ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν θέλει πρόωρες εκλογές


Σταράτες κουβέντες κοινής λογικής από το Γιάννη Μπουτάρη! Μακάρι να τις λάβουν σοβαρά υπ' όψη τους όλοι οι μωροφιλόδοξοι πολιτικοί αρχηγοί και αρχηγίσκοι, που φαίνεται να μην έχουν συνειδητοποιήσει ούτε την ανεπάρκειά τους ούτε ότι τα φοβερά προβλήματα της χώρας μας, όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά επιδεινώνονται επικίνδυνα από την πολιτική αστάθεια, τον αλληλομηδενισμό των κομμάτων και την αλληλοφαγωμάρα τους.

Παραθέτω απόσπασμα της χθεσινής συνέντευξης του Γιάννη Μπουτάρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δημοσιογράφος: Κύριε δήμαρχε, θεωρείστε πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής στη χώρα και θα ήθελα το σχόλιό σας για το πολιτικό σκηνικό, που θυμίζει κινούμενη άμμο. Βλέπουμε τον κ. Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εμμέσως πλην σαφώς, να καλεί ουσιαστικά σε παραίτηση τον κ. Σαμαρά, προτείνοντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Πώς σχολιάζετε όλα αυτά; Πάμε για εκλογές;

Γιάννης Μπουτάρης: Καταρχήν, δεν είμαι πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής, είμαι ένας απλός δήμαρχος μιας μεγάλης πόλης. Το ότι έχω πολιτική άποψη και πολιτική συνείδηση αφορά αποκλειστικά και μόνον εμένα. Ένα το κρατούμενο. Δεύτερο, ο Απόστολος ο Τζιτζικώστας είναι πολιτικό στέλεχος, διότι διοικεί μια περιφέρεια. Η περιφέρεια δεν είναι ένας δήμος που έχει πολύ ιδιαίτερα προβλήματα σε σχέση με την περιφέρεια. Είναι υπερκείμενη Αρχή. 
Εγώ ένα γνωρίζω, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι να έχει πολιτική σταθερότητα. Είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το χρέος, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, τα πάντα. 
Εάν δεν έχουμε πολιτική σταθερότητα, δεν μας εμπιστεύεται κανείς.

Δημοσιογράφος: Άρα, ουσιαστικά δεν θέλετε και πρόωρες εκλογές...

Γιάννης Μπουτάρης: Προφανώς, δεν θέλω. Το Βέλγιο δούλευε δύο χρόνια χωρίς κυβέρνηση, 500 ημέρες. Γιατί εκεί δεν μπορούσαν να τα βρουν, αλλά το σύστημα λειτουργούσε. Όλη η Ευρώπη έχει συναινετικές κυβερνήσεις δύο - τριών κομμάτων. 
Να ρωτήσω: βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ - οι δημοσκοπήσεις λένε ότι θα βγει πρώτο κόμμα, δεν θα έχει όμως αυτοδυναμία, γιατί θα πρέπει να πλησιάσει το 40%. Με ποιον θα κάνει κυβέρνηση;

Δημοσιογράφος: Με ποιους θα μπορούσε να κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Με το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, ίσως με το ΠΑΣΟΚ; Πώς το βλέπετε;

Γιάννης Μπουτάρης: Δεν ξέρω με ποιον θα κάνει. Δεν ξέρω τι συμβιβασμούς πρέπει να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και η ΝΔ. Γιατί αποκλείετε τη ΝΔ; Για μένα, και το έχω πει επανειλημμένα, το καλύτερο ήταν να καθίσουν σε ένα τραπέζι ο Σαμαράς με τον Τσίπρα και τον Βενιζέλο και να πουν «παιδιά, να βγάλουμε το καράβι από τη φουρτούνα και μετά βλέπουμε ποιος θα το κυβερνήσει».

Δημοσιογράφος: Άρα, προτείνετε οικουμενική κυβέρνηση;

Γιάννης Μπουτάρης: Αυτό ακριβώς.

Δημοσιογράφος: Ακόμη και τώρα, κύριε δήμαρχε; Βλέπετε ακόμη και τώρα τη δυνατότητα, με την πόλωση που υπάρχει στο κλίμα, για οικουμενική κυβέρνηση;

Γιάννης Μπουτάρης: Η πόλωση δεν οδηγεί πουθενά. Αναγκαστικά, οδηγεί σε κυβερνήσεις συναίνεσης ή σε επανειλημμένες εκλογές. Αυτό είναι συνταγή αποτυχίας. 
Και σας λέω: βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια τυχαία κυβέρνηση. Το πρώτο που θα έκανα, αν ήμουν Τσίπρας, θα ήταν πάλι εκλογές, για να επιδιώξω αυτοδυναμία. 
Άλλη δουλειά δεν είχαμε, εκλογές θα κάνουμε; (πηγή)