ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το ομογενειακό "Καλάμι" σατιρίζει και καταγγέλλει


Μήτσο κάτσε καλάαα!

Όπως διάβασα στο kalami.net, στις 22 Σεπτεμβρίου απόγευμα, ο εξοχότατος αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους Εβραϊκών Οργανώσεων, ενώ θα παρευρεθεί και σε δύο εκδηλώσεις εβραϊκού ενδιαφέροντος. Επίσης, στην δεξίωση του Πρόεδρου της Τουρκίας. 

Για τους επισκέπτες υπουργούς της Ελλάδας, στις ΗΠΑ υπάρχουν μόνο εβραϊκές Οργανώσεις. 
Δεν υπάρχει ελληνική Ομογένεια, δεν υπάρχουν ελληνικές Οργανώσεις.

Ο ΟΗΕ αναμένει με ανυπομονησία τον εξοχότατο αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρόεδρος ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το επιτελείο του να φροντίσει ώστε να έχει αναμνηστική φωτογραφία με τον Έλληνα Υπουργό, στο περιθώριο της 69ης Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ή στην δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν των αντιπροσωπειών χωρών-μελών.
Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρρυ ζήτησε από στελέχη του Στέητ Ντηπάρτμεντ να μελετήσουν -για να μορφώνονται - τα έργα των κορυφαίων της παγκόσμιας διπλωματίας: Ντ. Mπακογιάννη, G.A.Papandreou, Δ. Αβραμόπουλου και Ευ. Βενιζέλου.

Ο εξοχότατος αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών, θα συναντηθεί την Κυριακή (6:00 μ.μ.) στο ελληνικό ''προξενικό κατάστημα'' (Γενικό Προξενείο) με ''φορείς της οργανωμένης Ομογένειας'', δηλαδή με ολίγους προεπιλεγμένους ''ισόβιους'' και άσχετους προεδρο-παράγοντές της (τα γνωστά ''ψώνια''), που ουσιαστικά εκπροσωπούν τον εαυτόν τους, αλλά αποφεύγει (τι φοβάται;) να κάνει δημόσια ομιλία σε Ομογενείς και διάλογο μαζί τους.

Την Δευτέρα 22 Σεπτ., 9:45 πρωί, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο (γνωστό ως ''νεκροθάφτη της ελληνικής γλώσσας'' και ''καταστροφέα της Ομογένειας'') στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ο κύριος αντιπρόεδρος και Υπ. Εξ. θα πάει ''για να υποβάλει τα σέβη του'' και να εκθειάσει το αρχιεπισκοπικό...''έργο''. 

Εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος ή συνάντησή του με την Ομογένεια, στην εβδομαδιαία παραμονή του στη Νέα Υόρκη, δεν θα υπάρξουν (η μικροσυνάντηση στο Γεν. Προξενείο, ΔΕΝ είναι ''συνάντηση με την Ομογένεια'').

Tα ''επιτεύγματα'' του κ. Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη, θα προβληθούν ανάλογα και διθυραμβικά, από ανταποκριτές αθηναϊκών ''μνημονιακών'' ΜΜΕ και ομογενειακά ΜΜΕ του ''γκέττο'' Αστόριας. Ανάλογα την προβολή, θα διατεθούν και...μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως συνηθίζεται.

Σημ. 1: Δεν είναι ευχάριστο για το ελληνικό Έθνος να αντιπροσωπεύεται η - μνημονιακά υπόδουλη - Ελλάδα στο εξωτερικό από πολιτικούς που παραπέμπουν σε σάπιο τριτοκοσμικό κομματικό κράτος-παρία, ένα κράτος με ατιμωρησία διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων.

Σημ. 2: Αν κρίνουμε από τους πρέσβεις της Ελλάδας (στην Ουάσιγκτον και στον ΟΗΕ), την πλειοψηφία των προξένων στις ΗΠΑ και την ανυπαρξία των Γραφείων Τύπου, τότε η ελληνική διπλωματική εκπροσώπηση στις ΗΠΑ δεν είναι για γέλια, αλλά -δυστυχώς- γιά κλάματα.

*****
Oι δήθεν ''φιλάνθρωποι'', οι ''δήθεν επεδυτές'', αποκαλούμενοι και...''κροίσοι Ομογενείς'' στο ''χλιδάτο δείπνο'' (2 Οκτ., Μανχάτταν) θα απολαύσουν...Νότη Μηταράκη.