτε πτοήθηκαν. Φυγάδεψαν τα κλεμμένα τους στο εξωτερικό και...
σφυρίζουν αδιάφορα, πίνοντας τα ουίσκι τους εις υγείαν των κορόιδων: ημών αυτών που γονατίσαμε για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και τα λαμόγια της στον αφρό.
Αυτοί είμαστε οι Έλληνες: ήρωες της καρπαζιάς, μια ζωή. Μας έμεινε, φαίνεται, κουσούρι από την Τουρκοκρατία...

Πριν λίγες μέρες είχε πει κι άλλα "αισιόδοξα" για τη μοίρα μας ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριος Γιουνκέρ: "Το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές δεν οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. (...) 
Οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να βελτιωθούν παρά εάν το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα (...)."

Τα ξέρουμε αυτά κύριε Γιουνκέρ, τα βιώνουμε στο πετσί μας. Βλέπουμε τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι μας και δεν έχουμε αυταπάτες ότι δεν θα γίνουμε μούσκεμα ξανά και ξανά... Γνωρίζουμε καλά τη διαφθορά και την αναλγησία της ελληνικής πλουτοκρατίας, ποιοι ευθύνονται για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία μας, ποιοι άχρηστοι μας κυβερνούν και ποιοι δημαγωγοί θα μας κυβερνήσουν. Κι επειδή τα γνωρίζουμε, βρέχει απαισιοδοξία στην καρδιά μας...


Jean-Claude Juncker: "It is not acceptable that European Union countries are divided into those who give and those who take." 

Jean-Claude Juncker: "Anyone who believes that the eternal question of war and peace in Europe is no longer there risks being deeply mistaken."