ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Το τελευταίο κυβερνητικό ανέκδοτο: Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις!


Πρόωρη συνταξιοδότηση: το όνειρο κάθε ραγιά. Για τον Έλληνα η απασχόληση δεν θεωρείται δημιουργική εργασία αλλά δουλειά, δηλαδή δουλεία. Του έχει μείνει από την Τουρκοκρατία...
Έτσι, από τη στιγμή που θ' αρχίσει να "δουλεύει" το μοναδικό του όραμα είναι πώς θα πάρει σύνταξη με όσο το δυνατό λιγότερα χρόνια υπηρεσίας. Και δυστυχώς η πελατειακή δημοκρατία φτιάχνει νόμους με παράθυρα που να ικανοποιεί τους κουτοπόνηρους τεμπέληδες...

Ήμουνα νια και γέρασα από τότε που οι άχρηστες κυβερνήσεις μας υπόσχονται ότι θα τερματιστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία του Λαμογιστάν. Δυστυχώς οι υποσχέσεις έχουν μείνει στα χαρτιά, ενώ το πάρτι  των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων συνεχίζεται,
και μάλιστα τα τελευταία 4 χρόνια κάτω από το απλανές βλέμμα της Τρόικα.  Όπως λέει η σοφή παροιμία, όποιος βαριέται να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει...

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, αρχίζοντας από τους πιο πρόσφατους λεονταρισμούς της κυβέρνησης και την εμπρηστική δημαγωγία των ΜΜΕ:

11/08/2014: «Τέλος οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 62 ετών  
Συνταγή τρόικας για τερματισμό όλων των πρόωρων συντάξεων κάτω των 62 ετών, (...) επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας με οδηγό τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για τις ενοποιήσεις Ταμείων
και τις διαπιστώσεις που κάνει ο ίδιος Οργανισμός για το καθεστώς συνταξιοδότησης στο προσχέδιο που έχει παραδώσει στο κ. Βρούτση. Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:»11/08/2014: «Οι τελευταίες ευκαιρίες για σύνταξη από τα 50 – Ποιους αφορά 
Σύνταξη σε ηλικίες 50 έως 60 ετών με μια σειρά από ευνοϊκές διατάξεις μπορούν να κατοχυρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στα Ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες), ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και ανεξάρτητα απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)»

21/07/14: «Οι παραλογισμοί του Ελληνικού Ασφαλιστικού Συστήματος 
"Σοκ" προκαλεί η απόρρητη έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), η οποία αναμένεται να φέρει νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας από το Φθινόπωρο, αφού αποκαλύπτει, όχι μόνο τα «τρωτά» σημεία αυτού, αλλά και παραλογισμούς, που έχουν οδηγήσει τα περισσότερα Ταμεία σε αδιέξοδο. 

Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, σημαντική αύξηση αυτών, διαφορετικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ανάμεσα σε Ταμεία, αλλά ακόμη και ανάμεσα στο ίδιο Ασφαλιστικό Ταμείο (!), είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία, που συνθέτουν αυτόν τον παραλογισμό. 

Ακολουθούν τα... "περίεργα" της απόρρητης έκθεσης του ΚΕΠΕ:

 - Ύπαρξη συνταξιούχων γήρατος σε ηλικία κοντά ή μικρότερη των 50 ετών...

 - 57.000 νέοι συνταξιούχοι μόλις το 2009, 126.000 το 2013 (!)

 - Μόνο το 21% των ασφαλισμένων του ΙΚΑ (16% των ανδρών και 30% των γυναικών) συνταξιοδοτούνται στην κανονική ηλικία (!!!)

 - Οι "ένστολοι" συνεχίζουν να αποστρατεύονται στα 53...

 - Οι "αιρετοί"... δικαιούνται σύνταξη με μόλις 2 εκλογικές θητείες (!!!!) 

 - Το 17,2% των συνταξιούχων ανδρών του ΙΚΑ και το 15,1% των συνταξιούχων γυναικών λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας (;)

 - Το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων αιτήσεων για συνταξιοδότηση γίνεται με τα κατώτατα όρια. Π.χ. από 15 έως 16 έτη εργασίας... 

 - Το 1/4 των νέων συντάξεων του ΙΚΑ, αφορούν ασφαλισμένους, που έχουν καταβάλει εισφορές λιγότερο από 15 έτη (!) 

 - Οι μισοί από το σύνολο των συνταξιούχων έχουν εισφέρει για λιγότερο από 22 χρόνια, αισθητά λιγότερο από την 35ετία (!!!) 

 - Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου αποχωρούν στα 57 έτη...»

