ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

S.O.S. Το ΕΣΥ βαριά νοσεί!!


Έκκληση προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:

Κατ' αρχήν θέλω να σας συγχαρώ και να ευχηθώ να επιτύχετε εκεί που οι προκάτοχοί σας απέτυχαν.
Ο λόγος για βασικές ελλείψεις διαγνωστικών μηχανημάτων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.


Τελευταία η αδελφή μου νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιπποκράτειο και είχε ανάγκη από ειδικές αιματολογικές εξετάσεις που μας είπαν ότι γίνονται μόνο στον Ευαγγελισμό.

Παρακαλώ να εξετάσετε πόσο είναι το κόστος των μηχανημάτων που χρειάζονται γι' αυτές τις ειδικές εξετάσεις και να μεριμνήσετε ώστε να δοθούν τα σχετικά κονδύλια στα νοσοκομεία που δεν τα έχουν για να τ' αποκτήσουν, αρχίζοντας από το ιστορικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Δεύτερον, μέχρι να γίνει αυτό - στην Ελλάδα είμαστε - να μεριμνήσετε ώστε να επανδρωθεί το ειδικό αυτό μικροβιολογικό εργαστήριο του Ευαγγελισμού με περισσότερα άτομα ώστε να μην καθυστερούν οι απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της αδελφής μου πήγαμε προσωπικά το αίμα στις 6 Ιουνίου, και μέχρι σήμερα, 18 Ιουνίου, δεν έχουμε λάβει όλες τις απαντήσεις!

Όπως καταλαβαίνετε, εάν - ο μη γένοιτο - υπάρχει κάποιο μικρόβιο που έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα, τότε η καθυστέρηση δύο εβδομάδων στη διάγνωση εγκυμονεί κινδύνους.

Το άλλο το απαράδεκτο, στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε, είναι ότι κάποιος συγγενής του ασθενούς - αν υπάρχει - πρέπει να πηγαίνει να παίρνει τις απαντήσεις από τον Ευαγγελισμό, ενώ θα μπορούσαν να σταλούν στο νοσοκομείο ηλεκτρονικά με Email.

Αυτά είναι θλιβερά και τριτοκοσμικά και πρέπει η νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας να επιληφθεί άμεσα.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η έλλειψη μαγνητικού τομογράφου στο Ιπποκράτειο. Έτσι οι ασθενείς που χρειάζονται μαγνητική τομογραφία πρέπει να πάρουν εξιτήριο, να πάνε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για να κάνουν την εξέταση, και μετά να ξαναπάρουν εισιτήριο για το Ιπποκράτειο για να συνεχιστεί η θεραπεία, υφιστάμενοι μεγάλη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία. Εναλλακτικά, μπορούν να περιμένουν κάνα δυο μήνες ώστε να μεταφερθούν με το ΕΚΑΒ σε άλλο κρατικό νοσοκομείο που διαθέτει μανητικό τομογράφο!

Βεβαίως αυτά δεν είναι τα μόνα προβλήματα που διεπίστωσα σχετικά με τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, κατά τη διάρκεια της πολυήμερης νοσηλείας της αδελφής μου στο Ιπποκράτειο.

Προσπάθησα να συναντήσω τη διοικήτρια του Ιπποκρατείου, κ. Μαρία Καρρά, αλλά η γραμματέας της, αφού με ρώτησε τι την θέλω, με απέτρεψε λέγοντας ότι δεν είναι αρμόδια κι ότι ουδείς γνωρίζει, ούτε καν ο αρμόδιος Υπουργός, γιατί κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις πρέπει να γίνονται στον Ευαγγελισμό!

Δυστυχώς, γι' αυτές τις ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, δεν άκουσα να διαμαρτύρεται κανένα αντιπολιτευόμενο πολιτικό κόμμα. Θα μου πεις, τα μηχανήματα δεν φέρνουν ψήφους...

Και μη μου πει κανείς ότι οι ελλείψεις αυτές οφείλονται στην οικονομική κρίση, διότι υπήρχαν και στην περίοδο των παχέων αγελάδων...

********
Και μια έκκληση προς τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο (πατέρα της βουλευτού Γεωργίας Μαρτίνου)  με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο:
Αξιότιμε κύριε Μαρτίνο, υπάρχουν και τα νοσοκομεία που χρειάζονται την αγάπη σας. Η προσφορά σας στα νοσοκομεία θ' ανακουφίσει χιλιάδες συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να νοσηλευτούν στα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και θα διευκολύνει το έργο των σκληρά και ευσυνείδητα εργαζόμενων ιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ.