ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Μαυρόψυχοι εκδικούνται δένδρα και φυτά στο Καβούρι


Ήταν Μεγάλη Εβδομάδα όταν ο Δήμαρχος των "3Β" (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), κ. Σπύρος Πανάς, είχε αρχίσει την ανάπλαση της παραλίας Αγίου Νικολάου Καβουρίου, και πολλοί είχαν ανησυχήσει φοβούμενοι ιδιωτικοποίηση της παραλίας αυτής. Λόγω της προεκλογικής περιόδου, τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν, και τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν προς το δρόμο, για να αφαιρεθούν την επομένη από τον ίδιο το δήμαρχο, ενίσχυσαν τις καχυποψίες, ακόμη και της γράφουσας.

Ωστόσο, η εικόνα της περιοχής ομολογουμένως αναβαθμίστηκε, και εκεί που άλλοτε τέτοια εποχή υπήρχαν αγκάθια, όπως βλέπετε στην εικόνα αριστερά, φυτεύτηκαν καλλωπιστικά φυτά
(εικόνα δεξιά).
Δυστυχώς τα πιο όμορφα και ολάνθιστα απ' αυτά εκλάπησαν σε δυο τρεις νύχτες...

Εξάλλου, τα αλμυρίκια που φυτεύτηκαν στην άμμο φούντωσαν και ήδη πρόσφεραν μια μικρή σκιά σε όσους ήθελαν να προστατέψουν το κεφάλι τους από τον καυτό ήλιο, υποσχόμενα πλούσια σκιά σ' ένα- δυο χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, κάποιοι έκοψαν νύχτα τα λουράκια που έδεναν τους αδύνατους κορμούς των ψηλόλιγνων δένδρων στους πασσάλους υποστύλωσης, και δυο τρεις νύχτες αργότερα αφαίρεσαν και τους περισσότερους πασσάλους, παραδίδοντας τα νεαρά αλμυρίκια στο έλεος των ανέμων για τα περαιτέρω.
Όπως βλέπετε στην εικόνα δεξιά, ένας πάσσαλος τους ξέφυγε. Ίσως αύριο να μην είναι ούτε αυτός εκεί...

Κάνω έκκληση στο Δήμαρχο κ. Σπύρο Πανά να προστατέψει το έργο του, παρά την πίκρα που μπορεί να έχει για τον πόλεμο που δέχτηκε από την αντιπολίτευση και για την αχαριστία των κατοίκων της περιοχής, με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι η πρόθεσή του ήταν η δημιουργία πάρκου και όχι ιδιωτικοποίησης της παραλίας. Η σιωπή του δεν βοηθά στην εκτόνωση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει..

Κάνω επίσης έκκληση στο νικητή των δημοτικών εκλογών (με 12 ψήφους διαφορά!) κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να χαμηλώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους που φανατίζουν οπαδούς και εκτρέπουν κάποιους σε πράξεις ανεπίτρεπτες για πολιτισμένους ανθρώπους.
Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο το πράσινο δεν μπορεί να είναι εχθρός του ανθρώπου προς εξολόθρευση!