ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Νίκος Μιχαλολιάκος: Για τις ιδέες μου είμαι πρόθυμος ακόμη και να πεθάνω


ΒΟΥΛΗ, 4 Ιουνίου 2014 - ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των Βουλευτών κ.κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου, Ιωάννη Λαγού και Χρήστου Παππά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής): Έχω να πω πολλά και θα τα πω. Δεν με φτάνουν τα πέντε λεπτά. Μπορείτε να κλείσετε το μικρόφωνο, όπως με κλείσατε και στη φυλακή. Κατ’ αρχάς, έχω να καταγγείλω ότι οδηγήσατε με χειροπέδες τον Αρχηγό του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας και μάλιστα δεν του δώσατε καν τη δυνατότητα σε προηγούμενες συνεδριάσεις σαν Αρχηγός και Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας να έχει λόγο. Είναι δε αστείο ότι είμαστε σήμερα εδώ με βάση το άρθρο 57 του Σωφρονιστικού Κώδικα, τη στιγμή που η ίδια Εισαγγελεύς υπέγραψε την απαγόρευση να είμαστε εδώ όταν ψηφίζονταν κρίσιμα νομοσχέδια, στα οποία μας αφαιρέσατε τα πολιτικά μας δικαιώματα παράνομα και αντισυνταγματικά. Μας τα απαγορεύσατε. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη θέλετε ότι ζούμε σε ένα κράτος εισαγγελέων και ότι παρεμβαίνετε ωμά στη Δικαιοσύνη;
Σας ομιλεί ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Και ευχαριστώ κατ’ αρχάς από το Βήμα αυτό τις πεντακόσιες τριάντα έξι χιλιάδες των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που ύψωσαν περήφανα το ανάστημά τους ενάντια στη χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά, που φυλακίζει Βουλευτές.

Δεν είναι, όμως, μόνο η Ελλάδα που φυλακίζει πολιτικούς. Υπάρχει και άλλη μια χώρα «περίφημη», το Σουδάν. Στην Ελλάδα και στο Σουδάν είναι φυλακισμένοι Βουλευτές. Ποιος ξέχασε από σας, αγαπητοί κύριοι και αγαπητές κυρίες την 28η Σεπτεμβρίου του 2013, όταν φτιάχτηκε το σόου με τις χειροπέδες στην έξοδο του κτηρίου της Γενικής Ασφαλείας Αθηνών; Όταν έξι Βουλευτές οδηγήθηκαν με χειροπέδες; Ήταν ένα τέχνασμα, ένα κόλπο για να μας τσακίσετε, για να μας πάτε στο 2%, όπως έλεγε ο Σαμαράς στο περίφημο βίντεο Μπαλτάκου. Όμως, όχι μόνο δεν μας πήγατε στο 2% αλλά εκατόν δέκα χιλιάδες Έλληνες ήρθαν και συντάχθηκαν στις γραμμές της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπήρξε ένας από εσάς, ούτε ένα κανάλι να πει μια λέξη για το γεγονός ότι έξι Βουλευτές σκυλεύτηκαν σε όλα τα κανάλια. Ντροπή σας, ψευτοδημοκράτες! Δεν είχατε να πείτε ούτε μια λέξη.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ! 
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής): Σκάσε, ρε!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Άσ’ τον να μιλήσει!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ, πιο ήρεμα!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής): Είναι ψέματα αυτά που είπα, κύριε Πρόεδρε;
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΟΣ: Μη μιλάτε! Ξεφτιλισμένοι, βουλώστε το στόμα σας!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής): Μας πήγαν με τις χειροπέδες, παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Τι κάνατε; Τίποτα! Εσείς το διατάξατε και το στήσατε.

Βρίσκομαι σήμερα εδώ διότι λέτε ότι η δικαιοσύνη έκρινε. Λέτε ψέματα. Δεκάδες είναι οι δηλώσεις του ίδιου του Σαμαρά «έβαλα τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή», δεκάδες οι δηλώσεις πολιτικών του κόμματός σας «βάλαμε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή». Δεν την έβαλε καμία Δικαιοσύνη. Το μόνο που έκαναν κάποιοι από τη Δικαιοσύνη και κάποιοι από τις Αρχές Ασφαλείας ήταν να χαλκέψουν στοιχεία, όπως τα παρακάτω.

