ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Το σπαραξικάρδιο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Γιώργου Προβόπουλου


Ώστε αισθάνεσαι απελευθερωμένος και φεύγεις χωρίς πικρία, ε; Επόμενο είναι. Κατά πόσα εκατομμύρια αυξήθηκαν οι καταθέσεις στους τραπεζικούς σου λογαριασμούς κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας σου ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κύριε Προβόπουλε; Διότι είναι αδύνατον να ξόδευες ολόκληρο τον υπέρογκο μισθό που σου πλήρωνε ο υποσιτιζόμενος ελληνικός λαός. Έτσι δεν είναι; Ακόμη κι αν είχες στομάχι δεινοσαύρου θα ήταν αδύνατον να καταναλώσεις τα 362.500 ευρώ ετησίως.

Και σου έφυγε ένα μεγάλο βάρος! Οι τύψεις σου έφυγαν; Ή μήπως δεν είχες ποτέ τη βασανιστική εμπειρία των τύψεων;
Μου σπάραξες την καρδιά που περνούσες νύχτες αγωνίας γιατί δεν ήξερες σε τι νομισματικό καθεστώς θα ξημερώσουμε! Δηλαδή τόσο άσχετος και απληροφόρητος ήσουνα, κοτζάμ Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως ήταν και ο ελληνικός λαός; Και καλά, έτσι χωρίς προετοιμασία αλλάζουν το νόμισμα σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να πιάσουν στον ύπνο ακόμη και τον κεντρικό τραπεζίτη και να καταρρεύσει η οικονομία της χώρας εν μια νυκτί συμπαρασύροντας δικαίους και αδίκους;
Σαν να μη μας τα λες καλά, Γιώργο Προβόπουλε!

Δώσατε, είπες, μάχη για να παραμείνει όρθιο το τραπεζικό σύστημα και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις καταθέσεις.  Για τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί δεν έδωσες αντίστοιχη μάχη ώστε να μην καταρρεύσουν μαζί με τις συντάξεις, Γιώργο Προβόπουλε; Μήπως επειδή περί άλλα τύρβαζες;

Να σου θυμίσω την πρώτη μεγάλη αμαρτία σου, Γιώργο Προβόπουλε, για να μην  έχεις την ψευδαίσθηση ότι τρώμε το κουτόχορτο;

«Συγκεκριμένα την επομένη των εκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10.

Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους "σορτάκηδες" που μπορούσαν να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).

Μάλιστα το διάστημα εκκαθάρισης των εν λόγω γραμματίων (όπως αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες.

Σαν να μην έφτανε αυτό , η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημα τους (που γίνεται δεκτό στις 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι που εμπορεύονταν τα ομόλογα) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον "σορτάκια" , ο οποίος…… δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά τη 10η ημέρα ή και αργότερα.

Προς τον σκοπό αυτό μετέτρεψαν τη δημοπρασία που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρει τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο "σορτάκιας" από υποχρεωτική σε … "προαιρετική"!!!

Δηλαδή , με το τέχνασμα αυτό μπορούσε κάθε «σορτάκιας» εάν δεν κατόρθωνε να κερδίσει από την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων ( πάντα χωρίς να τα έχει, …Αέρας κοπανιστός δηλαδή), να ακυρώνει την συναλλαγή μετά 10 ημέρες.

Και τα δικά μας, … δικά μας και τα δικά σας … δικά μας ! Σίγουρος τρόπος δηλαδή να κερδοσκοπήσει κανείς εναντίον της χώρας μας , χωρίς… κανένα ρίσκο!

Και η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών υπονόμευσαν τα εθνικά μας συμφέροντα, διευκολύνοντας από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές , τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους ("σορτάκηδες") να εξοντώσουν την ελληνική οικονομία, εκτοξεύοντας , με ανύπαρκτο ρίσκο, το κόστος δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα από αυτό του …Ιράκ!!!» (πηγή)

Είσαι υπερήφανος γι’ αυτά τα “επιτεύγματα", Γιώργο Προβόπουλε; Δεν υπάρχει  Ελληνική Δικαιοσύνη για να σε καθίσει στο σκαμνί;

Και μετά μας είπες ότι από τα τέλη του 2008 ήταν ήδη φανερό ότι έπρεπε να εφαρμοστεί ένα πολυετές πρόγραμμα για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, τον έλεγχο της δυναμικής του χρέους και την πραγματοποίηση εκτεταμένων διαρθρωτικών αλλαγών για την ενίσχυση της αδύναμης ανταγωνιστικότητας της χώρας, και ότι οι πολιτικές που υιοθετήθηκαν ήταν άτολμες, παρά το γεγονός ότι οι αγορές άρχισαν να κινούνται σ’ ένα πλαίσιο συνολικής επανεκτίμησης του πιστωτικού κινδύνου, που δεν απέκλειε πλέον και τη χρεοκοπία της χώρας.

Δεν σε άκουσα, όμως, να κρούεις τις καμπάνες του κινδύνου καθημερινά μέχρι να το εμπεδώσουν κυβερνώντες και λαός. Πώς προειδοποίησες για τον κίνδυνο χρεοκοπίας; Ψιθυριστά, μπας και κακοκαρδίσεις κυβέρνηση, αντιπολίτευση και συντεχνίες;

Κι όταν ο Κώστας Καραμανλής προειδοποιούσε για τον επερχόμενο κίνδυνο και την ανάγκη λήψης μέτρων, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε πρόωρες εκλογές (ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2007!) για να γλιτώσει ο λαός από τα "σκληρά" μέτρα - ΓΑΠ: "αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς... " - εσύ γιατί δεν ανέβηκες στα χαρακώματα να βροντοφωνάξεις ότι είναι απολύτως αναγκαία, και να τραβήξεις το αυτί του δημαγωγού, Γιώργου Παπανδρέου, που διαλαλούσε ότι λεφτά υπάρχουν και υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια;

Γιώργο Προβόπουλε,  είσαι κι εσύ συνυπεύθυνος, με πράξεις και παραλείψεις, για τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και τις στρατιές των ανέργων. Ήσουν ανάξιος του μισθού σου!