ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Κροκοδείλια δάκρυα από Κομισιόν για την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη



Πριν από δύο εβδομάδες ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την αποτυχία στην πάταξη της φοροδιαφυγής, λέγοντας:  "Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη προσπάθεια σ’ αυτά που λέμε μεσαία και μεγάλα ψάρια. Αυτά που φοροδιαφεύγουν και ζούνε εις βάρος των υπολοίπων".  Στο θέμα είχα αναφερθεί εδώ.
Υπεύθυνος για την πάταξη της φοροδιαφυγής

, ως γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων από τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ο άρτι παραιτηθείς Χάρης Θεοχάρης.  Γι’ αυτόν, προφανώς, χτύπησε το καμπανάκι ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ποιος ήταν ο Χάρης Θεοχάρης; Ήταν ο άνθρωπος που διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Και εκτός από εκεί δούλευε και ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια, του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος πλέον είναι φυλακισμένος για οικονομικό έγκλημα. (πηγή)


Εκτός από το επαγγελματικά βεβαρυμένο παρελθόν του και την ανικανότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής των "μεγάλων ψαριών", ο άσχετος με τη φορολογική πραγματικότητα Χάρης Θεοχάρης κατάφερε να εξοργίσει τους Έλληνες φορολογούμενους τουλάχιστον δέκα φορές με τις αλλοπρόσαλλες εξαγγελίες του. Χαρακτηριστικό της σύγχυσης υπό την οποία διατελούσε είναι και τα είπα-ξείπα των αποδείξεων δαπανών το Δεκέμβριο του 2013.


Μια άλλη παροιμιώδης γκάφα του Χάρη Θεοχάρη ήταν τότε που εξήγγειλε πως τα συνεργεία υπαλλήλων των ΔΟΥ που επιφορτίζονταν προσωρινά με καθήκοντα ελέγχων, θα σταματούσαν την εργασία τους μετά τις 10 το βράδυ! Προηγουμένως είχαν σταματήσει για ένα μήνα οι έλεγχοι στην αγορά από την Υπηρεσία Προληπτικού Ελέγχου του ΣΔΟΕ (Δείτε εδώ)! 

Το σπουδαιογελοίο της υπόθεσης είναι ότι η Κομισιόν, που συστηματικά μας κατηγορούσε για αποτυχία στην πάταξη της φοροδιαφυγής, χαρακτήρισε την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως αιτία βαθιάς ανησυχίας! 

Είναι ή δεν είναι να τραβάς τα μαλλιά σου με τους υποκριτές που ανέλαβαν να μας “σώσουν";