ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Κυριακή του Παραλύτου: Σήμερα γιορτάζει η "Δημοκρατία" μας!


Συγχωρέστε με, φίλοι καραδημοκράτες, αλλά τούτη είναι η μόνη περίπτωση που δεν μπορώ να ευχηθώ σε κάποιον που γιορτάζει "Χρόνια Πολλά".
Όποιος πιστεύει ότι η Δημοκρατία μας δεν είναι παράλυτη, είναι νοητικά παράλυτος!
Τελεία και παύλα. Παράλυτη είναι και φαίνεται. 
Όποια Δημοκρατία δεν μπορεί να σταθεί μόνη όρθια στα πόδια της, αλλά χρειάζεται ξένες πατερίτσες για να στρατουλήσει, είναι παράλυτη. No question about that!


Η διασκευασμένη ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του Παραλύτου (Κατά Ιωάννη 5: 1-15), έχει ως εξής:

"Τω καιρώ εκείνω ήτο υπεραιωνόβια γραία, ονόματι Ελληνική Δημοκρατία, πάσχουσα  από εκ γενετής κακοήθη παραλυσία.

Τω καιρώ τούτω ήτο μπαλκονάτη εορτή των Ελλήνων επονομαζομένη "Εκλογές", και η χωλή Ελληνική Δημοκρατία κειτόταν πλησίον της κολυμβήθρας, αναμένοντας την κίνηση του ύδατος. Διότι άγγελος-δανειστής κατέβαινε κατά καιρόν εις την κολυμβήθραν και ετάραττε το ύδωρ και όστις εισήρχετο πρώτος, μετά την ταραχήν του ύδατος, εγίνετο υγιής από οποιανδήποτε νόσον έπασχεν.

Ιδών δε αυτήν ο Ιησούς κατακείμενη, και εξεύρων ότι πολύν ήδη καιρόν πάσχει, λέγει προς αυτήν: Θέλεις να γίνεις υγιής; Απεκρίθη δε προς αυτόν η ασθενής Δημοκρατία λέγουσα: Κύριε, άνθρωπον ουκ έχω δια να με βάλει εις την κολυμβήθραν, όταν ταραχθή το ύδωρ· ενώ δε έρχομαι εγώ, άλλος προ εμού καταβαίνει.

Απεκρίθη προς αυτήν ο Ιησούς: Δυστυχώς οι αμαρτίες σου είναι πολλές και ασήκωτες και η παραλυσία σου δεν μπορεί να θεραπευθεί ακόμη κι αν εισερχόσουν στα ταραγμένα νερά της κολυμβήθρας επί τη εμφανίσει του αγγέλου-δανειστή. Αν δεν μετανοήσεις από τις αμαρτίες σου και δεν τις αποκηρύξεις για πάντα, θα μείνεις παράλυτη εσαεί.

Ειπών δε αυτά ο Ιησούς απήλθε, τινάσσοντας και τον κονιορτόν των σανδαλίων του από την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα παράλυτη Ελληνική Δημοκρατία.

Και ιδού ενεφανίσθη μαύρος άγγελος, ονόματι Ηλίας Κασιδιάρης, υποσχόμενος να "θεραπεύσει" την παράλυτη  Ελληνική Δημοκρατία με το βούρδουλα."


Η συνέχεια για τη δόση του δημοκρατικού οπίου στις "κάλτσες", τουτέστιν στις κάλπες!
 Ο "επώνυμος" νικά, όποιος σκερβελές κι αν είναι!