ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι... ΑΘΕΟΣ

"Δικαίωμά του", θα πει όλη η αριστερή προοδευτικούρα. 
"Δικαίωμά του", θα πει και η “πυγολαμπίδα” που δεν είναι ούτε ζερβή ούτε προοδευτική ούτε δεξιά, αλλά πάει ίσια. Εκείνο όμως που δεν έχει δικαίωμα ο Mr. Σταύρος, ως εκ παρθενογένεσης καινοφανής σωτήρας που διεκδικεί την ψήφο μας για να μας "σώσει" κι αυτός όπως και οι άλλοι, είναι να μην απαντά ευθέως σε μια ευθεία ερώτηση, αλλά να ξεγλιστράει σαν το χέλι για να παραπλανήσει όσους είναι ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα. Ακούστε τον:


Είναι προφανές ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι άθεος, και γι’ αυτό δεν απάντησε μ’ ένα ΝΑΙ ή ένα ΌΧΙ.  
Ποιος σε ρώτησε αν θα κάνεις δημόσιες γονοκλισίες, Σταύρο; Μπορούσες να πεις ότι τις κάνεις ιδιωτικά. Προφανές είναι επίσης ότι ανήκεις κι εσύ στη συνομοταξία των υποκριτών, στην οποία ανήκουν όλοι οι ματαιόδοξοι πολιτικάντηδες. Με άλλα λόγια, Mr.  Σταύρο, θέλεις να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, οι ψήφοι γαρ και των άθεων και των θρησκευόμενων έχουν την ίδια βαρύτητα.

Να σε δούμε στον επόμενο αγιασμό της Βουλής αν θα φιλήσεις σταυρό. Πολύ φοβάμαι ότι θα το κάνεις, όπως τελικά αναγκάστηκε να το κάνει και ο άθεος Αλέξης Τσίπρας
(Και για να μην παρεξηγηθώ, ούτε εγώ φιλάω είδωλα, ακριβώς επειδή πιστεύω στο Θεό που είναι Πνεύμα και δεν κατοικεί πάνω σε σταυρό ή εικόνα ή λείψανο).

Χρειάζεται αρετή για να ομολογήσει κανείς την ΑΛΗΘΕΙΑ όταν αυτή υπονομεύει τα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες του. Και σ’ αυτή την αρετή, λυπάμαι που το διαπιστώνω, ο κύριος Θεοδωράκης παρουσιάζει έλλειμμα. Νισάφι πια με τους ηθικά ελλειμματικούς πολιτικάντηδες!

Αν πίστευες στο Θεό, κύριε Θεοδωράκη, η συνείδησή σου δεν θα σου επέτρεπε να το αποκρύψεις. Θα μπορούσες να πεις, “Ναι, πιστεύω στο Θεό αλλά δεν θρησκεύομαι διότι όπως κατάντησε η Θρησκεία δεν εκπροσωπεί το Θεό αλλά τον εαυτό της”, ή κάτι παρόμοιο. Δεν το είπες όμως, άρα είσαι ΑΘΕΟΣ. 

Όσο για τις αρχές του Χριστιανισμού, που είπες ότι υπηρετούσες χρόνια και υπηρετείς, κι εδώ είσαι μέγας υποκριτής. Ποια αρχή του Χριστιανισμού υποστηρίζει το γάμο των ομοφυλόφιλων, κύριε Θεοδωράκη; Πες μας πού το διάβασες αυτό στη Βίβλο, ή στα πατερικά συγγράμματα για να το δω κι εγώ. Απεναντίας, υπάρχουν πολλά ΟΥΑΙ εναντίον 

Είναι ελεύθερος φυσικά ο καθένας να διαστρέφει τη φύση του και να διαθέτει το σαρκίον του προς σεξουαλική χρήση και κατάχρηση όπως διάβολο θέλει. Εκείνο όμως που δεν έχει δικαίωμα μια ευνομούμενη Πολιτεία είναι να επιβραβεύει με νόμους τις σεξουαλικές διαστροφές με χρήματα των φορολογούμενων. Διότι ο καυγάς της νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων είναι για το "πάπλωμα". Για να κληρονομούν περιουσίες ο ένας του άλλου πληρώνοντας ελάχιστους ή και καθόλου φόρους, για να είναι ασφαλισμένοι από τον/την “σύζυγο” χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ ένα ένσημο, για να παίρνουν τις συντάξεις "χηρείας" κλπ.

 Αν, όμως, αυτό είναι σωστό και δίκαιο, γιατί δεν είναι δίκαιο να έχουν τα ίδια προνόμια, π.χ., δύο φίλες, ή εξαδέλφες που συμβιώνουν χωρίς να είναι λεσβίες;  Γιατί η πλατωνική (ασεξουαλική) αγάπη και η αμοιβαία αφοσίωση δύο ανθρώπων, που συμβιώνουν αρμονικά για ν’ αντιμετωπίσουν μαζί τις αντιξοότητες της ζωής, να μην αναγνωρίζεται ως νόμιμη συμβίωση και να μην επιβραβεύεται με τα ίδια προνόμια που επιβραβεύονται οι ομοφυλόφιλοι;

Φοβάμαι ότι σ’ αυτό το εύλογο ερώτημα δεν έχεις απάντηση, κύριε Θεοδωράκη... Όπως δεν έχει απάντηση και όλη η άθεη προοδευτικούρα.

 Ιδού και η σχετική αμπελοφιλοσοφία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ:


 ΕΡΩΤΗΣΗ: Με το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων συμφωνείτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αγάπη αποτελεί μη αποκλειστικό αγαθό.

Αυτό σημαίνει ότι το να αγαπά ένας άνθρωπος κάποιον άλλο, άνδρα ή γυναίκα, δε σου στερεί το δικαίωμα να αγαπάς εσύ αυτόν που θες. Ο ρόλος της πολιτείας δεν είναι να ρυθμίζει τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων (εκτός εάν πρόκειται για περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων, εκμετάλλευσης ανηλίκων κ.λπ. όπου θα πρέπει να υπάρχει ένα αυστηρό πλέγμα νόμων το οποίο και να εφαρμόζεται). Ο ρόλος της πολιτείας είναι να αντιμετωπίζει με ισονομία όλους τους πολίτες της.

Αναγνώριση λοιπόν για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου των δύο συντρόφων, του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης. Τροποποίηση του αντιρατσιστικού νόμου με προσθήκη προβλέψεων για τις διακρίσεις λόγω βιολογικού ή κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.