ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Στις 11 Σεπτεμβρίου η ετυμηγορία για το στυγερό δολοφόνο Oscar Pistorius


Ο Όσκαρ Πιστόριους είναι ένας αμετανόητος και προκλητικός φονιάς που ψεύδεται ασυστόλως!
Θεωρώ ότι το έγκλημα της ψευδορκίας ενώπιον Θεού και ανθρώπων, για την απόκρυψη φόνου, είναι ειδεχθέστερο από την ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής. Η ζήλια, το μίσος και η οργή μπορεί να θολώσουν το νου και ο δολοφόνος να βγει εκτός εαυτού στην "κακιά ώρα", μη ελέγχοντας την πράξη του. Όμως η συστηματική απόκρυψη της αλήθειας είναι ένα διαρκές έγκλημα εκ προμελέτης και αποδεικνύει τη σκληρότητα και το αμετανόητο του δολοφόνου.
Ας ελπίσουμε ότι η 66χρονη δικαστής Thokozile Masipa διαθέτει τον κοινό νου και την αδέκαστη συνείδηση ώστε να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων παγκοσμίως που δεν πείστηκαν από τα ψέματα του αμετανόητου Όσκαρ Πιστόριους. Είναι προφανές ότι εδώ δεν υπάρχουν ελαφρυντικά στοιχεία.


«Η ετυμηγορία για τον Oscar Pistorius κρέμεται στο "δυνατό των απιθανοτήτων"»!

By ED CROPLEY
JOHANNESBURG, Aug 12, 2014

(Reuters) - «Πριν από δεκαοκτώ μήνες, όταν ο Νοτιοαφρικανός ανακριτής Desmond Nair άφησε ελεύθερο με εγγύηση τον Oscar Pistorius, μετά τη δολοφονία της φίλης του, επισήμανε μια σειρά από "απιθανότητες" στο λογαριασμό του σταρ των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων σχετικά με τον πυροβολισμό.

Μετά από μαρτυρίες και δράμα 41 ημερών στο Ανώτερο Δικαστήριο της Πρετόρια, η ελευθερία του Pistorius κρέμεται από το αν η δίωξη έχει τεκμηριώσει την υπόθεσή της αρκετά καλά για να πείσει την δικαστή Thokozile Masipa ότι τέτοιες απιθανότητες δεν μπορεί να είναι "λογικά πιθανώς αλήθεια".

Ο Pistorius, ένας διπλά ακρωτηριασμένος ανάπηρος, που έφτασε στον ημιτελικό των 400 μέτρων στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, λέει ότι πυροβόλησε έξω από την πόρτα στην καμπίνα της τουαλέτας λόγω εσφαλμένης πεποίθησης ότι υπερασπιζόταν τον εαυτό του από έναν διαρρήκτη.

Γιατί, είχε ρωτήσει ο Nair, ο Pistorius δεν ζήτησε να μάθει ποιος ήταν στην τουαλέτα πριν πυροβολήσει τέσσερις φορές με πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών; 
Και γιατί η Reeva Steenkamp δεν τον ενημέρωσε ότι ήταν εκεί;

Με τον Pistorius το μόνο άμεσο μάρτυρα, ένα μεγάλο μέρος της κρατικής υπόθεσης στηρίζεται στους ιατροδικαστές, συμπεριλαμβανομένων των αποδεικτικών στοιχείων ότι η ακολουθία των τραυματισμών της Steenkamp θα της είχε επιτρέψει να φωνάξει, και στη μαρτυρία των γειτόνων οι οποίοι λένε ότι άκουσαν τις τρομοκρατημένες κραυγές μιας γυναίκας αμέσως πριν και κατά τη διάρκεια της ομοβροντίας των πυροβολισμών.

Η υπεράσπιση λέει ότι οι κραυγές προέρχονταν από τον Pistorius, σε έναν ασυνήθιστα υψηλό τόνο για άνδρα, εξαιτίας της αγωνίας του όταν ανακάλυψε ότι είχε άθελά του πυροβολήσει την Steenkamp. Ο εισαγγελέας Gerrie Nel, γνωστός και ως "Pitbull", ζωγράφισε την εικόνα του 27χρονου Pistorius ως έναν οπλομανή θερμοκέφαλο που σκότωσε την 29χρονη Steenkamp σε μια έκρηξη οργής μετά από φιλονικία τις πρώτες πρωινές ώρες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, πέρυσι .

Ο Pistorius και οι εκπρόσωποί του δεν έχουν κάνει σχόλιο έξω από τη δίκη, από τότε που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, εκτός από το να ευχαριστήσουν τους φίλους, την οικογένεια και τους υποστηρικτές.

ΟΧΙ ΕΝΟΡΚΟΙ

Η κυβέρνηση του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής κατήργησε το ορκωτό δικαστήριο στα τέλη της δεκαετίας του 1960, πράγμα που σημαίνει ότι η 66χρονη Masipa, η δεύτερη μαύρη γυναίκα που ανεβαίνει στην έδρα δικαστού, θ’ αποφασίσει τελικά τη μοίρα του Pistorius όταν εκφωνήσει την ετυμηγορία της στις 11 Σεπτεμβρίου.