Σας διαβάζω από το κατηγορητήριο: «Διαπιστώθηκαν τα εξής, σύμφωνα με την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων: Από το σταθερό τηλέφωνο 210-6985121, το οποίο ανήκει στον κατηγορούμενο» - δεν ανήκει στον κατηγορούμενο, είναι το σταθερό τηλέφωνο του τηλεφωνικού κέντρου της Χρυσής Αυγής - «προς τη σταθερή σύνδεση του Πατέλη, καθώς και από το τηλέφωνο του τελευταίου προς τη σταθερή σύνδεση 210-6985121 έγιναν δεκατρείς επαφές το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου».

Αγαπητοί κύριοι και αγαπητές κυρίες, ξέρετε τι συνέβαινε σε αυτό το γραφείο, από όπου υποτίθεται – και μου το προσάπτουν σαν απόδειξη ενοχής – ότι έκανα τηλέφωνο με εμπλεκόμενο στη δολοφονία Φύσσα; Εκείνη ακριβώς την ώρα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όχι απλώς ήμουν απών, αλλά ήταν εκεί η αντιτρομοκρατική και ο εισαγγελέας νομικός και όμως αυτό το κουρελόχαρτο το λέτε κατηγορητήριο!

Συνεχίζω με εγκλήματα κομμάτων, εγκλήματα οπαδών κομμάτων, για τα οποία ποτέ, βεβαίως, δεν φυλακίσατε Βουλευτές του κόμματος.

Όσον αφορά την υπόθεση Τεμπονέρα, μέλη της Νέας Δημοκρατίας δολοφόνησαν έναν άνθρωπο και όχι μόνο δεν εδιώχθη η ηγεσία του κόμματος και στέλεχος, αλλά και Βουλευτές σας υπερασπίστηκαν τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο. Εκεί δεν υπήρχαν ηθικές αυτουργίες; Μόνο για μας υπάρχουν;

Στην Καλαμάτα, τη δεκαετία του 1980, είχαν αναφερθεί τουφεκιές από μέρους οπαδών του ΠΑΣΟΚ, ροπαλιές από μέρους οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έγινε τίποτα! Ένας συνοδός του Κεφαλογιάννη στο Ηράκλειο πυροβολεί οπαδό του ΠΑΣΟΚ και τον δολοφονεί σε προεκλογική περίοδο. Δεν έγινε τίποτα!

Και έρχομαι σε κάποιο άλλο έγκλημα που σας είναι άγνωστο και ίσως να είναι και επίκαιρο λόγω του ανασχηματισμού. Το 1985 σε προεκλογική περίοδο ένα μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ δολοφονεί στο χωριό Τραπεζοντή, έξω από τη Σπάρτη, κατόπιν πολιτικής διαμάχης ένα συγχωριανό του. Δεν θέλω να πω το όνομά του, καταδικάστηκε, τέλειωσε τη φυλακή, είναι ελεύθερος. Έχω, όμως, να πω το όνομα εκείνου που ήταν αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Είναι ο Κοινοβουλευτικός σας Εκπρόσωπος, ο Μάκης Βορίδης! Εκεί δεν υπήρχαν ενοχές, δεν υπήρχε συλλογική ευθύνη!

Η Χρυσή Αυγή είναι θύμα μιας πολιτικής σκευωρίας. Ψάχνατε σαν γκάνγκστερ για οπλοστάσια, ψάχνατε για μαύρο χρήμα, δεν βρήκατε τίποτε. Κάποια όργανά σας έκαναν έρευνες σε σπίτια, ακόμα και σε μοναστήρια και αυτές οι έρευνες δεν υπάρχουν καν στη δικογραφία, τις έχουν εξαφανίσει.

Και έρχεστε μετά από έξι μήνες και λέτε ότι το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής ήταν ένα κυνηγετικό όπλο και δύο πιστόλια που είχα εγώ στο σπίτι για την προσωπική μου ασφάλεια –ναι!- γιατί ήμουν θύμα, ήμουν στόχος τρομοκρατών και αυτό αποδείχθηκε δυστυχώς με θλιβερό τρόπο λίγο καιρό μετά με τη δολοφονία του Μάνου Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη και δεν έχετε κάνει τίποτα ακόμα για να βρείτε τους ενόχους της στυγερής δολοφονίας τους. 

