ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Η Ρένα Δούρου ορκίστηκε χασκογελώντας!


Λες και θεωρούσε αστείο αυτό που έκανε... Προφανώς το κορίτσι δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του αξιώματός της και τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζεται.
Φανταστείτε έναν πρωθυπουργό να ορκίζεται χασκογελώντας. Τι θα λέγατε;  Ωσεί πρωθυπουργός στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είναι και η Ρένα Δούρου.
Είναι δυνατόν σε μια τελετή που θα 'πρεπε να προκαλεί δέος και ταπείνωση να χασκογελάς; Ούτε οι νικήτριες στα καλλιστεία δεν το κάνουν όταν τις στεφανώνουν.
Βρε τι έχουμε να δούμε ακόμη... Για ξαναδείτε παρακαλώ το video μήπως έχω άδικο. Το κορίτσι ξεκαρδίστηκε στα γέλια μαζί με το ακροατήριο των οπαδών. Μου θύμισε την παροιμία: "Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει"!
Όσο για τον πολιτικό όρκο που έδωσε η Ρένα, αυτό είναι ένα θετικό βήμα.
Οι όρκοι στο ευαγγέλιο πρέπει κάποτε να εκλείψουν. Το ξέερουν οι κληρικοί ότι είναι κακό, γι' αυτό δεν ορκίζονται με το χέρι στο Ευαγγέλιο όταν παρίστανται ως μάρτυρες στα δικαστήρια. Αντί τούτου δίνουν διαβεβαίωση στην ιεροσύνη τους, σύµφωνα µε τους διέποντας αυτούς κανόνας. (άρθρο 218 §3 ΚΠ∆). ∆ηλαδή ορκίζονται θέτοντας το δεξί χέρι στο στήθος και λέγοντας: «∆ιαβεβαιώ επί τη ιερωσύνη µου, ενώπιον του Θεού να είπω ευσυνειδήτως όλην την αλήθεια και µόνον την αλήθειαν, χωρίς να προσθέσω ή να αποκρύψω τι».

Ωστόσο, ο Χριστός καταδίκασε κάθε μορφή όρκου:
«Πάλιν ηκούσατε ότι ερρέθη εις τους αρχαίους, Μη επιορκήσης, αλλά εκπλήρωσον εις τον Κύριον τους όρκους σου.  Εγώ όμως σας λέγω να μη ομόσητε μηδόλως· μήτε εις τον ουρανόν...  μήτε εις την γην ...  μήτε εις την κεφαλήν σου να ομόσης, διότι δεν δύνασαι μίαν τρίχα να κάμης λευκήν ή μέλαιναν. Αλλ' ας ήναι ο λόγος σας Ναι ναι, Ου, ού· το δε πλειότερον τούτων είναι εκ του πονηρού.» (Κατά Ματθαίον Ε': 33-37)

Αυτά ως προς τον όρκο. Για το άλλο που είπε η κατά τ' άλλα συμπαθής Ρένα Δούρου, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό, κρίμα που δεν το ήξερα μέχρι σήμερα. Από δω και πέρα θα περνάω πού και που, όταν ευκαιρώ βέβαια, από την έδρα της Περιφέρειας Αττικής, για να ασκώ κι εγώ, ως "λαός" λίγη εξουσία ώστε να ξεδίνω. Εκτός κι αν "λαός" θεωρούνται μόνο οι αριστεροί, κι εγώ η αδέσποτη δεν συμπεριλαμβάνομαι.
Καλά, εδώ μιλάμε για λαϊκισμό εις τη νιοστή.

Πάντως ο Θάνος Τζήμερος την έβαλε στη θέση της: «Τι εννοεί, λοιπόν, η ποιήτρια; Προφανώς οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό. Από ποιον θα πήγαζαν; Αλλά δεν ασκούνται από τον λαό. Ασκούνται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του. 
Διότι ο "λαός" από τον οποίον πηγάζουν είναι το σύνολο των ψηφοφόρων, αλλά ο "λαός" ο οποίος ασκεί εξουσία ήταν μέχρι τώρα οργανωμένα συμφέροντα τραμπούκων. Αυτά που πάντα η αριστερά της προσόδου χάιδευε και κάλυπτε. 
Φανταστείτε λοιπόν την Δούρου όταν θα επικαλείται τον λαό που ασκεί εξουσία για να δικαιολογεί τις παράνομες ενέργειες των κομματικών τραμπούκων. Το έκανε κατά κόρον ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Απ' ό,τι φαίνεται, δεν θέλει να ξεχάσει την τέχνη.» (πηγή)Καλή επιτυχία στο βαρύ έργο που σε περιμένει, Ρένα Δούρου. Συγνώμη που σε στενοχώρησα για το καλό σου. Πρόσεξε μην σε καταλάβει η αλαζονεία της εξουσίας!