ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Προς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το τέρας της γραφειοκρατίας στο Υπ. Μεταφορών

Σήμερα διαπίστωσα έντρομη ότι το κράτος μας, εκτός από τους πολίτες, δεν εμπιστεύεται ούτε τις τράπεζες! Διαπίστωσα επίσης ότι σκαρφίζεται όλο και πιο γελοίους και απαράδεκτους τρόπους για να μας ταλαιπωρεί όταν πέσουμε στα νύχια του.

Αγαπητέ κύριε Χρυσοχοΐδη, επίτρεψέ μου τον ενικό λόγω της οικειότητας που νιώθω για σένα από τότε (Δεκ. 2011) που είχες μιλήσει έξω από τα δόντια για τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν αμφισβητώ τις καλές σου προθέσεις για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κρατικού Λεβιάθαν, τουλάχιστον στο Υπουργείο σου, όμως σήμερα διαπίστωσα ότι μάλλον έχεις αποτύχει. Η σημερινή ταλαιπωρία μου στα γρανάζια του τέρατος της διαβόητης γραφειοκρατίας μου θύμισε την παροιμία: "Δουλειά δεν είχε ο διάβολος, μαμούσε τα παιδιά του", με το συμπάθιο...

Σήμερα το πρωί ένιωσα ότι βιάστηκε η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου από το Υπουργείο Μεταφορών του οποίου ηγείστε από τον Ιούλιο του 2013.
Η αποτροπιαστική ιστορία έχει ως εξής:

Πρωί-πρωί πήγα κεφάτη στην Εθνική Τράπεζα για να πληρώσω τα τρία e-παράβολα για την ανανέωση της αδείας οδήγησης η οποία λήγει στις 11/6/2014. Είπα "κεφάτη", διότι δεν σου κρύβω ότι νιώθω μια μαζοχιστική ικανοποίηση όταν καταβάλλω πληρωμές σ’ ένα κράτος-μπάχαλο που έχει ολοκληρωτική άγνοια από χρηστή διαχείριση. Πλήρωσα, λοιπόν, τα τρία e-παράβολα ( €50, €30, €18), χωρίς να καταλαβαίνω γιατί τα τρία δεν θα μπορούσαν να γίνουν ένα - με το συμπάθιο - αφού προορίζονταν για το ίδιο Υπουργείο, και κατόπιν ξεκίνησα για το Υπουργείο Μεταφορών στο Καλαμάκι για να τα καταθέσω μαζί με όλα τ' άλλα απαιτούμενα δικαιολογητικά που είχα με ευλάβεια συγκεντρώσει.

Οδήγησα περί τα 40 λεπτά της ώρας, έψαχνα αρκετή ώρα για να βρω κάπου να παρκάρω,  και τελικά έφτασα στο Υπουργείο κατά τις 10 π.μ.  Η ουρά στο γκισέ ανανέωσης αδειών ήταν αρκετά μεγάλη και πήρα τη θέση μου πίσω από τους άλλους. Για καλή μου τύχη, κάποια στιγμή ένας άλλος ταλαίπωρος πολίτης από τη διπλανή ουρά με ρώτησε: "Πότε πλήρωσες τα παράβολα;"

-"Σήμερα το πρωί", του απαντάω.

- "Φύγε, μην περιμένεις τζάμπα, κι έλα ξανά σε κάνα δυο μέρες."

-"Γιατί;", τον ρώτησα. "Μήπως πρέπει να μείνουν τα λεφτά δυο μέρες για να σιτέψουν;"

Θορυβημένη μπας και είχε δίκιο, παραμέρισα την ουρά για να ρωτήσω τον αρμόδιο υπάλληλο στο γκισέ, ενώ ο συμπάσχων συμπολίτης προσπαθούσε να με αποτρέψει διότι ήταν σίγουρος ότι έτσι είχαν τα πράγματα. Πάνω στην αγανάκτησή μου τον κατσάδιασα κι αυτόν που επενέβη χωρίς να είναι αρμόδιος, και ρώτησα οργισμένη τον υπάλληλο. Εκείνος απάντησε ότι το "σύστημα" χρειαζόταν χρόνο για να δείξει ότι είχα πληρώσει τα παράβολα, κι έτσι έπρεπε να φύγω άπρακτη και να ξαναγυρίσω σε κάνα δυο μέρες για να κάνω τη δουλειά μου.

Άρχισα να διαμαρτύρομαι ότι δεν μου περισσεύουν χρήματα για να ξοδεύω βενζίνη για άσκοπα πήγαινε-έλα,  και ρώτησα γιατί δεν μας ενημερώνουν περί αυτού τη στιγμή που κατεβάζουμε τα παράβολα από το λογαριασμό μας στο taxis.net,  ή γιατί δεν δίνουν εντολή στις τράπεζες να μας ενημερώσουν, και γιατί, τέλος πάντων, το σύστημα δεν τα δείχνει αμέσως αφού όλα γίνονται ηλεκτρονικά. Απάντηση δεν πήρα από τον υπάλληλο, ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε και ίσως είχε τις ίδιες απορίες με μένα.

Δυο τρεις πολίτες που περίμεναν στην ουρά είπαν ότι είχα δίκιο που φώναζα, ενώ μια συνομήλική μου με επέπληξε που στενοχώρησα τον υπάλληλο λέγοντας ότι και εκείνη είχε αποπεμφθεί την πρώτη φορά για τον ίδιο λόγο και δεν είχε διαμαρτυρηθεί, κι ότι επέστρεψε  σε δύο μέρες ευελπιστώντας ότι το "σύστημα" θα είχε ενημερωθεί για την πληρωμή των παραβόλων της.

Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά και να τα δρομολογήσουν όταν το "σύστημα" επιβεβαιώσει την πληρωμή ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, για να πάρω απάντηση ότι αυτό δεν γίνεται!

Έφυγα μπαρούτι στην κυριολεξία, σκεπτόμενη ότι στα ευνομούμενα κράτη οι ανανεώσεις αδειών οδήγησης γίνονται αμέσως, με την κατάθεση των δικαιολογητικών. Άραγε η Ελλάδα θα γίνει ποτέ ευνομούμενο κράτος;

Στη συνέχεια πήγα στο Κ.Ε.Π. Βουλιαγμένης και διηγήθηκα την πονεμένη ιστορία μου. Οι εργαζόμενες - ευγενέστατες οφείλω να ομολογήσω - με άκουσαν με προσοχή και δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους! Ευλόγως αναρωτήθηκαν γιατί άραγε, όταν οι πολίτες καταθέτουν τα δικαιολογητικά ανανέωσης αδείας οδήγησης στο Κ.Ε.Π, δεν έχουν λάβει εντολή να τ' αφήνουν δυο τρεις μέρες να σιτεύουν μέχρι να ενημερωθεί το "σύστημα" αλλά προωθούν αμέσως την αίτηση ηλεκτρονικά, χωρίς πρόβλημα;

 Μία από τις εργαζόμενες, μάλιστα, τηλεφώνησε σε κάποιον αρμόδιο στο Υπουργείο για να ρωτήσει γιατί συμβαίνει αυτό, και η απάντηση που πήρε από κάποιον κύριο Πατούνη ήταν "για να ελεγχθεί αν υπάρχουν οφειλές  προς το Δημόσιο από το συγκεκριμένο άτομο”!

Απίστευτα πράγματα! Οι κουτοπόνηροι γραφειοκράτες υποβάλλουν τον κοσμάκη σε χασομέρι, ταλαιπωρία, έξοδα περιττών μετακινήσεων και εκνευρισμό, που βλάπτει σοβαρά την υγεία, επειδή είναι ανίκανοι να κάνουν σωστά τη δουλειά για την οποία ο ταλαίπωρος φορολογούμενος τους πληρώνει.


Αγαπητέ κύριε Χρυσοχοΐδη, σε παρακαλώ να παρέμβεις επειγόντως για να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο μαστίγωμα των πολιτών που χρειάζονται ανανέωση αδείας οδήγησης.

Έχω επίσης και της εξής απορία: Γιατί ο χρόνος της τριετούς ανανέωσης της άδειας αρχίζει να μετράει από την στιγμή που καταχωρείται η αίτηση στο πρωτόκολλο και όχι από τη στιγμή που εκδίδεται η καινούργια;
Γιατί να χάνει ο αιτών ένα μήνα από την τριετία ισχύος της αδείας οδήγησης, όσο δηλαδή κάνει να βγει η άδεια όταν η αίτηση κατατεθεί στο Υπουργείο, και πάνω από τρεις μήνες όταν κατατεθεί στο Κ.Ε.Π;

Και γιατί η επίδειξη της βεβαίωσης κατάθεσης των δικαιολογητικών που του δίνει το Υπουργείο ή το Κ.Ε.Π. δεν κατοχυρώνει τον οδηγό σε περίπτωση που του γίνει έλεγχος από την Τροχαία; Ο οδηγός φταίει που το ελληνικό κράτος δουλεύει με ρυθμό χελώνας; Ή μήπως είναι αυτός ένας έμμεσος τρόπος εκβιασμού για να κάνει κανείς αίτηση ανανέωσης ένα και δύο μήνες ενωρίτερα, ώστε να λάβει την καινούργια άδεια προτού λήξει η παλιά; Και γιατί να καθυστερούν τόσο πολύ οι άδειες μέσω Κ.Ε.Π.;  Δεν δημιουργήθηκαν και αυτά για να εξυπηρετούν τους πολίτες καλύτερα στη γειτονιά τους και για να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές των Υπουργείων;

Ελπίζω, κύριε Χρυσοχοΐδη, ότι θα λάβεις γνώση - θα σε ενημερώσω και στο προσωπικό σου Email-  ότι δεν θα μείνεις ασυγκίνητος με την ιστορία αυτή και ότι θα πράξεις τα δέοντα.