ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Ο επικείμενος ανασχηματισμός της Κυβέρνησης και τα μαχαιροπίρουνα του Ιπποκράτειου


Τι σχέση μπορεί να έχει ο ανασχηματισμός με τα μαχαιροπίρουνα του Ιπποκράτειου; Έχει και παραέχει!
Ο ανασχηματισμός είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της ΚοινοβΟλευτικής Δημοκρατίας, αποκλειστικής αρμοδιότητας του Πρωθυπουργού της χώρας. Με τον εκάστοτε ανασχηματισμό άλλοι φεύγουν ταπεινωμένοι, έχοντας καταχέσει - με το συμπάθειο - τις υπουργικές καρέκλες και τον αξιοδεινοπαθούντα λαό, και άλλοι (συνήθως ανακυκλωμένα υλικά) έρχονται υπερυψωμένοι για να καταχέσουν κι αυτοί τον τόπο και ν' απομακρυνθούν εν ευθέτω χρόνω, αφήνοντας πίσω τις κοτσουλιές τους, business as usual...

Με την ευκαιρία του επαπειλούμενου ανασχηματισμού, θα ήθελα να υποβάλω ένα σοβαρό αίτημα για τον επόμενο Υπουργό Υγείας. Αφορμή για το αίτημα μου έδωσε η σημερινή μου επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο - Πανεπιστημιακό, παρακαλώ - όπου νοσηλεύεται συγγενικό μου πρόσωπο. Η ώρα ήταν περίπου 2.μ.μ. όταν εδέησε να φέρουν φαγητό στους ασθενείς οι οποίοι είχαν ξελιγωθεί στην πείνα, και τα άδεια στομάχια τους γουργούριζαν και πονούσαν από τα φάρμακα.

Το μενού είχε ένα κομματάκι ψάρι ξεροψημένο και αφυδατωμένο, λίγα βλήτα και μερικές πατάτες φούρνου. Το λάδι ήταν άφαντο. Παρατήρησα ότι στο δίσκο του συγγενικού μου προσώπου δεν υπήρχε πιρούνι αλλά κουτάλι. Ζήτησα λοιπόν από την τραπεζιέρα να μας φέρει ένα πιρούνι διότι ούτε τα χόρτα ούτε το ψάρι ούτε και οι πατάτες τρώγονται με το κουτάλι. Εκείνη μου απάντησε σε κατηγορηματικό τόνο ότι δεν υπάρχουν αρκετά πιρούνια στο νοσοκομείο κι έτσι η ασθενης έπρεπε να συνηθίσει να τρώει με το κουτάλι ακόμη και τα πιρουνάτα φαγητά!

Αλλά ούτε μαχαίρι μεταλλικό υπήρχε. Αντ' αυτού μας έδωσαν ένα μαχαιράκι πλαστικό με το οποίο προσπάθησα να κόψω το κατάξερο ψάρι σε μικρά κομματάκια, για να φαγωθούν με το κουτάλι, αλλά κατά τη διαδικασία το πλαστικό μαχαιράκι κόπηκε στα δύο!

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει έλλειψη μαχαιροπίρουνων και σε άλλα νοσοκομεία, αλλά κάνω έκκληση στον επόμενο Υπουργό Ασθένειας, όποιος τενεκές σαν τους προηγούμενους κι αν είναι αυτός, να προμηθεύσει επειγόντως μαχαιροπίρουνα στο Ιπποκράτειο - κάτι που ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν κατάφεραν να κάνουν. 

Και μια άλλη ασήμαντη λεπτομέρεια: επειδή ο συγκεκριμένος θάλαμος που νοσηλεύεται το συγγενικό μου πρόσωπο είναι μικρός για τέσσερα κρεβάτια, το ενσωματωμένο στα μεταλλικά ντουλάπια τραπεζάκι δεν έχει χώρο για ν' ανοίξει κι έτσι η ασθενής πρέπει να τοποθετεί το δίσκο με το φαγητό στα πόδια της!

Κατά τ' άλλα οι ασθενείς πρέπει να φέρνουν χαρτί υγείας από το σπίτι τους, διότι το Νοσοκομείο δεν παρέχει τέτοιες "πολυτέλειες". 

Δεν ντρέπεστε βρε άχρηστοι που παριστάνετε την κυβέρνηση; Πόσα εκατομμύρια ξοδέψατε για τις προεκλογικές σας φιέστες; Πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια δαπανώνται κάθε χρόνο για την κρατική χρηματοδότηση των κομματικών φατριών; Δεν περισσεύει τίποτα για μαχαιροπίρουνα στα Νοσοκομεία; Τόσο μεγάλο είναι το κονδύλι που απαιτείται γι' αυτό; 

Αλήθεια, έχετε μπει ποτέ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο να δείτε τα χάλια του; Από πότε έχει να ανακαινιστεί το κτίριο αυτό; Κατ' αρχήν κάποιοι ανελκυστήρες δεν θα έπρεπε να λειτουργούν διότι είναι οφθαλμοφανές ότι δεν πληρούν τους όρους της ασφαλούς λειτουργίας.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν και θα επανέλθω...