ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Έλληνα, ξύσε, ξύσε, ξύσε!


Σκρατς, σκρατς, σκρατς, είναι η νέα διαφήμιση του συρμού που προάγει το τζόγο. Η πιο άθλια διαφημιστική καμπάνια που είχα δει ποτέ. Και σα να μην έφτανε η οπτική ρύπανση των συρμών του μετρό, πρόσθεσαν και την ηχορρύπανση. Κι εκεί που οι επιβάτες ήταν συνηθισμένοι ν' ακούνε από τα μεγάφωνα την ανακοίνωση της επόμενης στάσης, στα ελληνικά και τα αγγλικά, ανακοινώσεις για τυχόν μη λειτουργία ανελκυστήρων σε κάποιους σταθμούς, και ενίοτε τη μη στάση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΑΚΡΟΠΟΛΗ λόγω "ειρηνικών" κινητοποιήσεων, τώρα τους προστέθηκε και μια άσχετη με το δρομολόγιό τους και κατάπτυστη ανακοίνωση:
"Κατεβαίνεις στον επόμενο σταθμό; 
Μην ξεχάσεις βγαίνοντας ν' αναζητήσεις το ΣΚΡΑΤΣ!"

Ντροπή σε όλους όσοι την εμπνεύστηκαν και την υλοποίησαν, και δυο φορές ντροπή στους "φύλακες" της "δημοκρατίας" και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που την ανέχονται! Θα μου πεις, αφού δεν μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες (υπηκόους) ελπίδα για το αύριο, τους εθίζουν στο τζόγο μπας και βρυν την τύχη τους! Κι αν δεν την βρουν, δεν θα φταίνε αυτοί αλλά η άτιμη τύχη που δεν τους χαμογέλασε...


Δεν υπάρχουν άραγε κώδικες δεοντολογίας για το πού, πώς και πότε των διαφημίσεων; Ούτε στη δουλειά τους δεν μπορούν πια να πάνε οι άνθρωποι χωρίς να βομβαρδιστούν οπτικά και ακουστικά με απατηλές διαφημίσεις για πλύση εγκεφάλου; Εδώ μας κατάντησε η κουλτούρα του ΤΙΠΟΤΑ!

Απογοήτευση, θλίψη, αποτροπιασμό, αηδία και οργή μου προκάλεσαν σήμερα οι διαφημίσεις αυτές καθώς πρωί-πρωί πήρα το Μετρό από το Ελληνικό για το Σύνταγμα. Κρίμα που δεν είχα την ψηφιακή μαζί μου για να καταγράψω το κατάπτυστο και απατηλό ηχητικό ντοκουμέντο, καθώς και την έκφραση αηδίας και αγανάκτησης στα πρόσωπα των επιβατών. 

Κι όμως, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό του λαού, κάποιοι γράφουν εδώ: «Ο λόγος για το νέο τυχερό παιχνίδι "Σκρατς" την επικοινωνία του οποίου υπογράφει η Newtons Laboratory και είχε σαν αποτέλεσμα την έκπληξη αλλά και τον ενθουσιασμό των επιβατών.»

Πού τον είδαν τον ενθουσιασμό; Ενθουσιασμό για το βιασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και για την προσπάθεια εξαπάτησής τους από τους επιτήδειους;

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!