ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Απολογία του προφυλακισμένου Γεωργίου Γερμενή στη Βουλή


Έστιν Δίκης Οφθαλμός ος τα πανθ' ορά. 
Το άδικον ουκ ευλογείται!

ΒΟΥΛΗ, 7/5/2014 - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Επτά Μαΐου σήμερα, ημέρα σημαντική για την ελληνική Βουλή που σίγουρα θα γραφτεί στην ιστορία ως ημέρα που ήρθε εκλεγμένος Βουλευτής στα έδρανα της Βουλής, με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό. Ημέρα σημαντική για την Ελλάδα, για την Ευρώπη…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριε Γερμενή, η πληροφόρηση είναι ότι ουδέποτε μπήκαν χειροπέδες. Παρακαλώ, λοιπόν…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Πριν λίγο βγήκαν οι χειροπέδες, εδώ, πριν από την Αίθουσα.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ, παρακαλώ!

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Αφήστε τα, λοιπόν, αυτά και μη με διακόπτετε. Θα κάτσω πέντε λεπτά και θα γυρίσω πάλι πίσω στον Κορυδαλλό να σας αφήσω ήσυχους.

Ημέρα σημαντική για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, που στο έτος 2014 υπάρχουν ακόμα πολιτικοί κρατούμενοι που δεν διέπραξαν οι ίδιοι κάποιο έγκλημα, όπως μου απάντησε τελείως κυνικά η ανακρίτριά μου, έπειτα από επτά ώρες ανάκρισης και ούτε μια λέξη για το τι πραγματικά διώκομαι, γιατί με έχει καλέσει στο σκαμνί. 
Δεν χρειάζεται – λέει κύριε Γερμενή, να έχετε κάνει κάποιο αδίκημα εσείς ο ίδιος, αρκεί που είστε Βουλευτής της Χρυσής Αυγής. 
Αυτό μου είπε η κυρία Κλάπα. «Αρκεί που είστε Βουλευτής της Χρυσής Αυγής»! Δηλαδή όποιος είναι Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ή θα γίνει μεθαύριο Ευρωβουλευτής, θα είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης;

Λίγο καιρό αργότερα έκανα αίτηση αποφυλάκισης και μου την απέρριψαν.

Το αιτιολογικό της απόρριψης βάζει πραγματικά σε σκέψεις για το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοκρατία, κάποιοι επίορκοι δικαστές που θα πρέπει το Δικαστικό Σώμα να τους απομονώσει, κάποιοι παναθηναϊκάκιδες, κάποιες ανακρίτριες που χοροπηδούσαν στους διαδρόμους των δικαστηρίων λέγοντας: «Ο Υπουργός θα μου δώσει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και θα τους κλείσω όλους φυλακή».

Ακούστε και δώστε σημασία σε αυτό που σας λέω. Ακούστε επί λέξει την απόρριψη αίτησης αποφυλάκισης. Ο κατηγορούμενος, ως Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, γνώριζε τι επιδιώκουν να πράξουν τα μέλη, τα στελέχη και - προσέξτε - οι οπαδοί του κόμματος. Να σας το επαναλάβω; Ακούσατε καλά; Οι οπαδοί του κόμματος! Δηλαδή, έχουμε οκτώ χιλιάδες Έλληνες φυλακισμένους στην Ελλάδα που κάποιοι από αυτούς ψηφίζουν, κάποιοι από αυτούς είναι και ψηφοφόροι σας. Είστε εσείς υπεύθυνοι όλοι εδώ για τις πράξεις τους; Είστε υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες; Είστε υπεύθυνοι για το ότι βρίσκονται αυτοί στη φυλακή;

Αν είναι δυνατόν! Μπορεί να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο; Και όμως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής μπορεί. Μας τιμωρεί το σύστημα, μας τιμωρεί η Κυβέρνηση, μας τιμωρεί η Νέα Δημοκρατία. Γιατί; Μας πρόσφεραν το βάζο με το μέλι, μας πρόσφεραν κομμάτι από την πίτα της διαφθοράς και τους την πετάξαμε στα μούτρα. Αυτό δεν μας το συγχωρούν.

Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους πεντακόσιους χιλιάδες ψηφοφόρους μας που τώρα έχουν τριπλασιαστεί. Κάποιες δημοσκοπήσεις μας βγάζουν και δεύτερο κόμμα, κατά άλλους και πρώτο. Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας. Αποφασίσαμε να τιμήσουμε την πατρίδα μας. Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, τον ελληνισμό, που είναι και η μοναδική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

Θυμάμαι πριν ενάμισι, δύο χρόνια περίπου, μια εκπομπή που ήταν η Αλέκα Παπαρήγα και είπε: «Μην ανησυχείτε για τη Χρυσή Αυγή. Θα μπούνε στη Βουλή, θα βάλουν γραβάτα και κουστούμι και θα γίνουν άνθρωποι του συστήματος και αυτοί».

