ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Νίκος Φωτόπουλος: Περασμένα "μεγαλεία" και διηγώντας τα να κλαις...


«Ο Φωτόπουλος μέχρι πρότινος που δεν πείραζε κανείς τις αποδοχές του και την καρέκλα του στο ΔΣ της ΔΕΗ, έπαιζε το βιολί του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, όντας ο ίδιος "πρασινοφρουρός" από τη δεκαετία του ’80. 

Τώρα το γύρισε στο τσάμικο και την επανάσταση γιατί το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε κάποιον ξένο, θα κόψει από τον Φωτόπουλο συνδικαλιστικά προνόμια, καρέκλα εξουσίας. Και γι’ αυτό κατηγορεί την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μας κόβει το ρεύμα όποτε γουστάρει και ξαφνικά έγινε πιο αγανακτισμένος από τους αγανακτισμένους. 

Από την άλλη όμως, το ξεφτιλίκι με το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν έχει όρια. Πουλάνε το 17% της ΔΕΗ που έχει το Δημόσιο για 400 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η συνολική αξία της ΔΕΗ (δηλαδή το 100%), είναι 2,4 δισ. ευρώ. Είναι τόσο εξευτελιστική η τιμή που πουλάνε την ΔΕΗ, ώστε ένας μόνο θερμοηλεκτρικός σταθμός 300 MW, αξίζει με αντικειμενική τιμή 1,2 δισ. ευρώ.» (πηγή)

«Επί ηγεσίας Φωτόπουλου, εξάλλου, η ΓΕΝΟΠ βρέθηκε στο επίκεντρο εξονυχιστικού ελέγχου, από το ΣΔΟΕ, τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και άλλες κρατικές και ανεξάρτητες αρχές για μια σειρά από δραστηριότητες και κυρίως για τα πεπραγμένα του ΟΚΔΕ, τις παράνομες επιχορηγήσεις, τις ύποπτες αναθέσεις μελετών σε συγγενείς - μελών του συνδικάτου, κλπ.

Ο ίδιος ο κ. Φωτόπουλος πάντως δε δίσταζε να αντιτίθεται λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια ανοίγματος της αγοράς και αμφισβήτησης του μονοπωλίου της ΔΕΗ. Έτσι για τον ιδιωτικό τομέα επιφύλασσε σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του χαρακτηρισμούς όπως "λαμόγια", "τρωκτικά", "επιτήδειοι", "αρπακτικά" κλπ, υπερασπιζόμενος πάντα το υφιστάμενο καθεστώς στη ΔΕΗ και την αγορά.» (πηγή)