ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Έλεος πια με τη λογοκρισία του Ισραηλιτικού Συμβουλίου!


Τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου το έχουν παρακάνει! Συνιστούν μια άτυπη δικτατορία στην έκφραση της προσωπικής γνώμης.
Για ψύλλου πήδημα παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή της χώρας και καταδικάζουν ή δυσφημίζουν δημόσια όποιον βήξει αντισημιτικά ή δεν προσκυνήσει δεόντως το Ολοκαύτωμα.
Το πράγμα έχει καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο! Δεν τους αρκεί απλά να μην αμφισβητείς το Ολοκαύτωμα. Πρέπει σε κάθε ευκαιρία να το υπερτονίζεις και να καταδικάζεις στο πυρ το εξώτερο οποιονδήποτε αμφισβητεί το μαγικό αριθμό των 6 εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Η ελευθερία της σκέψης και του λόγου σταματάει στο Ολοκαύτωμα!
Η κρίση και η κριτική οφείλουν να σταματάνε στο Ολοκαύτωμα!
Η δημοκρατία σταματάει στο Ολοκαύτωμα.
Είναι κάτι σαν τη βλασφημία του Αγίου Πνεύματος που ο Χριστός χαρακτήρισε ως το ασυγχώρητο αμάρτημα. Γύρω σου βλασφημούν το Θεό και τα ιερά και όσια και δεν τρέχει τίποτα. Κανείς δεν καταγγέλλει τους βλάσφημους ούτε τους καταδικάζει ούτε τους απομονώνει. Όμως η αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος σε καταδικάζει στην απομόνωση και την αφάνεια. Δεν πα να είσαι ταλαντούχος στον α' ή β' τομέα, χωρίς τα Εβραϊκά "διαπιστευτήρια" δεν θα πας πολύ μακριά. Σου λείπει το διαβατήριο... 

Πού να φανταστεί ο Θανάσης Πλεύρης ότι η δήλωσή του στις 27/4/2014 στο Twitter ότι "Σαν σήμερα έγινε η εισβολή των Ναζί στην Αθήνα. Η μνήμη των εγκλημάτων τους κατά των Ελλήνων και της ανθρωπότητας, με αποκορύφωμα το ολοκαύτωμα, είναι ζωντανή" θα εκλαμβανόταν ως αντισημιτική;

Παραθέτω τη σχετική καταδικαστική ανακοίνωση του ΚΙΣ που βρήκα εδώ: 

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με την από 16/4/2014 επιστολή τους προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, εξέφρασαν την έκπληξη και θλίψη τους για τη συμμετοχή στο συνδυασμό του "Αθήνα Μπορείς" του κ. Θάνου Πλεύρη ως υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης προέβη μέσω twitter σε δηλώσεις σχετικές με το Ολοκαύτωμα, την Κυριακή 27/4, την ημέρα που στην Αθήνα, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο οι Ισραηλιτικές Κοινότητες τελούσαν το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο για τα 6.000.000 Εβραίους θύματα των Ναζιστικών Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα, ιδιαίτερα αφού επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα του Yom aShoa για να κάνει αυτές τις δηλώσεις. 

Απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει όσα επαίσχυντα αναφέρονται σε βάρος των Εβραίων στο βιβλίο "Εβραίοι όλη η αλήθεια", μνημείο αντισημιτισμού και μίσους, συγγραφέας του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, και τον οποίο υπερασπίσθηκε ο κ. Θάνος Πλεύρης, όντας τότε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΟΣ.

Η δικαιολογία ότι στη δίκη του πατέρα του ενήργησε απλά ως δικηγόρος και υπερασπιστής του, δεν θα τον εμπόδιζε λογικά, σε κατάλληλο χρόνο και αφού είχε εκπληρώσει το καθήκον του ως συνήγορος, να δηλώσει ότι δεν υιοθετεί τις ιδέες του και το επαίσχυντο περιεχόμενο του βιβλίου του.

Όσον αφορά στην ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος, αναρωτιόμαστε γιατί δεν προέβη σε αυτή τη δήλωση αμέσως μετά το τέλος της δίκης του Κ. Πλεύρη, ενός εκ των πιο φανατικών αρνητών του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα.

Η θέση μας είναι απολύτως γνωστή και έχει διατυπωθεί επανειλημμένως. Η στάση απέναντι στο Ολοκαύτωμα, στο φασισμό και το Ναζισμό, τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία απαιτεί καθαρή απόφαση συνείδησης και δεν προσφέρεται για σκοπιμότητες αποκόμισης πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους.

Με την έννοια αυτή, εξακολουθούμε να θεωρούμε τη συμμετοχή του κ. Θάνου Πλεύρη στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, ως μη ενδεδειγμένη επιλογή.

Η δε συμμετοχή στο ίδιο ψηφοδέλτιο ομοθρήσκου μας αφορά απολύτως προσωπική απόφαση του ιδίου που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί τους επίσημους φορείς του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Αθήνα, 30 Απριλίου 2014

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος»

Θεωρώ ότι η ανακοίνωση αυτή διαφημίζει το ίδιο το βιβλίο που το ΚΙΣ καταδικάζει! Προσωπικά κάτι είχα ακούσει γι' αυτό, αλλά δεν το έχω διαβάσει. Ούτε καν τον τίτλο γνώριζα. Τώρα όμως μου εξάπτουν την περιέργεια και σε πρώτη ευκαιρία θα το αγοράσω για να δω πόσο "βλάσφημο" είναι. 
Αυτά κάνει το ΚΙΣ και διεγείρει αντισημιτικά αισθήματα εκεί που δεν υπήρχαν... 
Αφέλεια; Σκοπιμότητα; Παθογένεια; Κύριος οίδε...