Όχι, κυρία Παπαρήγα, όχι επαναστάτες Αριστεροί, όχι! Εμείς θα παραμείνουμε επαναστάτες. Θα παραμείνουμε πιστοί στα ιδεώδη του ελληνισμού και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε με φυλακίσεις ούτε με τις δολοφονίες των δύο συναγωνιστών μας.

Πάμε στο περιβόητο βίντεο Μπαλτάκου. Εσείς εδώ στην Αντιπολίτευση - και ειδικά η Αξιωματική - δεν έχετε το Θεό σας. Πραγματικά, σας πετάξαμε το γάντι να βγείτε μπροστά - όχι πέντε, δέκα μονάδες να βγείτε μπροστά - να κάνετε σημαία σας αυτά που ειπώθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της γης να είχαν ειπωθεί αυτά τα πράγματα δια στόματος Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, θα είχε καταρρεύσει το σύμπαν.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Τι εννοείτε;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Θα είχαν καταρρεύσει τα πάντα.
(Θόρυβος στην Αίθουσα – Κωδωνοκρουσίες)

Και εσείς ασχοληθήκατε με το αν την κάμερα την κράταγε ο Κασιδιάρης, αν την είχε στο πέτο, αν την είχε στη γραβάτα, αν ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός, αν είναι δεξιός, τι είδους κυνισμός, τι είδους οικειότητες είναι αυτές που έχουν οι δύο συνομιλητές, αν, αν, αν, λες και ο Μπαλτάκος είναι κανένας τυχαίος.

Αυτός δεν είναι τριάντα χρόνια φίλος του Σαμαρά, φίλος του Πρωθυπουργού, Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης; Αυτά που έλεγε και έκανε, φυσικά και είναι εν γνώσει του Πρωθυπουργού. Φυσικά και δεν έκανε τίποτα μόνος του χωρίς να πάρει τον κολλητό του τηλέφωνο.

Εσείς που κόπτεστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εσείς που νοιάζεστε για μία δικαιοσύνη δίκαιη, γιατί το θάψατε; Γιατί; Γιατί δεν απαιτήσατε να μην φύγετε από τα Έδρανα, αν δεν ερχόταν ο ίδιος ο Σαμαράς εδώ να σας δώσει εξηγήσεις γι’ αυτά που είπε ο Μπαλτάκος; Δεν θέλετε να γίνεται Κυβέρνηση; Θέλετε να επιβεβαιώσετε αυτά που είπε ο Μανώλης Γλέζος ότι δεν είστε ακόμα έτοιμοι για να γίνετε Κυβέρνηση;

Σαν να μην έφτανε αυτό, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στείλατε ως μάρτυρα κατηγορίας στο Βουρλιώτη, τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο, πράγμα που δείχνει ότι συμφωνείτε με τα παιχνίδια χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου. Συμφωνείτε η αντιπολίτευση, αφού στείλατε τον εκπρόσωπό σας να καταθέσει εναντίον μας. Και τι να πει;

Θέλετε να σας πω ένας τι κατέθεσε; Ακούστε. «Κατεβαίνουν από τα γραφεία τους προς την Αίθουσα του Κοινοβουλίου συντεταγμένα και πάλι συντεταγμένα», λέει, «αποχωρούν, θυμίζοντας ναζιστές». Μα, είμαστε με τα καλά μας; Θα μας πείτε εσείς, πώς θα περπατάμε; Πού θα πηγαίνουμε;

Ακούστε, αν θέλετε να λέτε ότι κάνετε αντιμνημονιακή πολιτική εναντίον Σαμαρά και Βενιζέλου, σας έχουμε στείλει στις θυρίδες αίτηση για τη σύσταση προανακριτικής για το βίντεο Μπαλτάκου. Κάντε το χρέος σας, βάλτε την υπογραφή, να στηθεί η επιτροπή και να λάμψει η αλήθεια επιτέλους.

Σε εσάς, εδώ στο ΠΑΣΟΚ, σας είχα πει σε μία Επιτροπή Οικονομικών ότι διαλύεστε και δεν με πιστέψατε. Μόλις χθες ακούσαμε από τον Πρόεδρο σας ότι μετά τις εκλογές, με αυτά τα ποσοστά που θα πάρει η ΕΛΙΑ, σαν καλός καπετάνιος που είναι, θα πηδήξει και πρώτος από το πλοίο.

Και κάτι άλλο. Επειδή έγραφαν στις εφημερίδες διάφορα μυστήρια, όσον αφορά τη διαδικασία ελέγχου νομιμότητας της Χρυσής Αυγής και αν θα περάσει από τον Άρειο Πάγο για να κατέβει στις Ευρωεκλογές, γιατί έχει καταθέσει ο εδώ και είκοσι χρόνια υβριστής της Χρυσής Αυγής, ο δημοσιογράφος της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ο «Ιός», ο Ψαρράς μια φωτοτυπία δακτυλογραφημένη και μας την παρουσιάζει ως το αληθινό καταστατικό της Χρυσής Αυγής, να σας πω ότι η Χρυσή Αυγή έχει και είχε αληθινό καταστατικό, το οποίο έχει υπογράψει η κυρία Γκουτζαμάνη.

