ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Ο Ανδρέας Ψυχάρης “μούντζωσε" το Κοινοβούλιο!


Πήγε, είδε και απήλθε!

Τουτέστιν, ο Ανδρέας Ψυχάρης έφτυσε την Ελληνική ΚυνοβΟλευτική (με ύψιλον λόγω των παραδοσιακών διακομματικών και ενδοκομματικών σκυλοκαβγάδων) "Δημοκρατία" και όλα τα ελκυστικά οφέλη που απορρέουν από το βΟλευτιλίκι! Δεν αποχώρησε απλά από τη Νέα Δημοκρατία. Αποχώρησε από ένα πολιτικό σύστημα που θαμπώνει όλο και περισσότερο, αντί να εξυγιαίνεται με αφορμή την κρίση.

Συγχαρητήρια Ανδρέα Ψυχάρη! Με την παραίτησή σου από το βΟλευτικό (απ)αξίωμα απέδειξες ότι ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια, κοινό νου, αυτοσεβασμό, ανιδιοτέλεια και ειλικρινή αγάπη για το λαό δεν αντέχει για πολύ να είναι μέλος του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος που διαχρονικά κατέστρεψε τη χώρα μας. 

Και το αμείλικτο ερώτημα είναι:
Ένας Ψυχάρης με Ψυχή μπορεί να φέρει την άνοιξη στη διαρκή βαρυχειμωνιά που πλήττει τη χώρα μας εξαιτίας του σάπιου πολιτικού κατεστημένου;

Ρητορικό το ερώτημα... Αυτονόητη η απάντηση... Βαβαί! Παπαί!

Το κείμενο-ράπισμα της επιστολής που έστειλε σήμερα ο Ανδρέας Ψυχάρης στο προεδρείο της Βουλής - την ώρα της ψηφοφορίας που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις - έχει ως εξής:

«Αποφάσισα σήμερα να υποβάλω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα.

Έπειτα από προβληματισμό μηνών, διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα.

Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή το Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για την σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια, διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός.

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω στις εκλογές του 2012 με τους συνδυασμούς του κόμματός μας.

Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό, αλλά θα παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό.»

Ανδρέας Στ. Ψυχάρης