ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

ΕΣΥ: Τώρα τα ράντζα μπαίνουν και στους θαλάμους!

Ευαγγελισμός, 25 Ιουλίου 2014.
Το νοσοκομείο εφημέρευε από τις 2:30 μ.μ.  της προηγουμένης, και η κατάσταση στους θαλάμους ήταν απελπιστική.
Σε μια προσπάθεια να κρατηθούν οι διάδρομοι άδειοι από ράντζα, ίσως κατ’ εντολή του νέου υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, τα ράντζα κατευθύνονταν στους θαλάμους! Σε θάλαμο χωρητικότητας έξι κρεβατιών με έξι ασθενείς, προστέθηκαν 3 ράντζα με τους νεοεισερχόμενους ασθενείς, οι οποίοι και παρέμειναν εκεί από τη νύχτα μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η ζέστη και η δυσοσμία ήταν απελπιστική.  Τα δύο ράντζα είχαν μπει το ένα πίσω από το άλλο, ανάμεσα στις δυο σειρές των τριών κρεβατιών, και το τρίτο είχε φράξει όλα τα ντουλάπια των ασθενών, ώστε δεν ήταν πια προσβάσιμα. Μια ασθενής στο ράντζο ήταν στο ρεύμα και ήθελε την πόρτα  και τα παράθυρα κλειστά γιατί κρύωνε... Ξέσπασε καβγάς μεταξύ της συνοδού της και των συνοδών των άλλων ασθενών.  Η μια τα έκλεινε, οι άλλες τα άνοιγαν! Όλοι είχαν δίκιο, αλλά πού να το βρουν...

Εννέα ασθενείς και άλλοι τόσοι συνοδοί, ίσως και περισσότεροι, στοιβαγμένοι στον ίδιο θάλαμο, διαμόρφωναν ένα άκρως επικίνδυνο περιβάλλον για εμφάνιση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.  Σημειωτέον ότι η Ελλάδα κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ευρώπη, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Εκτιμάται πως στην Ελλάδα τρεις χιλιάδες θάνατοι οφείλονται σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, με αυξητική τάση. (πηγή)

Χίλιες φορές τα ράντζα να τοποθετούνταν στον ευρύχωρο διάδρομο. Τόλμησα και το είπα στην προϊσταμένη, διαμαρτυρόμενη, και δέχτηκα φραστική επίθεση λες και διέπραξα το ασυγχώρητο αμάρτημα.

Και ερωτώ τον Υπουργό κ.  Μάκη Βορίδη και τους υφυπουργούς του: Πού θα πάει αυτή η επικίνδυνη τριτοκοσμική κατάσταση στα νοσοκομεία;  Τον απασχολεί άραγε το πρόβλημα; Διάβασα ότι  σ’ ένα εικοσιτετράωρο εφημερίας ο Ευαγγελισμός δέχεται 1400 ασθενείς!
Ποια λογική άραγε επιβάλλει να μην εφημερεύουν περισσότερα νοσοκομεία συγχρόνως ώστε να μην ταλαιπωρούνται ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν επαρκεί;

Επ’ ευκαιρία, θα ήθελα να επισημάνω και την απαράδεκτη κατάσταση των τουαλετών, ασθενών και κοινού.  Άλλοτε δεν δουλεύουν τα καζανάκια, άλλοτε τα ντους δυσλειτουργούν, λείπουν εταζέρες για ν’ ακουμπήσει ο ασθενής την οδοντόκρεμά του, π.χ., και γενικώς η εγκατάλειψη είναι εμφανής.

Προτείνω στην Υφυπουργό Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα, να κάνει η ίδια μια βόλτα στα νοσοκομεία, επισκεπτόμενη όλους τους θαλάμους για να διαπιστώσει τις ελλείψεις. Από το γραφείο δεν μπορεί ποτέ ν’ αποκτήσει εικόνα της απαράδεκτης κατάστασης, και δυστυχώς οι αόρατοι διοικητές των νοσοκομείων περί άλλα τυρβάζουν. Τα ευκόλως εννοούμενα...