Λοιπόν, αφήστε τα φτηνά κόλπα. Έχει μπουκάρει η Αστυνομία σε όλα τα γραφεία μας σε όλη την Ελλάδα, έχει μπουκάρει σε πάνω από πενήντα σπίτια στελεχών μας και δεν έχει βρει πουθενά τέτοιο καταστατικό Ψαρρά. Μόνο στα σκοτεινά συρτάρια του δημοσιογράφου της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ έχουν βρεθεί τέτοιες φωτοτυπίες.

Δηλαδή, εάν εγώ αύριο το πρωί πάρω μία φωτοτυπία και την παρουσιάσω ως το αληθινό καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, θα το λάβετε ως γνήσιο; Για σοβαρευτείτε, γιατί αλλιώς δεν σώνεστε και σας βλέπω μετά τις εκλογές να φεύγετε με αεροπλάνα και βαπόρια.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Συντομεύετε παρακαλώ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Σας είπα, θα τελειώσω όταν θέλω εγώ.

Να θυμάστε καλά, όταν κάποιοι από εσάς έχετε αυτές τις σκοτεινές σκέψεις στο μυαλό σας, το άρθρο 134 που λέει ότι όποιος επιχειρεί να καταλύσει τη διάκριση των εξουσιών, όποιος επιχειρεί να παρακωλύσει τη λειτουργία της Βουλής μέσω της θέσης που κατέχει στον κρατικό μηχανισμό, τιμωρείται με ισόβια. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Όταν θα καταρρέετε εσείς, ποιος θα τους προστατεύσει;

Τώρα, όσον αφορά την άρση της ασυλίας μου και τα είκοσι πέντε φυσίγγια οχτάρια που βρήκαν στο σπίτι μου, τα έχω για να κυνηγώ τσίχλες. Υπάρχει άδεια κυνηγίου.

Όποιος από εσάς σε αυτή την Αίθουσα είναι κυνηγός – κύριε Τζαμτζή, είσαστε εδώ; Δεν σας βλέπω αν κάνουν έλεγχο στο σπίτι σας, σίγουρα θα βρεθούν παρά πάνω από είκοσι πέντε φυσίγγια κυνηγίου.

Όσον αφορά τα εκατόν εβδομήντα πέντε φυσίγγια πυροβόλου όπλου, εξίσου έχω άδεια, όχι για εκατόν εβδομήντα πέντε φυσίγγια, αλλά για διακόσια φυσίγγια, νόμιμα. Τώρα, πώς, με νόμιμα φυσίγγια μπορώ να τροφοδοτήσω εγκληματική οργάνωση, μόνο το μυαλό της Κλάππα, της Δημητρόπουλου και του Ντογιάκου το γνωρίζει.

Κύριε Αθανασίου – δεν σας είχα δει, τώρα σας πρόσεξα , κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Δεν έχετε τύψεις για τόσες οικογένειες που έχετε καταστρέψει; Θέλω να σου θυμίσω κάποια στιγμή που είχαμε βρεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και μιλάγαμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και για την ιθαγένεια που είχες πει – ήταν Υπουργός ο Στυλιανίδης «Ευριπίδη, τούτος εδώ είναι καλό παιδί και έξυπνος. Πρέπει να τον κάνουμε δικό μας».

Τι άλλαξε, κύριε Υπουργέ, δύο μήνες αργότερα, όταν πήρατε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν αλλάξατε τον Υπουργό, τον Ρουπακιώτη, τον τίμιο στο λόγο του; Τι έγινε το καλό παιδί και έπειτα από δύο μήνες το κλείσατε στη φυλακή;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Το έγραψες αυτό;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Θέλω να σας πω ότι τον Ιούλιο που κλείνω το εξάμηνό μου θα παραμείνω καλό παιδί και θα σας θυμάμαι καλά, όπως θα σας θυμούνται και οι οικογένειες των άδικα προφυλακισμένων που έχετε ταλαιπωρήσει, όπως θα σας θυμάται και ένας ολόκληρος ελληνικός λαός, που εμένα μετά τις εκλογές θα με έχει πάνω εδώ σε αυτά τα έδρανα ξανά και εσάς θα σας έχει στον κάδο των αχρήστων!

ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εντάξει, εντάξει! Μην είσαι τόσο σίγουρος.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Είναι χαρούμενη η Αστυνομία που την εκπροσωπείτε, πολύ χαρούμενη που της έχετε κόψει όλους τους μισθούς! Πολύ χαρούμενη!

(Όρθιοι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)
(Θόρυβος στην Αίθουσα)