Πιθανές ετυμηγορίες κυμαίνονται από καταδίκη για φόνο εκ προμελέτης – με τουλάχιστον 25 χρόνια ποινή – ή για υπαίτιο ανθρωποκτονίας, ένα μικρότερο βαθμό δολοφονίας – με ανώτατο όριο ποινής 15 χρόνια – αν η Masipa πιστεύει ότι δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει την Steenkamp, αλλά το έκανε πυροβολώντας από αμέλεια ή απερίσκεπτα.

Θα μπορούσε να τον αθωώσει αν δέχεται ότι ο Pistorius πίστευε πως ενεργούσε σε αυτοάμυνα - γνωστή επισήμως ως "υποτιθέμενη προσωπική άμυνα" ("putative private defence") - όταν τράβηξε τη σκανδάλη.

"Αυτή η υπόθεση είναι για την αξιοπιστία του Oscar Pistorius" είπε ο συνήγορος Riaan Louw που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ. "Αν αυτός δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας, και η δικαστής δεν δέχεται την κατάθεσή του, πρόκειται να καταδικαστεί για φόνο, είτε ή ως ένοχος ανθρωποκτονίας."

Τον Απρίλιο ο Pistorius παραχώρησε πέντε ημερών εξέταση κατ’ αντιπαράσταση κάτω από το βλέμμα των παγκόσμιων Mέσων Eνημέρωσης.

Με εναλλαγές ηρεμίας, δακρύων και μαχητικότητας, σ’ ένα σημείο φάνηκε να συγχέει τον κεντρικό πυλώνα της νομικής του υπεράσπισης κάτω από τις ερωτήσεις του Nel. Αφού υποστήριξε ότι η δολοφονία ήταν μια εσκεμμένη, αλλά εσφαλμένη πράξη αυτοσυντήρησης, κατόπιν είπε ότι τράβηξε τη σκανδάλη χωρίς να σκεφτεί - έναν ισχυρισμό που θα ταίριαζε με τη λεγόμενη αυτόματη άμυνα αλλά όχι αυτοάμυνα.

Τρεις φορές, όταν βρισκόταν κάτω από πίεση κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης, ο Pistorius κατηγόρησε τη νομική του ομάδα για διαφορές ή παραλείψεις μεταξύ της ένορκης γραπτής κατάθεσης που παρασκευάστηκε για την απελευθέρωσή του με εγγύηση και της μαρτυρίας του στο δικαστήριο.

"Όταν πράγματα όπως αυτό αρχίζουν να συμβαίνουν τακτικά, και κάθε φορά που δέχεσαι μια δύσκολη ερώτηση κατηγορείς το δικηγόρο σου, ο δικαστής θα κάνει μια πολύ προσεκτική σημείωση", είπε ο συνήγορος ποινικής υπεράσπισης Mannie Wits που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Υπήρχαν και άλλες ασυνέπειες στην κατάθεσή του, συμπεριλαμβανομένης μιας παραδοχής ότι εν τέλει δεν είχε αφήσει την κρεβατοκάμαρα για να πάρει έναν ανεμιστήρα από το μπαλκόνι - σε αντίθεση με την κατάθεση για την απελευθέρωσή του με εγγύηση, στην οποία είπε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της απουσίας του από το υπνοδωμάτιο η Steenkamp πρέπει να είχε πάει στην τουαλέτα.

Εάν η δικαστής δεχτεί τη μαρτυρία του και συμφωνήσει ότι οι πυροβολισμοί ήταν αυτοάμυνα, πρέπει επίσης ν’ αποφασίσει κατά πόσον ο πυροβολισμός τέσσερις φορές σε έναν απροσδιόριστο στόχο στην άλλη πλευρά μιας κλειστής πόρτας είναι νομικά "λογική".

Μετά το τέλος του απαρτχάιντ το 1994, η Νότιος Αφρική αυστηροποίησε τη νομοθεσία περί όπλων, έτσι ώστε ένα άτομο να μπορεί να πυροβολήσει μόνο εάν υπάρχει επικείμενη και άμεση απειλή - μια αρχή που ο Pistorius είπε ότι είχε διαβάσει και κατανοήσει ως μέρος του τεστ για την άδεια οπλοφορίας του.

"Ήξερε ότι υπήρχε ένα ανθρώπινο ον στην τουαλέτα. Αυτό είναι το αποδεικτικό του στοιχείο", δήλωσε ο εισαγγελέας Nel στις τελικές παρατηρήσεις. "Η πρόθεσή του ήταν να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Έχει πυροβολήσει αδιακρίτως σε αυτή την τουαλέτα. Τότε, κυρία μου, αυτός είναι ένοχος για φόνο. Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες".»