24/10/2013: «Νέα βόμβα: "Μπλόκο" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες!  
Μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, που προανήγγειλε την κατάργηση των κοστοβόρων εξαιρέσεων στο Ασφαλιστικό από τους γενικούς κανόνες - χωρίζοντας μάλιστα τους ασφαλισμένους σε πατρικίους και πληβείους - και ύστερα από τον "θόρυβο" τον οποίο προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για επικείμενες περικοπές στις (υψηλότερες) συντάξεις των "ευγενών" ταμείων και του ΤΕΒΕ, χθες, κύκλοι του υπουργού αποσαφήνισαν ότι "η κυβέρνηση επεξεργάζεται παρεμβάσεις μόνο για το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις" (...)
Το ισχύον Ασφαλιστικό επιτρέπει σε συγκεκριμένες κατηγορίες "παλαιών" ασφαλισμένων να συνταξιοδοτηθούν έως και 12 χρόνια νωρίτερα από το 62ο έτος...»

23/10/2013: «"Χέρι" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις βάζει η κυβέρνηση - Ποιοι πλήττονται
Παρεμβάσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξετάζει η κυβέρνηση, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον προγραμματισμό 350.000 ασφαλισμένων, που ετοιμάζονταν να βγουν στη σύνταξη. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα», στόχος είναι να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε ηλικίες κάτω του γενικού ορίου των 65 ετών, ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 300 εκατ. ευρώ.»

23/10/2013: «ΜΕΤΕΩΡΟΙ 350.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ Πρόωρες συντάξεις τέλος από το 2014 
Τέλος στις πρόωρες συντάξεις μπαίνει από το 2014, με στόχο να κλείσουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 62ο έτος. Στη "ζώνη πυρός" βρίσκονται 350.000 ασφαλισμένοι που απειλούνται με αύξηση του ορίου ηλικίας ή με μεγαλύτερη περικοπή στη σύνταξη.»

09/09/2013: «Πρόωρες συντάξεις για 700.000 γονείς 
Tην ευκαιρία πρόωρης συνταξιοδότησης δίνει το Υπουργείο Εργασίας σε γονείς που είναι ασφαλισμένοι σε ταμεία μισθωτών (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών) ή ελεύθερων επαγγελματιών και έχουν παιδιά είτε ενήλικα είτε ανήλικα. Υπολογίζεται ότι περίπου 700.000 ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις μεταβατικές διατάξεις του ασφαλιστικού και να κατοχυρώσουν σύνταξη από τα 50 ή ακόμα και χωρίς όριο ηλικίας, λόγω τέκνων.»

20/01/2011 «Πρόωρη σύνταξη στους... μπαμπάδες
Παράθυρο για νέες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο τομέα ανοίγει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζουν διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία δίδεται το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ταυτοχρόνως σε άντρες και γυναίκες γονείς ανηλίκων τέκνων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το δικαίωμα συνταξιοδότησης θα έχουν τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα ανηλίκου τόσο για τους τρίτεκνους, όσο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες.»

21/01/10: «Λοβέρδος: Μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις για τα σώματα ασφαλείας
Τέλος στην πρόωρη συνταξιοδότηση των λιμενικών, των στρατιωτικών και των αστυνομικών ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για το Ασφαλιστικό.
Ο Α. Λοβέρδος χαρακτήρισε όλες τις τελευταίες εθελούσιες εξόδους ως "δολοφονικές" εκ μέρους του παραδοσιακού πελατειακού κράτους και κάλεσε όλους τους βουλευτές να απορρίψουν όποιο σχέδιο νόμου προβλέπει κάτι τέτοιο στο μέλλον.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα σταματήσουν οι στρατιωτικές συντάξεις των 45 και 50 χρόνων και τόνισε "όσοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας θα απασχολούνται σε υπηρεσίες γραφείου".»

16/11/2009: «Μεγαλύτερες ποινές για πρόωρες συντάξεις
Τα πάνω κάτω έρχονται στο Δημόσιο με τις σχεδιαζόμενες κυβερνητικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό. (...)»08/11/2009 «"Παράθυρο" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
"Η πόρτα για την πρόωρη συνταξιοδότηση στο δημόσιο δεν έκλεισε, αρκεί να μη γίνεται διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών και υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας μπορεί να αιτιολογήσει επαρκώς τη διαφοροποίηση από τον γενικό κανόνα της συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια." 
Αυτό υποστηρίζει ο έλληνας πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ Βασίλης Σκουρής.»

02/01/2009: «Έτος ισοπέδωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων το 2009 
Αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων, δραστικός περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, διπλασιασμός των ενσήμων που απαιτούνται για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δρομολογούνται με τις 13 αλλαγές, που απορρέουν τόσο από τον πρόσφατο Νόμο Πετραλιά (3655/08), όσο και από τους προηγούμενους ασφαλιστικούς νόμους (3029/02 Ν. Ρέππα, 2084/92 Ν. Σιούφα) της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.»