Πού είναι το μαύρο χρήμα; Πού είναι τα οπλοστάσιά σας; Πουθενά! Υπάρχει, όμως, το βίντεο Μπαλτάκου. Γιατί δεν το συζητάτε; Λέγατε ότι θα το συζητήσετε μετά το Πάσχα. 
Σήμερα κλείνετε τη Βουλή. Θα το συζητήσετε το Σεπτέμβριο; Αυτό μου θυμίζει τους παλιούς χειμερινούς κινηματογράφους που έλεγαν «ραντεβού το Σεπτέμβριο». Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα;

Εγώ γνωρίζω προσωπικά ότι αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στο συναγωνιστή μου Κασιδιάρη είναι αληθινά, γιατί μου τα είχε πει και εμένα διά ζώσης. Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα απ’ ό,τι τον ξέρω εγώ. Εγώ γνώρισα τον Μπαλτάκο ως μαθητής σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973 –το 1973!- στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β΄ που αντιπροσώπευε το Στρατηγό Γρίβα Διγενή και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. Άλλωστε, τα γεγονότα που σας έχουν αναλυθεί αποδεικνύουν. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όποτε ήθελε να μου πει κάτι ο Τάκης Μπαλτάκος, για λόγους ασφαλείας, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες. Αυτό για να δούμε ποιανού τελικά είναι αυτό το βίντεο.

Όμως, δεν είναι μόνο ο Μπαλτάκος. Μέσα στα δύο κινητά τηλέφωνα που μου κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική, όπου έχετε βγάλει του κόσμου τις λεπτομέρειες, υπήρχε ένα όνομα και κάποιες κλήσεις. Να σας το πω; Γεώργιος Μουρούτης! Ήταν και αυτός σε επαφές, καθώς και δύο Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας σε μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής. 

Ήθελαν να μας προσεταιριστούν όπως έκαναν και μην μου πείτε ότι είναι πρωτόγνωρο. Το έχουν κάνει πολλές φορές. Το έκαναν το 1977 με την Εθνική Παράταξη. Το έκαναν με την ΕΠΕΝ στις εκλογές του 1989-1990, όταν υπόσχοντο την αποφυλάκιση Παπαδοπούλου. Το έκαναν διαλύοντας τον Καρατζαφέρη. Το κάνουν και τώρα.

Κύριοι και κυρίες, είστε ένοχοι μίας πολιτικής σκευωρίας. Φτιάξατε κατηγορητήρια βλέποντας δημοσκοπήσεις και αυτό το αποδεικνύει και η πρόσφατη δήλωση του Δένδια ότι «αν δεν τους πιάναμε, θα ήταν στο 15%». Επειδή, λοιπόν, μας έβαλαν στη φυλακή, είμαστε το 10%.

Όμως, θέλω να σας δηλώσω ότι δεν την φοβάμαι τη φυλακή. Είμαι υπερήφανος που διώκομαι για τις ιδέες μου! Οι χειροπέδες που μου βάζετε, για μένα είναι τίτλος τιμής! Για κάθε αγωνιστή, όπου και εάν ανήκει, ο οποίος αγωνίζεται για τις ιδέες, είναι τίτλος τιμής οι χειροπέδες.

Η δικογραφία, την οποία δεν γνωρίζετε ασφαλώς, συνεπτύχθη σε ένα πόρισμα, το οποίο παρέλαβαν όλοι οι Βουλευτές και είναι απόλυτα σχετικό. Έρχομαι, λοιπόν, στο σημερινό θέμα για την άρση της ασυλίας μας. Γράφει, λοιπόν, το πόρισμα –πέραν των τηλεφώνων- και να το καταλάβετε καλά: Με κατηγορούν ότι έκανα τηλέφωνο σε εμπλεκόμενους από το γραφείο μου από το σταθερό τηλέφωνο, την ίδια στιγμή που στο γραφείο μου ήταν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, νομικός, και η Αντιτρομοκρατική η οποία έκανε έρευνα και υπάρχει και η έκθεση της έρευνας! Με κατηγορούν γι’ αυτό το πράγμα, ότι έκανα τηλέφωνα και ότι αυτό αποδεικνύει την εμπλοκή μου!

Έρχομαι, όμως, στο περίφημο πόρισμα που σας έστειλαν οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας, το οποίο λέει: «Εντός της ιδίας δεκαετίας, δηλαδή της δεκαετίας του ’80 – αυτά εις ό,τι αφορά την εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως πατριωτικός-εθνικιστικός, χωρίς να έχει υποβληθεί οποιοδήποτε καταστατικό ή ιδρυτική πράξη αυτής». Αυτό σας λέει, ότι δηλαδή δεν είχαμε κάνει ιδρυτική πράξη τη δεκαετία του ’80.

