ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Υποδοχή ροκ σταρ στον Πάπα Φραγκίσκο!


"Ουαί εις εσάς, όταν πάντες οι άνθρωποι σας ευφημήσωσι· διότι ούτως έπραττον εις τους ψευδοπροφήτας οι πατέρες αυτών", είπε ο Ιησούς Χριστός (Κατά Λουκά 6: 26). 

Σκληρά τα λόγια αυτά, ομολογουμένως. Ωστόσο, ποιος αντέχει ν' ακούσει τις προτροπές ενός αληθινού προφήτη; Αυτές απευθύνονται σε όσους θέλουν ν' αγιάσουν, δηλαδή σε ελάχιστους. Μήπως, λοιπόν, ο πάπας Φραγκίσκος έχει δίκιο στο να φέρει λίγη ευθυμία στις συγκεντρώσεις προσευχής ώστε έτσι να προσεγγίσει τους πιστούς και ιδιαίτερα τους νέους;


«Με επευφημίες και πανηγυρισμούς που παρέπεμπαν σε... ροκ σταρ υποδέχθηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στο στάδιο "Ολίμπικο" της Ρώμης για τη "συνάντηση προσευχής" με 50.000 πιστούς από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για διήμερη συνάντηση αφιερωμένη στην "Ανανέωση στο όνομα του Αγίου Πνεύματος" και, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Αργεντινός ποντίφικας θέλησε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης στιγμές προσευχής, τραγούδια θρησκευτικής έμπνευσης και μαρτυρίες πιστών.

Στη συνάντηση της Κυριακής πήραν μέρος καθολικοί πιστοί από 52 χώρες του κόσμου, 1.300 εθελοντές και 1.000 κληρικοί.

Είναι η πρώτη φορά που η "συνάντηση προσευχής" οργανώνεται στη Ρώμη και οι Ιταλοί σχολιαστές ερμηνεύουν το γεγονός ως ένα μήνυμα στήριξης, εκ μέρους των πιστών, στο έργο ανανέωσης της Καθολικής Εκκλησίας το οποίο προωθεί δυναμικά ο Φραγκίσκος.»
(πηγή)

Μακάρι να βγει κάτι καλό από την πανηγυρική αυτή φιέστα. Ποιος καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν το θέλει; Στο κάτω κάτω, από τον Ποντίφικα οι νέοι όλο και κάτι θετικό και πνευματικό θα πάρουν. Από τους ροκ σταρ όμως φεύγουν πνευματικά άδειοι. Το ίδιο και από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Είχομαι να υπάρξει μια κάποια ανανέωση στην Καθολική Εκκλησία. Ίσως, μακάρι, να  μιμηθούν τον Πάπα Φραγκίσκο και οι σκυθρωποί, μαυροφορεμένοι λόγω πένθους (γιατί πενθούν;) εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας.