ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Ποιοι είναι οι “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες”;


"Good question" θα έλεγαν οι Άγγλοι. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας (πολυβαρβαρότητας)  ο υπερήφανος τίτλος "Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες" μοιάζει κενός περιεχομένου και άσχετος, ίσως μάλιστα και ολίγον τι ρατσιστικός για τους ευαίσθητους αντιρατσιστές.  
Για να μην αμπελοφιλοσοφήσω, όμως, εδώ θ' αναφερθώ στο κόμμα του γνωστού ευρωβουλευτή, Γιώργου Χατζημαρκάκη, Γερμανού πολιτικού ελληνικής καταγωγής, που είχε εκλεγεί στην Ευρωβουλή με το Γερμανικό κόμμα FDP (Free Democratic Party), μέλος της Alliance of Liberals and Democrats for Europe (Συμμαχίας Φιλελευθέρων Δημοκρατών για την Ευρώπη). 
Έψαξα λίγο τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Ευρωβουλής για να δω δείγμα γραφής του Γιώργου Χατζημαρκάκη,
επειδή κάποιος φίλος μου τον εκθείαζε και ορκιζόταν ότι θα τον ψηφίσει με τα τσαρούχια, διότι είχε αλυσοδεθεί στην Ευρωβουλή σε συμπαράσταση για τους Έλληνες. Ούτε που το είχα πάρει χαμπάρι, αλλά μου κέντρισε την περιέργεια να μάθω περισσότερα για τον υποψήφιο αυτό, αφού είμαι ακόμη στο ψάξιμο για το ποιον θα ψηφίσω στις 25 Μαΐου. 


12/03/2014, Jorgo Chatzimarkakis (ALDE): «Κυρία Πρόεδρε, το μόνο που έφερε η Τρόικα στην Ελλάδα είναι τέσσερα χρόνια καταστροφής για την κοινωνία. Ποιο είναι το έργο της Τρόικας στην Ελλάδα; Βάζει λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Τέσσερις στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις πάνε για κλείσιμο, όταν έχουν ήδη κλείσει τουλάχιστον εκατόν πενήντα χιλιάδες. Βάζει λουκέτο στην εργασία, με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους. Βάζει λουκέτο στα όνειρα των νέων· 67% των νέων δεν έχουν δουλειά. 

Βάζει λουκέτο στην υγεία· μόνον η θνησιμότητα νεογνών αυξήθηκε κατά 43%. Βάζει λουκέτο στην ίδια τη ζωή των Ελλήνων· οι αυτοκτονίες διπλασιάστηκαν. Και τώρα βάζει λουκέτο σε κάθε μικρό επιχειρηματία. 

Με τον νέο φορολογικό νόμο για ένα απλό λογιστικό λάθος ο μικρός επιχειρηματίας μπορεί να πληρώσει στο τέλος μέχρι και 43.000 ευρώ πρόστιμο. Η Τρόικα βάζει κάθε μέρα ένα τεράστιο λουκέτο σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει τώρα. Λουκέτο στην Τρόικα, όχι στην Ελλάδα!»

14/04/2014, Jorgo Chatzimarkakis (ALDE)«Κύριε Πρόεδρε, κρατώ στα χέρια μου ένα μπαστούνι και ένα σκούφο, αυτά που κρατούσε ένας άνθρωπος 84 ετών, ο οποίος αυτοκτόνησε στην Ελλάδα. Πήγε ως παλιννοστών στην Ελλάδα. Στην αρχή, του έδωσαν σύνταξη. Πριν λίγους μήνες, έκοψαν τελείως τις συντάξεις γιατί ήταν απαίτηση της Τρόικας. Δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ. Ο άνθρωπος δεν άντεχε να ζητιανεύει, ζητούσε μόνο λίγα χρήματα για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Αυτή η μοίρα χτυπά 7000 παλιννοστούντες συνταξιούχους στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι ζουν τις συνέπειες της λιτότητας. Έχουν χάσει πάνω από το 50% της σύνταξής τους. Δεν μπορούν να επιβιώσουν αλλά προσπαθούν να στηρίξουν και τα άνεργα παιδιά τους.

Γιατί η Τρόικα πολεμά την αξιοπρέπεια των ανθρώπων; Οφείλουμε σεβασμό στους ανθρώπους που πρόσφεραν μια ζωή και τώρα, στα γεράματά τους, δεν μπορούν να ζήσουν. Σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια!»

16/01/2014 Jorgo Chatzimarkakis (ALDE): «Κυρία Πρόεδρε, μιλάμε σήμερα για πολιτική υπέρ των αστέγων στην Ευρώπη και αποτελεί θετική κίνηση να υπάρξουν μέτρα και σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση όπως η Ελλάδα, που το φαινόμενο των αστέγων παρουσιάζει αύξηση.

Θέλω όμως να σταθούμε με προσοχή σε έναν κίνδυνο που υφίσταται για τα επόμενα χρόνια. Αυτή την περίοδο έχει διασφαλιστεί, μόνο για έναν χρόνο, η πρώτη κατοικία στην Ελλάδα. Δεν θα χάσουν, δηλαδή, τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν. 
Ωστόσο, από το 2015 υπάρχει ο κίνδυνος, εάν δεν υπάρξει νέα εξασφάλιση για τους ανθρώπους αυτούς, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους και θα μείνουν, ουσιαστικά, άστεγοι. Ακριβώς αυτή την χρονιά που επιθυμούσαμε, σύμφωνα με την στρατηγική μας, να μην έχουμε καθόλου άστεγους πλέον στην Ευρώπη.»

