ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Oscar Pistorius αθώος φόνου εκ προμελέτης!


Βαβαί! Παπαί! Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο στο περί δικαίου αίσθημα της ανθρωπότητας.
Ο ψεύτης και αμετανόητος φονιάς της άτυχης Reeva Steencamp έπεσε στα μαλακά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας! Τα κατάφερε, μετά από ψευδολογίες και θέατρο που έπαιξε κατά τη διάρκεια της δίκης-παρωδίας που κράτησε 6 1/2 μήνες. 
Βέβαια, αν ο φονιάς ήταν μαύρος και φτωχός, θα καταδικαζόταν σε ισόβια, αλλά αυτό είναι άλλου παπά βαγγέλιο... Ζούμε σ’ έναν απαίσιο κόσμο αδικίας, εξαπάτησης και διακρίσεων, και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;

Πρόκειται, λοιπόν, για την απόλυτη φενάκη μιας δίκης. Ντροπή στη “Δικαιοσύνη” της Νότιας Αφρικής! Ντροπή στη δικαστή Thokozile Masipa!  Πώς μπόρεσε;

Όσο για τον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, θα έχει την ισόβια καταδίκη της συνείδησής του και δεν θα υπάρξει δικαστής να τον απαλλάξει από τις Ερινύες που θα τον καταδιώκουν.

«Για όσους αναρωτιούνται τι σημαίνει "υπαίτιος ανθρωποκτονίας”, είναι όταν είσαι διάσημος και μπορείς να αγοράσεις την απαλλαγή σου από μια κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης», έγραψε o Mark Robinson στο Twitter.

«Δεν υπήρξε θόρυβος από εισβολέα. Ο Όσκαρ Πιστόριους σταμάτησε να πυροβολεί όταν η Ρίβα Στέενκαμπ  έπαψε να ουρλιάζει από τους πόνους», έγραψε στο Twitter ένας άλλος αγανακτισμένος.

«Εάν θέλεις να σκοτώσεις τη σύντροφό σου, σιγουρέψου ότι σε χωρίζει μια πόρτα από αυτήν, και σιγουρέψου ότι προσεύχεσαι στο Θεό και κλαις στη δίκη», διάβασα σ’ ένα ακόμη twit.

Ας θυμηθούμε ότι ο Πιστόριους πυροβόλησε 4 φορές, και προφανώς μόνο μετά από την τέταρτη βολή η νεκρή πλέον Ρίβα σίγασε.  Η Δικαστής αγνόησε όχι μόνο την κοινή λογική αλλά και τις μαρτυρίες 4 γειτόνων που κατέθεσαν ότι άκουσαν τη Ρίβα να κραυγάζει μέσα στη νύχτα.  Άραγε, ποιο σκοτεινό ρόλο έπαιξαν οι ιατροδικαστές;

«Απλά δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή [απόφαση]», είπε η μητέρα της Ρίβα, June Steenkamp, στο NBC News, όταν η Δικαστής Thokozile Masipa καταδίκασε τον Oscar Pistorius για τη λιγότερο σοβαρή κατηγορία του υπαίτιου ανθρωποκτονίας.

Η κυρία Steenkamp δήλωσε ότι η 29χρονη κόρη της είχε πεθάνει ένα «φρικτό, οδυνηρό, τρομερό θάνατο». Και στην πρώτη αντίδρασή της στην ετυμηγορία είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πιστεύουν ότι ήταν ένα ατύχημα». Ότι δηλαδή ο Pistorius πυροβόλησε τη Reeva Steenkamp τα άγρια μεσάνυχτα επειδή την πέρασε για εισβολέα!
Ερωτηθείσα τι είδους ποινή θα ήθελε να δει επιβάλλεται στον Pistorius, η κυρία Steenkamp είπε: «Πραγματικά δεν με νοιάζει τι θα συμβεί με τον Όσκαρ Πιστόριους, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα διότι η κόρη μου δεν πρόκειται να έρθει πίσω ...Έχει φύγει για πάντα.» (πηγή)

Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι φόνος εκ προμελέτης όταν πυροβολείς κάποιον τέσσερις φορές! Και αν ακόμη δεχτούμε το κακόγουστο παραμύθι για εισβολέα, μετά τις κραυγές της Ρίβα από τον πρώτο πυροβολισμό εναντίον της, ο αμετανόητος δολοφόνος Όσκαρ Πιστόριους γνώριζε ποια πυροβολούσε. Και όμως, συνέχισε να πυροβολεί μέχρι τελικής πτώσης του θύματος!

Βέβαια εγώ έχω και άλλες απορίες. Τόσο μικρή ήταν αυτή η τουαλέτα ώστε ο δολοφόνος όπου και να πυροβολούσε στα τυφλά, δια μέσου της κλειστής πόρτας της, θα πετύχαινε το θύμα του;
Και πώς μετά τον πρώτο πυροβολισμό το θύμα δεν σωριάστηκε στο δάπεδο οπότε θα απέφευγε τους επόμενους πυροβολισμούς;  Όπως φαίνεται στην εικόνα, οι τρύπες των πυροβολισμών ήταν πλησίον η μία στην άλλη και σχεδόν στο ίδιο ύψος, που σημαίνει ότι το θύμα στεκόταν όρθιο απέναντι στην τρύπα της πρώτης βολής, αναμένοντας και τις επόμενες! Εκτός βέβαια κι αν οι ριπές έγιναν με ταχύτητα αστραπής ώστε το θύμα δεν πρόλαβε να πέσει κάτω...


Φοβάμαι ότι έχουμε να κάνουμε με μια μακάβρια σκηνοθεσία στην οποία συνεργάστηκαν πολλοί...
Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον φιλοτομαριστή και ζηλότυπο δολοφόνο.