ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Στο ναδίρ η αντικειμενική αξία της κυβέρνησης


Κι όχι μόνο της αχαΐρευτης σαμαροβενιζελικής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων! Τι να λέμε τώρα; Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει!

Η αντικειμενική αξία μιας κυβέρνησης μετριέται από τα αποτελέσματα της πολιτικής της. Όταν δεν είναι ικανή να χωρίσει δίκαια δυο γαϊδουριών άχυρα, όταν έχει πάρει διαζύγιο από τον κοινό νου, όταν βαριέται να ζυμώσει και γι' αυτό πολλά χρόνια κοσκινίζει, όταν το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το γάντζωμα στη εξουσία με οποιοδήποτε τίμημα κι αν πληρώσει ο λαός και η πατρίδα, τότε η αντικειμενική της αξία είναι μηδενική.

Και μια που ο λόγος τα τελευταία χρόνια για αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, των οποίων οι εμπορικές αξίες με την υπερφορολόγηση των μνημονιακών κυβερνήσεων τείνουν να εξαερωθούν, ας θυμηθούμε ασκήσεις επί χάρτου των άχρηστων κυβερνήσεών μας γύρω από την αναθεώρηση των εκτός τόπου και χρόνου αντικειμενικών αξιών των απαξιωθέντων ακινήτων:

08/04/2011: «Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η προγραμματιζόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αναβάλλεται για το 2ο εξάμηνο του 2011. Όπως αναφέρεται στο "Βήμα της Κυριακής", η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θεωρείται βέβαιη, αλλά θα γίνει αργότερα "με πολύ μεγάλη προσοχή και χωρίς βιασύνη".» 

21/08/2012: «Εγκαταλείπεται νέα αύξηση των αντικειμενικών τιμών ακινήτων σε μια περίοδο που η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και δεν προσφέρεται για νέες εισπρακτικού τύπου φορολογικές επιδρομές.» 

31/01/2013: «Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να υπάρξει σύγκλιση με τις αγοραίες τιμές τους, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, συγκροτείται επιτροπή που θα υποβάλει τις προτάσεις της έως τις 28 Φεβρουαρίου καθώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο.»

05-03-2013: «Αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες μετά το Πάσχα 
Μετά το Πάσχα αλλάζει το σύστημα καθορισμού των αντικειμενικών αξιών που θα προβλέπει μειώσεις, αλλά και αυξήσεις.»

10/04/2013: «Μεταβολές στις αντικειμενικές αξίες ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε όλα τα ακίνητα, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.»

08/11/2013: «Ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016.»

29/11/2013: «Με το κυνικό επιχείρημα πως δεν αλλάζουμε τις αντικειμενικές αξίες γιατί δεν θα πιάσουμε το στόχο των εσόδων ο Χάρης Θεοχάρης καταδίκασε σε φορολογικό θάνατο τους ιδιοκτήτες ακινήτων.(...)
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ούτε λίγο ούτε πολύ, έριξε χωρίς κανένα δισταγμό στις πλάτες των ιδιοκτητών ακινήτων την ανικανότητα της συλλογής φόρων από το κράτος. 
Διαβάστε πως ξε-καθάρισε τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τις δηλώσεις του στον Αθήνα 984. ''Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα''.» 

19/03/2014: «"Δεν αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων" διαμηνύει ο Στουρνάρας.
Αρνητικός εμφανίζεται ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, καθώς θεωρεί ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία θα είναι "επισφαλής". 
Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ζητούσε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε τιμές που προσομοιάζουν τις σημερινές πραγματικές, ο υπουργός τονίζει ότι "η έλλειψη αντιπροσωπευτικού δείγματος αγοραπωλησιών, όπως σε κανονικές συνθήκες της αγοράς, όπου οι τιμές διέπονται από τον κανόνα της αγοράς και της ζήτησης, δεν επιτρέπει την προσέγγιση των πραγματικών αξιών των ακινήτων και τον προσδιορισμό νέων περισσότερο αξιόπιστων Αντικειμενικών Αξιών. 
Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα εξετασθεί το θέμα της αναμόρφωσης του συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με γνώμονα την προσφορότητα, την αναλογικότητα καθώς και κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους".»

18/08/2014: «Το 2017 οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων
Φόρους και τέλη με βάση τις πλασματικές αντικειμενικές τιμές που ισχύουν και όχι τις πραγματικές τιμές αγοράς, θα πληρώνουν για 2,5 χρόνια ακόμα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί η Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών για να επαναπροσδιορίσει και να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές τιμές με βάση τις τιμές που ισχύουν στην αγορά.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ακινήτων επισημαίνει ότι η λέξη αναπροσαρμογή δεν σημαίνει αυτομάτως και μείωση, ενώ όπως λέει θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία μείωση, ειδάλλως χιλιάδες ιδιοκτήτες θα πάνε φυλακή.
Πάντως, η επιτροπή που συνέστησε το υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της πριν από τον Ιανουάριο του 2017, κι αυτό γιατί οι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου επικαλούνται τη νεκρή κτηματαγορά και την έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων για την άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελλάδος Κωνσταντίνος Αναστόπουλος επισημαίνει ότι το ίδιο το κράτος συμβάλλει ώστε η ακίνητη περιουσία να είναι υπό διωγμό, με τη ληστρική πολλές φορές φορολογία σε εισοδήματα που δεν έχουν κανένα έσοδο.»

Αυτά τα ολίγα για ν' ακονίζουμε τη μνήμη και την κρίση μας μπας και ξυπνήσουμε επιτέλους! 
Προφανώς το αυτιστικό οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν υποψιάζεται ότι μέχρι το 2017 η αγορά ακινήτων - η αγελάδα που άρμεγε το κράτος - θα έχει ψοφήσει. Και οι μεν άτυχοι νομοταγείς ιδιοκτήτες θα πνέουν τα λοίσθια από την ασιτία, οι δε πονηρούληδες θα σιτίζονται δωρεάν στις φυλακές μέχρι να έρθει ο Τσίπρας να τους ελευθερώσει. Αμήν.
Κοντολογίς, πιάσε τ' αυγό και κούρεψτο!