ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης "βγήκε από τα ρούχα του"

Το ελληνικό παράδοξο 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον σύγχρονο κόσμο που η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγεί σε εκλογές. 

Σε κανένα Σύνταγμα εκτός από το Ελληνικό δεν προβλέπεται ότι οι άκαρπες ψηφοφορίες στα εκλεκτορικά σώματα οδηγούν σε κάλπες. 

Επίσης είναι πρωτόγνωρο κόμματα και βουλευτές να αρνούνται την υποψηφιότητα ενός Προέδρου αλλά να μην προτείνουν τον δικό τους Πρόεδρο. Η δημοκρατία ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης απαιτεί από όλους υπευθυνότητα και όχι μικροκομματικούς σχεδιασμούς. 
Το επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά και θα το επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα μέχρι το τέλος της διαδικασίας: Ο τόπος χρειάζεται ισχυρό Πρόεδρο της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή και η κυβέρνηση υποχρεούται να συνεννοηθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση και να ορίσει εκλογές εντός του 2015 αφού πρώτα έχουν μπει οι βάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας. 
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,  17 Δεκεμβρίου 2014

Καλά δεν τα λέει ο Σταύρος; Και πολύ καλά μάλιστα! Διαθέτει κοινό νου ο άνθρωπος - είδος εν ανεπαρκεία μεταξύ των πολιτικάντηδων...
Είπε κι άλλα σπουδαία προχθές:

Η χώρα εκπέμπει SOS

Ερωτηθείς από περιφερειακό μέσο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: “Επιχειρώντας ο ένας να βουλιάξει τον άλλο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, στο τέλος θα μας βουλιάξουν όλους. 
Η χώρα εκπέμπει SOS. H πρότασή μας παραμένει εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός του 2015. Εν ολίγοις εθνική συνεννόηση”.
16 Δεκεμβρίου 2014