ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Η Κριστίν Λαγκάρντ ξέχασε ότι είχε εξορκίσει το PSI


Το ακούσατε στο video; Το PSI, λέει η Christine Lagarde, τουτέστιν η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, έπρεπε να είχε γίνει ενωρίτερα! Πριν από τρία χρόνια όμως, ως Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η ίδια είχε ταχθεί κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε συζήτησης για αναδιάρθρωση. Πότε άραγε είχε δίκιο; Τότε ή τώρα; Πότε το καταστροφικό, κατά την ίδια, κούρεμα έγινε ωφέλιμο; Πότε της ήρθε η επιφοίτηση;
Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε για να καταλάβουμε ότι...
όλοι αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας πειραματίζονταν στου κασίδη ελληνικού λαού το κεφάλι.

18 Απριλίου 2011: «Αντίθετη σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξής της προς το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, η υπουργός Οικονομίας, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, η κυρία Λαγκάρντ, δήλωσε: "Οχι, δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση. Έχουμε ένα συμβόλαιο με την Ελλάδα, ένα συμβόλαιο που προβλέπει μια οικονομική στήριξη" ως αντάλλαγμα προσπαθειών για την αναδιάταξη των δημοσίων οικονομικών.

"Δεν χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί το χρέος«. Όπως έχει κατ' επανάληψη τονίσει η κυρία Λαγκάρντ, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία ή η Ελλάδα θα ήταν "καταστροφικό".» (πηγή)

13 Μαΐου 2011: «Το βάρος της εναντίον της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έριξε, για άλλη μια φορά, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως "θα έστελνε ένα εντελώς αρνητικό μήνυμα στις αγορές, που θα είχε επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη". 
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Φιγκαρό" είπε χαρακτηριστικά ότι "κανείς δεν θέλει να δίνει συνεχώς δάνεια σε μια χώρα που έχει προβλήματα", αλλά πρόσθεσε ότι "οφείλουμε να το κάνουμε, διότι μια αναδιάρθρωση (ήπια ή 'κούρεμα') θα είχε αρνητικές συνέπειες.»  (πηγή)

24 Μαΐου 2011: «"Το αρχικό σχέδιο για την Ελλάδα ήταν δομημένο και σχεδιασμένο από κοινού από τους ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ. Εμείς από την πλευρά μας, τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Θα πρέπει να το κάνει και η Ελλάδα", διαμήνυσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της στο CNBC. 
"Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει την αναδιάρθρωση και να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που έχει υποσχεθεί προκειμένου να συρρικνώσει το έλλειμμά της", τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμη πως η αναδιάρθρωση δεν εξετάζεται καθόλου. "Το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω και επιμένω στην ίδια γραμμή", πρόσθεσε η Lagarde.» (πηγή)

29 Μαΐου 2011: «Για "πολιτική κόπωση" στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα μίλησε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και υποψήφια επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.» (πηγή)

Κατόπιν αυτών, τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς στην πρόεδρο του ΔΝΤ; Ξέρει τι της γίνεται, ή απλώς προεδρεύει;