ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Είτε με Αντώνη είτε με Αλέξη, θα σουβλιστούμε...


Είτε εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είτε όχι, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες δεν υπάρχει ελπίδα ανάνηψης για τη χώρα μας, όσες εκλογές κι αν γίνουν. Η "Δημοκρατία" έγινε ο τάφος της Ελλάδας επειδή ο ελληνικός λαός είναι ανώριμος και ανίκανος να τη διαχειριστεί προς όφελός του, δεν έχει όραμα ούτε εθνική συνείδηση παρά μόνο ατομική και κομματική, και το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας απαρτίζεται - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - από τη Σάρα, τη Μάρα και το κακό συναπάντημα.
Δυστυχώς, για νιοστή φορά είμαστε θεατές στο ίδιο τραγικό έργο του εθνικού διχασμού που βούλιαξε τη χώρα πολλές φορές στο παρελθόν. Φαίνεται ότι κανένας πολιτικάντης δεν διδάχτηκε τίποτα ούτε από την κρίση των τελευταίων 5 ετών και το μόνο που ενδιαφέρει όλους τους μνηστήρες της εξουσίας είναι η νομή της. Χθες, σήμερα και πάντα, νυν και αεί, υπέρ πάντων το τομάρι τους και το κομματικό συμφέρον.

Δεν έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα, εξ αιτίας τους και εξαιτίας του Ελληνικού λαού που, όπως και οι πολιτικοί του, διαπνέεται από το σλόγκαν "ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας", είναι μια ξοφλημένη χώρα με τριτοκοσμικές δομές που πάει από το κακό στο χειρότερο, καθώς ποτέ δεν κάνει την αυτοκριτική της για να δει τα κουσούρια του πολιτικού κατεστημένου και του λαού της.

Είτε με ευρώ είτε με δραχμή, το καράβι "Ελλάδα" δεν πάει μακριά διότι οι Έλληνες, από τον πρώτο πολίτη της χώρας μέχρι τον τελευταίο, είναι λαός ασύδοτος που απεχθάνεται τους νόμους και την αυτοπειθαρχία. Και μετά παραπονιόμαστε γιατί οι δανειστές έχουν πέσει σαν τα κοράκια να μας “φάνε”, ξεχνώντας τη Βιβλική ρήση που λέει,"Όπου το πτώμα εκεί και οι αετοί".

Υπήρξαν κατά καιρούς κάποιοι υπεύθυνοι και συνετοί πολιτικοί, αλλά ο ελληνικός λαός προτιμά τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές που του τάζουν λαγούς με πετραχήλια - κι αυτά με δανεικά... Δεν έχει σημασία αν όταν ανέβουν στην εξουσία οι πρώην λαϊκιστές κάνουν απίστευτες κωλοτούμπες και αθετούν τις υποσχέσεις τους αρπάζοντας το μαστίγιο. Ο λαός (πρόβατα) δεν ξυπνάει ποτέ από τις αυταπάτες του. Το κομματικό μίσος για τον αντίπαλο στραβώνει τους ψηφοφόρους που έχουν την ψευδαίσθηση ότι ψηφίζουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα.

Στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δύσκολα θα βρει κανείς κυβέρνηση που να εξάντλησε την τετραετία. Η εκάστοτε αντιπολίτευση βιάζεται πάντα να κυβερνήσει για ν' απαλλάξει το λαό από την εκάστοτε καταστροφική κυβέρνηση. Κατά διαβολική σύμπτωση, εκείνοι που κυβερνούν είναι πάντα άχρηστοι και προδότες ενώ οι άλλοι που επιδιώκουν να τους ρίξουν είναι ικανοί και σωτήρες.

Θυμάμαι το Γιωργάκη τον Παπανδρέου που είχε λυσσάξει ζητώντας εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή σχεδόν την επομένη των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2007, λόγω της ισχνής πλειοψηφίας των 152 εδρών, αν και η ΝΔ είχε πάρει τότε ποσοστό 41,84%. Περιόδευε, λοιπόν, ο Τζέφρυ με αλαζονεία ανά την Ελλάδα με μοναδικό στόχο τις πρόωρες εκλογές, για να σταματήσει τον Καραμανλή από του να... παγώσει μισθούς και συντάξεις! Θα θυμάστε "οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ" τη διαβόητη ρήση του Γιωργάκη, “Εάν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την οικονομία, μπλα, μπλα μπλα.”

Και θα θυμάστε, φαντάζομαι, και το άλλο το χειρότερο: Όταν τελικά ο Κώστας  Καραμανλής, κάτω από την πίεση και τον εκβιασμό του GAP ότι δεν θα συναινούσε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκήρυξε εκλογές για τον Οκτώβριο του 2009 και τις έχασε, ο Γιώργος Παπανδρέου, με το μεγάααλο ηθικό ανάστημα που πιστεύει ότι έχει, τον κατηγορούσε εντός και εκτός Βουλής, για λιποταξία!  Ότι "πήδηξε από τη βάρκα", και άλλα τέτοια...

Και τώρα τι κάνουμε;
Τίποτα! Μία από τα ίδια! Ο  Αλέξης Τσίπρας βιάζεται να μας κυβερνήσει για να κάνει κι αυτός τις κωλοτούμπες του και να καεί, ο Σαμαράς πασχίζει να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια, και ο Γιωργάκης παραμαζεύεται να φτιάξει δικό του κόμμα για να ξανασώσει εμάς τους σωσμένους!

Όσο για το Σύνταγμα, ε, αυτό έχει γίνει κουρελόχαρτο. Θα μου πεις, οι προκάτοχοί τους το έφτιαξαν έτσι για να μπορούν να εκβιάζουν εκλογές πριν από την ώρα τους...

Υπομονή, παίδες Ελλήνων αλύτρωτων! Αν μη τι άλλο, η απατηλή Δημοκρατία μας δεν μας αφήνει να πλήξουμε.  Όσο και να μας πονάει, το δραματικό "δημοκρατικό" έργο έχει πολύ σασπένς!