ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Λιβύη: Το φάντασμα του Μουαμάρ Καντάφι παίρνει εκδίκηση...


"Ο Καντάφι έχει φύγει αλλά η Λιβύη είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ, χάρη στη Δύση",  έγραψε ο GUARDIAN   πριν τέσσερις ημέρες.

Λάκισαν σαν τα ποντίκια από τη Λιβύη οι διπλωμάτες και οι πολίτες των "δημοκρατικών" χωρών της Δύσης για να σωθούν από την εφιαλτική "δημοκρατία" που εγκατέστησαν εκεί με βομβαρδισμούς οι κυβερνήσεις τους πριν τρία χρόνια.
Η αιματηρή, όσο και απατηλή, "Αυγή της Οδύσσειας" (Operation Odyssey Dawn), που εγκαινιάστηκε από αέρος το Φεβρουάριο του 2011 από τα γεράκια του ΝΑΤΟ, εξελίχθηκε - όπως ήταν νομοτελειακά προδιαγεγραμμένο - σε μια ατέλειωτη νύχτα Οδύσσειας για τους Λίβυους. Ας πρόσεχαν!
Ας είχαν διδαχτεί από το χάος και τη συνεχιζόμενη εμφύλια σύγκρουση που επικράτησε στο Ιράκ μετά τη βάρβαρη ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν. Τώρα πια είναι αργά για δάκρυα, και δεν υπάρχει ο σώζων...

«Κλείνουν η μία μετά την άλλη οι πρεσβείες στην Λιβύη.
Αναστέλλουν, η μία μετά την άλλη, τη λειτουργία τους στην Τρίπολη, οι πρεσβείες πολλών ευρωπαϊκών - και όχι μόνον - χωρών. Η επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή, με τις συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων ομάδων στη λιβυκή πρωτεύουσα να κλιμακώνονται, οδήγησε αρκετές χώρες στην απομάκρυνση του διπλωματικού προσωπικού τους και στην αναστολή της λειτουργίας των πρεσβειών τους. 

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες πολλές χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ζήτησαν από τους διπλωμάτες και τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ μόλις σήμερα, Σάββατο, η Βρετανία - από τις τελευταίες χώρες της Δύσης, των οποίων οι πρεσβείες τελούν ακόμη σε λειτουργία στην περιοχή - έκανε γνωστό ότι ζήτησε την αποχώρηση των διπλωματών και των πολιτών της, καθώς "ο κίνδυνος εμπλοκής τους στα διασταυρούμενα πυρά είναι πολύ μεγάλος", όπως έγραψε στον λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Βρετανός πρεσβευτής στη Λιβύη, Μάικλ Άρον. 
(...) 
Οι συγκρούσεις που σημειώνονται στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης είναι οι σφοδρότερες μετά τον εμφύλιο του 2011 με τον οποίο ανατράπηκε, ύστερα από τέσσερις δεκαετίες στην εξουσία, ο Μουαμάρ Καντάφι.» (πηγή)

Photograph: Reuters

"The barbaric manner in which Gaddafi was killed should surely have provided Cameron, and indeed the entire international community, with a stark warning about what was to follow." (πηγή) 

Δείτε τι έγραφα τότε που οι πολλοί πανηγύριζαν βλακωδώς για τη βάρβαρη εξόντωση του Muammar Gaddafi:

Άρον-άρον σταύρωσον Muammar al-Gaddafi! 26/02/2011

Έτοιμοι να βομβαρδίσουν τη Λιβύη οι μακελλάρηδες της Δύσης 19/03/2011

Λιβύη: Ο χορός των λυκανθρώπων άρχισε…  20/03/2011

Διψάνε για αίμα οι μακελλάρηδες της Δύσης! 21/03/2011

Λιβύη: η "Αυγή της Οδύσσειας" τελειώνει, μα χειρότερη "Οδύσσεια" ξημερώνει... 28/08/2011

Ο Καντάφι είναι νεκρός! Η "οδύσσεια" των Λίβυων θα συνεχιστεί… 21/10/2011