ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Φώτης Κουβέλης: Αναβάπτιση πριν από το πολιτικό τέλος του


Ο Φώτης Κουβέλης, και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, αγαπάει σφόδρα την καρέκλα της κομματικής εξουσίας, και το απέδειξε!

Όταν στις 28/5/2014 υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ, μετά την αποτυχία του κόμματος να εκλέξει ευρωβουλευτή, αλλά και την κατρακύλα των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές, όπου συγκέντρωσε μόλις 1,2%, το μόνο που είχε κατά νουν ήταν το ξέπλυμα των αμαρτιών του με μια επανεκλογή του σε μελλοντικό συνέδριο του κώματος. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του τότε ανέφερε: 
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Και τα όργανα του κώματος πήραν τις αποφάσεις τους χθες, και επανεξέλεξαν τον Φώτη στη θέση του προέδρου, για να επαληθευτεί η παροιμία "Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει"

«Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων», είπε ο Φώτης Κουβέλης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 68,34%, όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή.

Προηγουμένως, ο Φώτης Κουβέλης κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση, τόνισε: «Εκτιμώ ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί, αν και δύσκολα, αλλά με αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει την ολική της επαναφορά. Μπορεί να σταθεί στα πόδια της με συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια». (πηγή):