15/04/2014 Jorgo Chatzimarkakis (ALDE): «Η επιστροφή των πολιτιστικών θησαυρών είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα το οποίο σχετίζεται με τον σεβασμό προς τις χώρες που έχουν πολιτιστικούς θησαυρούς και εκτιμώ ότι θα ήταν μία πράξη αλληλεγγύης εάν κάποιοι άλλαζαν την στάση τους, συγκεκριμένα δε κάποια μουσεία στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γερμανία. 

Ζητούμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να μην περιοριστούμε μόνο στα αντικείμενα που έφυγαν από μία χώρα πρόσφατα, αλλά να διευρυνθεί ο κατάλογος και να συμπεριλάβει θησαυρούς και από προηγούμενα χρόνια. 

Ζητούμε επίσης να ενεργοποιηθεί η Επιτροπή για να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός κατάλογος στον οποίο τα μουσεία θα καταγράψουν όλα τα αντικείμενα που έχουν φύγει από μία χώρα και τα οποία θα πρέπει να γυρίσουν πίσω σε αυτήν υποχρεωτικά.»

24/02/2014 Jorgo Chatzimarkakis, (ALDE):  «Κύριε Πρόεδρε, στην Ελλάδα οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση. Αιτία είναι η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα νερά της Μεσογείου. 
Όλοι συμφωνούμε πως είναι σημαντική η ειρήνη στη Συρία και ότι θα πρέπει να καταστραφούν τα χημικά όπλα. Όχι όμως στη Μεσόγειο! Δεν θέλουμε να υπάρχει έστω και ελάχιστος κίνδυνος μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Ζητήσαμε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Ιταλίας να αναλάβουν επίσημη πρωτοβουλία, αλλά δεν υπήρξε μέχρι στιγμής αντίδραση. Οι άνθρωποι και οι τοπικοί φορείς στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ανησυχούν. Το μήνυμα που μας στέλνουν οι πολίτες είναι απλό: Προστατέψτε τη Μεσόγειο! »

3/07/2013,  Jorgo Chatzimarkakis (ALDE)«Κυρία Πρόεδρε, το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ ήταν η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα του πένθους. 
Η απόφαση για το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν της ελληνικής κυβέρνησης. 
Το μαύρο όμως στην ΕΡΤ αποκαλύπτει τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που εφάρμοσε η Τρόικα. 
Είναι το μαύρο των λάθος υπολογισμών και των αποτυχημένων προγραμμάτων. 
Είναι το μαύρο που σκεπάζει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. 
Είναι το μαύρο των ανέργων. 
Είναι το μαύρο μισού εκατομμυρίου νέων Ελλήνων που έχουν πτυχίο αλλά δεν έχουν δουλειά. 
Είναι το μαύρο των οικογενειών που θρηνούν τα θύματα αυτοκτονιών, που διπλασιάστηκαν στη χώρα μέσα στην κρίση. 
Είναι το μαύρο του μεγάλου πένθους που βιώνει ο ελληνικός λαός. 
Είναι το μαύρο που πίσω από τους ψυχρούς αριθμούς μετρά ανθρώπινο πόνο.

Τέλος το μαύρο! Καιρός να αλλάξουμε πολιτική για να αλλάξουμε και χρώμα.»

Αυτά τα λίγα που επέλεξα από τα πρακτικά της Ευρωβουλής ήταν αρκετά για να καταλάβω ότι η καρδιά του Γιώργου Χατζημαρκάκη, παρότι ήταν Γερμανός ευρωβουλευτής, χτυπούσε ελληνικά και υπερασπίστηκε με σθένος τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό. 
Νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ περισσότερα αν εκλεγεί με ελληνική σημαία. 

Μάλιστα, ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων εντόπισα και τον Πρόεδρο της "Ένωσης Συνταξιούχων Ελλάδας", τον εκ Χανίων Μανώλη Βογιατζάκη, και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου μπας και ξεκολλήσουμε κάνα ευρώ από αυτά που μας έκλεψαν από τις συντάξεις μας. Φαντάζομαι καμένος θα είναι κι ο Βογιατζάκης και θα παλέψει και για λογαριασμό του, αν όχι για τους άλλους δεινοπαθούντες συνταξιούχους. 

Καλά, εγώ δεν θέλω και πολύ σκούντημα για ν’ αρχίσω να ονειρεύομαι λαγούς με πετραχήλια. Είναι εκείνο που λέει ο λαός ο πεινασμένος καρβέλια βλέπει στον ύπνο του.
Πρώτη φορά κάνω διαφήμιση σε κάποιον υποψήφιο, και μάλιστα χωρίς κέρδος κέρατα. Λέτε να χάλασα; Πρέπει ν’ αρχίσω να ψάχνομαι, σύντροφοι στην απόγνωση, αφού το γαρ πολύ της λιτότητας γεννά παραφροσύνη...