Ε, λοιπόν, σας λέει ψέματα. Σας έστειλε αυτό εδώ το κουρελόχαρτο για να μας καταδικάσετε και σας λέει ψέματα. Για του λόγου το αληθές, σας διαβάζω –εδώ είναι- την επίσημη απόφαση με αριθμό 65/2014 του Αρείου Πάγου, Α΄ Πολιτικό Τμήμα: «Η σύννομη ίδρυση του εν λόγω πολιτικού κόμματος με επίδοση της από 14-2-1983 δήλωσης του αρχηγού του Νικολάου Μιχαλολιάκου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επίσης διαβιβασθείσα, όπως προαναφέρθηκε, στο παρόν δικαστήριο, καθώς επίσης και με τη νομότυπη γνωστοποίηση προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του ονόματος, του εμβλήματος, της έδρας και του καταστατικού του».

Αυτό εδώ είναι το αληθινό καταστατικό της Χρυσής Αυγής, όχι το ψεύτικο που περιφέρουν οι φυλλάδες και τα κανάλια της διαφθοράς, οι πορνοβοσκοί που κάνουν τους ενημερωτές και μετά τη μία το βράδυ εσείς, η εξουσία, είστε αγκαλιά με όλους αυτούς τους διεφθαρμένους της πλουτοκρατίας που έχουν τα κανάλια και κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό. Τι να πει κανείς για τον πολιτικαντισμό σας; 
Τι να πει; Μοιράσατε λεφτά με το περίφημο βοήθημα λίγες μέρες πριν τις εκλογές και λίγες μέρες μετά τις εκλογές στέλνετε εκκαθαριστικά και σε αυτούς που δώσατε 500 ευρώ ζητάτε 1.000. Ούτε ο Μαυρογιαλούρος! Και ο Μαυρογιαλούρος είχε φιλότιμο!

Είχαμε πρόσφατα εκλογές. Είπατε ότι αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα. Ε, λοιπόν, το δημοψήφισμα έγινε και πήρατε μόνο 31%, δηλαδή 2% λιγότερο από όσο είχε πάρει ο Κωνσταντίνος στο δημοψήφισμα του 1974. Φύγετε! Είστε επικίνδυνοι για τον τόπο.

Πραγματικά απορώ με την αριθμητική του Καραγκιόζη που χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιείτε την αριθμητική που χρησιμοποιεί ο Καραγκιόζης με τον Χατζηαβάτη. Λέτε: 23 συν 8 ίσον 31. Ποιος σας το είπε αυτό, αγαπητοί; Ας κατεβαίνατε μαζί σε ένα κόμμα για να έχετε 31%. Το 8% που ψήφισε την ΕΛΙΑ, θα την ψήφιζε, αν ήταν μαζί με τη Νέα Δημοκρατία; Και το 23% που ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία, θα την ψήφιζε, αν ήταν μαζί με το ΠΑΣΟΚ;

Έπειτα, συγκρίνετε αυτό το 31% με το 27% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 9,5% της Χρυσής Αυγής πού είναι; Στα αζήτητα; Εναντίον σας είναι. Και το 6% του ΚΚΕ τι είναι; Κατά της Κυβερνήσεώς σας είναι. Και το 3,5% των ΑΝΕΛ τι είναι; Εναντίον σας. Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας που πρέπει να πέσει.

Επί προσωπικού, με έχετε άδικα οκτώ ολόκληρους μήνες και έξι ημέρες στη φυλακή. Θα σας πω ένα στίχο. «Χαρές και πλούτη αν χαθούν και τα βασίλεια και όλα, δεν είναι τίποτα, αν στητή μένει η ψυχή και ολόρθη».

Η ψυχή μου μένει στητή και ολόρθη. Είμαι αμετανόητος και Χρυσαυγίτης και δεν μπορείτε να μου λυγίσετε την ψυχή ό,τι και αν κάνετε! Να σας πω κάτι; Για τις ιδέες μου είμαι πρόθυμος να πάω και φυλακή και να πεθάνω ακόμη. 
Εσείς, οι περισσότεροι από εσάς της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για ένα άδειο πουκάμισο, για μια καρέκλα, ψηφίζετε νομοσχέδια που δεν πιστεύετε, ψηφίζετε νομοσχέδια που ξεπουλάνε την πατρίδα!

Καλώ από το Βήμα αυτό, την ώρα αυτή που καταρρέει στην πραγματικότητα το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς σας, τους πεντακόσιους τριάντα έξι χιλιάδες υπερήφανους Έλληνες και Ελληνίδες να δώσουν τον αγώνα τον καλό, για να πέσει η αντεθνική σας Κυβέρνηση! 
(Όρθιοι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα) 

*******
Υπέρ της άρσης της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής με 223 ψήφους υπέρ και ενός «παρών».