ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Ψυχοπαθή θέλουν να βγάλουν τον Όσκαρ Πιστόριους


Χθες, στην πολύκροτη δίκη του αμετανόητου φονιά και θεατρίνου Oscar Pistorius, ο οποίος στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 είχε πυροβολήσει την άτυχη φίλη του Reeva Steenkamp από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας, νομίζοντας ότι ήταν διαρρήκτης (!), ο εισαγγελέας Gerrie Nel πρότεινε ο αρχιψεύτης δολοφόνος να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση από ειδικούς, για να διερευνηθεί η διανοητική του κατάσταση την ώρα του εγκλήματος! Με την πρότασή του συμφώνησε ο δικαστής Thokozile Masipa.
Αυτό μπορεί να καθυστερήσει τη δικαστική διαδικασία μέχρι και 2 μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα που διάβασα εδώ.
Στην απόφαση αυτή ο δικαστής οδηγήθηκε από μαρτυρία ενός ψυχιάτρου για λογαριασμό της υπεράσπισης ότι ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους πάσχει από μια γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και αυτό ίσως να είχε επηρεάσει την κρίση του όταν πυροβόλησε θανάσιμα την Ρίβα.

Θα είναι ύβρις στη μνήμη της άτυχης Ρίβα Στέενκαμπ,  αν ο αμετανόητος δολοφόνος Όσκαρ Πιστόριους, που ψεύδεται ασύστολα απέναντι στο Θεό, στη συνείδησή του και στην ανθρωπότητα ολόκληρη, η οποία παρακολούθησε με αποτροπιασμό το θέατρο που έπαιξε 32 ημέρες στη δίκη, τελικά αθωωθεί λόγω ψυχικής διαταραχής κατά τη στιγμή του εγκλήματος.
Και θα είναι μια μαύρη σελίδα στα δικαστικά χρονικά της Νοτίου Αφρικής.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα εξετάσουν τον Όσκαρ Πιστόριους επίορκοι ψυχίατροι αλλά ευσυνείδητοι επαγγελματίες που θα παραμερίσουν τα όποια συναισθήματα οίκτου προς τον δολοφόνο λόγω της αναπηρίας του και δεν θα ενδώσουν σε ενδεχόμενες πιέσεις που θα υποστούν ποικιλοτρόπως.

Αφήστε που με το σκεπτικό αυτό όλοι οι δολοφόνοι τη στιγμή του εγκλήματος βρίσκονται σε ψυχική διαταραχή. Ποιος άνθρωπος με σώας τα φρένας θα σκοτώσει συνάνθρωπό του;  Ως εκ τούτου, οι φονιάδες δεν θα πρέπει να κρατούνται σε φυλακές αλλά σε ψυχοθεραπευτήρια!