ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

"Άξιον Εστί" το προσκύνημα του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος


Ανάγκα και θεοί πείθονται! Πολιτική γαρ μήτηρ πάσης υποκρισίας, καθότι νυν και αεί υπέρ πάντων τα ψηφαλάκια άνευ των οποίων ουδείς ανεβαίνει στη λάγνα εξουσία στις δημοκρατίες... Ο έξυπνος πολιτικός, για να έχει μέλλον, πρέπει να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, και ο επίδοξος αυριανός "σωτήρας" μας, Αλέξης Τσίπρας, το έχει καλά χωνέψει αυτό. Από τότε που αρνήθηκε να φιλήσει το σταυρό στον αγιασμό της Βουλής μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της συνείδησης του άθρησκου - κατά δική του ομολογία - προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διέρρηξαν τα ιμάτιά τους πολλοί ευσεβείς θρησκευόμενοι στο άκουσμα της είδησης ότι ο "άθεος" Αλέξης Τσίπρας θα επισκεπτόταν το ιερό "Περιβόλι της Παναγίας". Οποία ιεροσυλία! Τι δουλειά έχει ένας άθεος στο σπίτι του Θεού; Με ποιο δικαίωμα ένας αρνητής της Ορθόδοξης παράδοσης και των Μυστηρίων, που περιφρόνησε το θρησκευτικό γάμο και έχει αβάπτιστα τα παιδιά του, καταπατά τις ιερές αυλές του Αγίου Όρους; Με ποιο θράσος ο κ. Τσίπρας που δεν προσκυνάει τον Τίμιο Σταυρό εισέρχεται στην καρδιά της Ορθοδοξίας; Αυτές και άλλες είναι οι εύλογες απορίες πιστών που εκφράστηκαν μέσα από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο.
«Μάλλον κάτι κρύβει αυτή η επίσκεψη... Όσο αφελής και αν είναι κάποιος δεν μπορεί να μην το καταλάβει. Ο κ. Τσίπρας αναζητά την ψήφο των Χριστιανών, και με μια πονηρή και υποκριτική συμπεριφορά προσπαθεί να πλανήσει του πατέρες του Αγίου Όρους. 
Άγιοι Καθηγούμενοι και πατέρες του Αγίου Όρους μη δεχθείτε τον άθεο αυτό άνθρωπο και υβριστή της πίστεώς μας!» Αυτά έγραψε κάποιος αγανακτισμένος ορθόδοξος εδώ.Και όμως, οι καθηγούμενοι του Αγίου Όρους μετά χαράς υποδέχτηκαν τον κ. Αλέξη Τσίπρα, καθότι η τέχνη της υποκρισίας δεν είναι άγνωστη και σ' αυτούς. Γλείψιμο ο Αλέξης για τα ψηφαλάκια; Γλείψιμο και οι "άγιοι πατέρες" για φοροαπαλλαγές από τον δολοφονικό ΕΝΦΙΑ και διατήρηση των ειδικών προνομίων της Αθωνικής Πολιτείας. Τα καλά και συμφέροντα υπηρετούν και οι αγιορείτες μοναχοί, και γιατί να το κρύψουν άλλωστε;


Όπως διάβασα εδώ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Αγιο Όρος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας προσκύνησε και την Εικόνα της Παναγίας "Αξιον Εστί" που φυλάσσεται στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Σύμφωνα μάλιστα με το Αγειορίτικο Βήμα, μετά την ξενάγησή του στο Ναό από τον πρωτεπιστάτη γέροντα Συμεών τον Διονυσιάτη ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγο εντελώς μόνος μέσα στο Ιερό όπου φυλάσσεται η Αγία Εικόνα. Έμεινε για δέκα ολόκληρα λεπτά τελικά! 

Τι λέτε βρε παιδιά; Ο Αλέξης έμεινε για δέκα ολόκληρα λεπτά μόνος στο ιερό που φυλάσσεται το "Άξιον Εστί"; Τα βρήκε άραγε με τη συνείδησή του;  Έπεισε τον εαυτό του ότι χάριν της εξουσίας η υποκρισία καθαγιάζεται; Κύριος είδε... Δεν θα ήθελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο του!

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας, που συνοδευόταν από το βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκεύματα Γιάννη Αμανατίδη, το συντονιστή της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Λυκόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του, Νίκο Παππά, μιλώντας προς τους αγιορείτες πατέρες για την κοσμοθεωρία τη δική του και τη δική τους, είπε ότι πολλές φορές οι κοσμοθεωρίες τους τέμνονται στην αλληλεγγύη και την πρακτική της ισότητας!
Αλληλεγγύη προς τις στρατιές των αναξιοπαθούντων λαθρομεταναστών, ίσα δικαιώματα (γάμοι, υιοθεσίες) στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

«Μια ιδιαίτερη στιγμή στην προσκυνηματική επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος ήταν η συνάντηση και η ανταλλαγή απόψεων με μια ξεχωριτή μορφή του αθωνίτικου μοναχισμού, τον Προηγούμενο της Μονής Ιβήρων, Γέροντα Βασίλειο Γοντικάκη. Ο πολυγραφότατος Αρχιμανδρίτης συζήτησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που χρήζουν μεγάλης ανάλυσης όπως για τον Θεό, για τον Άνθρωπο, την Επιστήμη και τη Θεολογία, ενώ οι δύο άνδρες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε επίκαιρα θέματα για την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο Κόσμο.» 

Χθες το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του αναχώρησαν με σκάφος του Λιμενικού από το λιμανάκι της μονής Ξενοφώντος, αφού νωρίτερα παρακολούθησαν την πρωινή λειτουργία. Αμέσως μετά παρακάθισαν στην τράπεζα και γευμάτισαν μαζί με τους μοναχούς. Τον κ. Τσίπρα και τη συνοδεία του αποχαιρέτισαν ο ηγούμενος της μονής Αλέξιος και οι μοναχοί. (πηγή)

Και πρωινή λειτουργία, ε; Λέτε ο Αλέξης να μεταλλαχτεί σε ευσεβή θρησκευόμενο μετά από τις ευλογίες των αγιορειτών μοναχών; Είπαμε: πολιτική μήτηρ πάσης υποκρισίας!