ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Χρυσή Αυγή και... "Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην"!


«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν – αν παραπεμφθούν – θα έχουν μια δίκαιη δίκη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, στο περιθώριο ημερίδας, με θέμα «Θεσμοί σε Κρίση», που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.(πηγή)

Γιατί, κύριε Αθανασίου, χρειάστηκε να κάνετε μια τέτοια δήλωση; Μήπως υπάρχουν, υπήρξαν, και άδικες δίκες; Κάτι θα ξέρετε εσείς...

Βουλή, 16/10/2014: ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Λοιπόν, ακούστε, μην κάνουμε διάλογο τώρα.
Η ουσία είναι η εξής: Είπε ο κ. Κακλαμάνης - αλλά θεωρητικώς πάντοτε, στην πράξη τον είδα τι έκανε - ότι έχει καταργηθεί η λαϊκή κυριαρχία και η διάκριση των εξουσιών. Ναι! Έχετε σφετεριστεί την εξουσία! Έχετε παραβιάσει το πολίτευμα! Αυτό λέγεται …! Και έχετε κάνει και προπαρασκευαστικές πράξεις κατ’ άρθρον 135 του Ποινικού Κώδικος για να φτάσετε εδώ, ώστε να ολοκληρώνετε το έγκλημα αυτό, της παραβιάσεως της προσβολής του πολιτεύματος.

Ποια λαϊκή κυριαρχία; Δεν υπάρχει τίποτα! Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; Αυτά τα οποία έχουν οι νόμιμοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής κι είναι οι μισοί μέσα στη φυλακή; Αυτά κι έχουμε τον ανεκδιήγητο Ντογιάκο, έναν άνθρωπο ο οποίος προσβάλλει το δικαστικό Σώμα, το οποίο έχετε «αλώσει» εσείς ως εκτελεστική εξουσία.

Σήμερα -το μάθατε υποθέτω- έκανε την πρότασή του προς το Συμβούλιο των Εφετών, μία πρόταση επτακοσίων περίπου σελίδων, όπου μας χαρακτηρίζει «εγκληματική οργάνωση». Δικαίωμα του ο Εισαγγελεύς να έχει οποιαδήποτε άποψη και να κάνει οποιαδήποτε πρόταση, αλλά αυτό το κακό έχει συμβεί και κατά τη διάρκεια της κυρίας ανακρίσεως. Οι Ειδικές Ανακρίτριες στις διατάξεις μας έλεγαν «εγκληματική οργάνωση».

Με ποιο δικαίωμα; Κανείς δεν τους παρατήρησε. Ούτε Επιθεωρητής του Αρείου Πάγου ούτε κανένας απολύτως. Πώς χαρακτηρίζεις κάποιον δολοφόνο, πλαστογράφο, παιδεραστή ή οτιδήποτε άλλο; Πώς τον χαρακτηρίζεις; Όταν κάνεις ανάκριση. Εσύ συγκεντρώνεις στοιχεία, και όταν τα στοιχεία συγκεντρωθούν, τότε τα διαβιβάζεις εις τον αρμόδιο Εισαγγελέα και εν συνεχεία εις το Συμβούλιο των Εφετών, που και αυτό το δικαστικό Συμβούλιο δεν έχει δικαίωμα να χαρακτηρίσει εγκληματία κάποιον. Όχι, θα πει «υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και παραπέμπω» ή «δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις».

Έχουμε καταστρατηγήσει τα πάντα! Δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει ειδικά νομικά για να ψέξει αυτόν τον άνθρωπο, τον κ. Ντογιάκο, ο οποίος …. Και θέλω να πω κάτι –είναι απών ο συνάδελφος- έκανε μία προσφυγή και ζήτησε την αποκατάσταση των περιοριστικών όρων. Ουδείς περιοριστικός όρος προετάθη από τον κ. Ντογιάκο να αλλάξει ή να αντικατασταθεί με κάτι άλλο, μηδέ εξαιρουμένου και του ομιλούντος, που εξακολουθώ να έχω φίμωτρο. Δεν μπορώ να μιλήσω στον ελληνικό λαό, γιατί θα αντιδράσει το Κοινοβούλιο, και θα πει σε έναν Βουλευτή, σε έναν αντιπρόσωπο του έθνους, ότι απαγορεύει να πάει στα χωριά, στις πολιτείες να μιλήσει; Εκεί καταντήσαμε! Αλλού είστε! Επιλεκτικά ευαίσθητοι!

Και τι έγινε με τον συναγωνιστή και συνάδελφο, εδώ, Βουλευτή, τον κ. Μίχο; Του απέρριψαν την αίτηση αυτή να αλλάξουν οι περιοριστικοί όροι και του είπαν μία φορά την εβδομάδα θα πηγαίνει να ψωνίζει για να μπορεί να τρώει ο άνθρωπος. Ευτυχώς που του επιτρέπει να τρώει ή να πάει στο φαρμακείο ή να πάει σε ένα μαγαζί να πάρει ρούχα. Και τι του απαγορεύουν; Να πηγαίνει στον ιερό ναό της ορθοδοξίας, να λειτουργείται στην εκκλησία. Ακούσατε κύριοι Βουλευτές! Ακούσατε Έλληνες! Να μην πηγαίνει στην εκκλησία! Ντογιάκος! …

Θα πάμε όλοι. Παραπεμπόμεθα με το 187. Αβασάνιστα υπήγαγε πραγματικά περιστατικά κατά το δοκούν εις την οικείαν ποινικήν διάταξιν, η οποία είναι ελλιπής. Γιατί; Ηγνόησε κατά παράβαση του καθήκοντός του, τι; Τη Σύμβαση του Παλέρμο του 2001 που έχουμε συνυπογράψει και που λέει ξεκάθαρα ποια είναι τα στοιχεία τα συγκροτούντα την καθόλου υπόσταση του εγκλήματος του άρθρου 187. 

Και ποια είναι τα στοιχεία αυτά εκτός από τον αρχηγό, τη δομημένη οργάνωση, συγκεκριμένο σκοπό; Είναι η προσπόριση οικονομικού οφέλους! Είναι η διακρατική σχέση με άλλες εγκληματικές οργανώσεις, δηλαδή εμπορία ναρκωτικών, όπλων, εκείνα και τα άλλα. Αυτό το παρορά ο κ. Ντογιάκος, χωρίς να έχει κανέναν απολύτως δικαίωμα.

Εκεί έχει φτάσει σήμερα το Δικαστικό Σώμα. Δεν ξέρω, από διαίσθηση, αλλά είμαι πάντως βέβαιος θα μπορούσα να πω, γιατί δεν είναι δυνατόν να παραδεχτώ ότι είναι όλο το Δικαστικό Σώμα …, ότι στα Συμβούλια Εφετών θα υπάρξουν πάντα ένας-δύο άνδρες, που σέβονται τον όρκο τον οποίο έδωσαν, να σηκώσουν το κεφάλι και αν πούνε: «Όχι, παρανόμως παραπέμπονται οι Βουλευτές να δικαστούν για έγκλημα το οποίο δεν έκαναν», «Παρανόμως γίνεται αυτή η πρωτοφανής κατηγορία που ουδέποτε έχει συμβεί σε καμία χώρα πολιτισμένη».