ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Χαράς ευαγγέλια από τον Γκίκα Χαρδούβελη


Όλα καλά κι όλα ωραία τα είπε ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ  λίγο μετά την ομιλία του στο Bloomberg στο City του Λονδίνου, όπου  σήμερα ολοκληρώθηκε το 9ο Road Show του ΧΑΑ. 
Γαργαλίζει την ακοή να σκορπάς με τα λόγια αισιοδοξία! Έτσι δεν είναι; Άλλωστε τι μας απομένει από του να ελπίζουμε;
Είμαστε, λέει, σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει! Στη θεωρία, βέβαια, διότι στην πράξη έχει μέλλον... Η Ελλάδα, είπε ο Γκίκας, δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, διότι έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές! Παλιά μου τέχνη κόσκινο... Ενώ το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, οι διεθνείς γύπες θέλουν να μας δανείσουν κι άλλα για να μη γίνουμε ποτέ αυτάρκεις και σηκώσουμε κεφάλι!
Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί και έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, κοινώς ξερογλείφονταν, διότι θέλουν, λέει, να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή την κινεζοποίηση των μισθών, την απαξίωση των ακινήτων, και άλλες ευκαιρίες.
Μάλιστα ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε πως δεν υπάρχει κίνδυνος η ελληνική οικονομία να πάει προς τα κάτω. Μα προφανώς, αφού έχει πιάσει πάτο, δεν υπάρχει πιο κάτω... 
«Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουμε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός. 

Και ποιοι θα μας βοηθήσουν να πάμε καλά; Μα φυσικά, οι Ευρωπαίοι "εταίροι" μας, ντε. Από αλληλεγγύη, άραγε;  Όχι βέβαια! Πού να βρεθεί η αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή και διεθνή ζούγκλα; Άλλος είναι ο λόγος και ως προς αυτό ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν έχει ψευδαισθήσεις: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρό τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρωστούμενα.»

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν επιβληθούν άλλα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας ο κ. Χαρδούβελης ήταν σαφής και κατηγορηματικός. «Όχι, έχουμε ξεφύγει. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους.» 

Με άλλα λόγια, όταν αυξάνεται το εισόδημα των πολιτών τα έσοδα του κράτους αυξάνονται. Άρα, όταν μειώνεται το εισόδημα των πολιτών τα έσοδα του κράτους μειώνονται, πράγμα που συνέβη σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων της εξοντωτικής λιτότητας. Γιατί μας τα επέβαλαν λοιπόν; Μα για να μας υποδουλώσουν και ν' αγοράσουν αντί πινακίου φακής εργασία και περιουσία! 

Συναντήσεις πραγματοποίησε επίσης το Ταμείο Αξιοποίησης (ξεπουλήματος) Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 
Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι πώς είναι δυνατόν μια περιουσία που ανήκει στο Δημόσιο να είναι συγχρόνως και ιδιωτική.

Το κλίμα, λέει, ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την Ελλάδα και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, πράγμα που αποδείχθηκε και από τη συμμετοχή των καλεσμένων (200 fund managers και 31 εισηγμένες εταιρείες) στις παράλληλες εκδηλώσεις-ομιλίες όπου για πρώτη φορά οι ακροατές στο αμφιθέατρο του κτιρίου για να χωρέσουν καθόντουσαν ακόμη και στα σκαλιά της αίθουσας.
Μα φυσικά! Όπου το πτώμα εκεί και οι αετοί... Δώσε και μένα μπάρμπα!

Ερώτηση: «Υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ένα νέο μνημόνιο;»

Γκίκας Χαρδούβελης: «Αυτό σας είπα. Αποκλείεται το 3ο μνημόνιο. Αποκλείεται το 3ο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε.»

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά σε όλους τους μνημονιόπληκτους! Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι αλλού υπάρχουν και χειρότερα. Ας κάτσουμε καλά λοιπόν, yes men, για να μη μας βρουν εκείνα τα χειρότερα...