ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Σακούλα με σκουπίδια το κεφάλι κάποιων φοιτητών!

Το προχθεσινό άδειασμα σακούλας σκουπιδιών στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν ήταν μια τυχαία ελεεινή πράξη κάποιων σκουπιδοκέφαλων "φοιτητών" χωρίς στοιχειώδες ήθος και πολιτισμό. 
Ήταν μια βάρβαρη αντιαισθητική ενέργεια που αντικατοπτρίζει κάτι πολύ πιο βαθύ και ανησυχητικό, κάτι τραγικό: ότι η Παιδεία στην Ελλάδα είναι για τα σκουπίδια και ότι το μέλλον της χώρας μας θα πνιγεί στα σκουπίδια της ανευθυνότητας θερμοκέφαλης μειοψηφίας της νέας γενιάς που ανταγωνίζεται και συχνά ξεπερνάει σε θράσος, κακοήθεια και βλακεία εκείνους που εξαθλίωσαν την πατρίδα τους, εκείνους που υποτίθεται ότι πολεμούν.
Κοντολογίς, οι φοιτητές εκδικούνται τον εαυτό τους τρώγοντας τις σάρκες τους και ροκανίζοντας το μέλλον τους με το να παράγουν τα δικά τους δύσοσμα υλικά και ιδεολογικά σκουπίδια ή - στην καλύτερη περίπτωση -  με το να ανέχονται παθητικά τα σκουπίδια ανεγκέφαλων συμφοιτητών τους. Συλλυπητήρια παιδιά!
Αλήθεια, ποιοι ρυπαίνουν τις αίθουσες διδασκαλίας στα πανεπιστήμια με σκουπίδια κάθε λογής; 
Μήπως οι εξωγήινοι;


«Ομάδα τριάντα περίπου φοιτητών εισήλθε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου και εκπρόσωπός τους έλαβε τον λόγο για να καταφερθεί εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη.
Στο video ο φοιτητής εμφανίζεται να εκθέτει τις απόψεις του επί περίπου πέντε λεπτά για τα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών των λιμναζόντων φοιτητών, αλλά και της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο τέλος να αδειάζει μια σακούλα με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προέβη και μια συνάδελφός του.

"Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο" ακούγεται να λέει ο φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του φώναξαν μερικά συνθήματα για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν το επεισόδιο εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος:
"Το σημερινό θλιβερό και καταδικαστέο, ελπίζουμε από όλους, συμβάν επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχίσουμε, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους, να εργαζόμαστε για όλα εκείνα τα αυτονόητα που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το Πανεπιστήμιό μας. Ενέργειες τέτοιας έμπνευσης και επιπέδου μόνον ζημία μπορούν να προξενήσουν και στο Πανεπιστήμιο συνολικά και στα οποιαδήποτε λογικά αιτήματα όλων των ανθρώπων του Πανεπιστημίου". 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λίγο μετά το μεσημέρι, ομάδα - κατά δήλωσή τους - φοιτητών ζήτησε να συναντήσει χωρίς προηγούμενη συνεννόηση τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θόδωρο Φορτσάκη. Επειδή ο Πρύτανης απουσίαζε για επιστημονικές υποχρεώσεις, δέχθηκε να τους συναντήσει εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ο αναπληρωτής πρύτανης Ποιότητας της Πανεπιστημιακής Ζωής Αντώνης Καλοκαιρινός. Έπειτα από απαίτηση των φοιτητών η συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρύτανη.

"Ο κ. Καλοκαιρινός για να μην κλιμακωθεί η ένταση τούς δέχθηκε τελικά στο Γραφείο του Πρύτανη. Αφού άκουσε ένα εκ των φοιτητών να εκφωνεί λογύδριο και πριν προλάβει να απαντήσει, οι φοιτητές άδειασαν δύο γεμάτες, μεγάλες σακούλες απορριμμάτων πάνω στο Γραφείο του Πρύτανη, ταυτόχρονα βιντεοσκοπώντας όλο το συμβάν, και αποχώρησαν" αναφέρεται.


"Οι Πρυτανικές Αρχές από την ανάληψη των καθηκόντων τους, εκφράζοντας τη βούληση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στις Πρυτανικές Εκλογές, μεριμνούν αδιάκοπα για την αντιμετώπιση όλων των τρεχόντων και χρονιζόντων προβλημάτων του Πανεπιστημίου που παρέλαβαν. 
Ως πρώτο μεταξύ αυτών έταξαν το θέμα της καθαριότητας, ως προς το οποίο δρομολόγησαν αμέσως τον ήδη πραγματοποιηθέντα πρόχειρο διαγωνισμό (τα αποτελέσματά του αναμένονται προσεχώς). 
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει με κανένα τρόπο ταχύτερες διαδικασίες. Ταυτόχρονα οι πρυτανικές αρχές προβαίνουν σε ενέργειες για την αντιμετώπιση της υποχρηματοδότησης και της μείωσης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ παράλληλα φροντίζουν για τα αυτονόητα ζητήματα της νόμιμης λειτουργίας των θεσμικών Οργάνων και της ασφάλειας, ιδιαιτέρως στο Κεντρικό Κτήριο της Διοίκησης του Ιδρύματος" προστίθεται.

"Τη στιγμή που οι περισσότεροι καθηγητές και φοιτητές βρίσκονται στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια και τα διοικητικά στελέχη εργάζονται με υπερπροσπάθεια, την ίδια στιγμή μια ολιγομελής, ακραία και έμπρακτα αντιδημοκρατική ομάδα "σκηνοθετεί" και προσπαθεί να καρπωθεί την ένταση με πρόσχημα τον διάλογο! 
Οι Πρυτανικές Αρχές είναι, και θα είναι πάντα, ανοιχτές στον διάλογο, ο οποίος, όμως, προϋποθέτει όλοι οι διαλεγόμενοι να σέβονται τους Νόμους και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας στην πράξη και όχι προσχηματικά" επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.»  Newsroom ΔΟΛ