ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Αγωνία βΟλευτών εν όψει πρόωρων εκλογών

Νυν υπέρ πάντων ο αγών των βΟλευτών για το πολιτικό σαρκίον τους. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, λέει το δημοφιλές σλόγκαν, αφού η ίδια η Δημοκρατία είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, κρίνοντας εκ του εκφυλιστικού κοινωνικού αποτελέσματος.
Τα έχω ξαναπεί αυτά, ας μην γίνομαι βαρετή. Απλά θα θυμίσω την πικρή αλήθεια που πρωτοκόλλησαν κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι βλοσυροί σοφοί πριν από ένα και πλέον αιώνα:

"Αφ’ ότου έχομεν εισαγάγει εν τω οργανισμώ του Κράτους το δηλητήριον της φιλελευθερίας, όλη η πολιτική του σύστασις έχει μεταβληθεί: Τα Κράτη πάσχουσιν από θανάσιμον ασθένειαν, την αποσύνθεσιν του αίματος. Δεν υπολείπεται πλέον παρά να περιμείνωμεν  το τέλος της αγωνίας των.
Εκ της φιλελευθερίας εγεννήθησαν αι συνταγματικαί Κυβερνήσεις... Το Σύνταγμα, όπως καλώς γνωρίζετε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία σχολή διαφωνιών, διχονοιών, συζητήσεων, διχογνωμιών, ολεθρίων προστριβών των κομμάτων. Εν μια λέξει, είναι η σχολή παντός ό,τι κάμνει εν κράτος για να χάσει την οντότητά του και την ατομικότητά του.

Μήπως είναι ψέματα αυτά που διαβάσατε; Ποιος φταίει για το αλαλούμ, τους εκβιασμούς, τους εκφοβισμούς και τ’ άλλα ρεζιλίκια που προέκυψαν με τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Δεν φταίει το ίδιο το Σύνταγμα που συμπεριέλαβε τη δυνατότητα πρόωρων εκλογών αν δεν βγει Πρόεδρος με την τρίτη ψηφοφορία; 
Αντί  το Σύνταγμα να έχει αποσυνδέσει εντελώς τις βουλευτικές εκλογές από την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοτε αντιπολίτευση να εκβιάζει πρόωρες εκλογές. Συνέβη το 2009 με τον ανεύθυνο καιροσκόπο Γιώργο Παπανδρέου, ξανασυμβαίνει και τώρα με τον επίσης ανεύθυνο ψευτοαριστερό Αλέξη Τσίπρα. 

Αντί το Σύνταγμα να υποχρεώνει όλα τα κόμματα να προτείνουν δικό τους υποψήφιο, τους επιτρέπει να μετατρέπουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας σε προεκλογικές αψιμαχίες του τύπου "Ποιος είμαι εγώ, ποιος είσαι εσύ".

Έτσι λοιπόν, κι ενώ σε λίγο θα μάθουμε επισήμως εκείνο που γνωρίζαμε από καιρό, ότι δηλαδή θα μας τραβολογάνε σε πρόωρες εκλογές - παρόλο που οι δημοσκοπήσεις λένε ότι η πλειοψηφία του λαού δεν τις θέλει -  οι  νυν αδέσποτοι κοινοβΟλευτικοί αρουραίοι ψάχνουν για κομματική τρύπα να χωθούν για να μη μείνουν εκτός νυμφώνος.  
Σε τέτοιες ώρες, δεν υπάρχουν ιδεολογίες για τους πολιτικούς τυχοδιώκτες και όλοι είναι πρόθυμοι να γλείψουν εκεί που προηγουμένως έφτυναν, αρκεί να μπουν και πάλι στη Βουλή. Είναι πολλά τα λεφτά και τα προνόμια, Αγάπιε!
Εκεί, εκ του ασφαλούς πια, θα το παίξουν και πάλι ιδεολόγοι, και με την πρώτη  αναμενόμενη κωλοτούμπα του αρχηγού θα τραβήξουν και μια ανεξαρτητοποίηση φτύνοντας και πάλι τον κομματάρχη που τους είχε παραχωρήσει άσυλο στο μαντρί του.

Ο  Φώτης-Φανούρης  Κουβέλης γλείφει τον Τσίπρα για να σώσει το πολιτικό του σαρκίο, ενώ μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν και οι Θ. Τζάκρη, ο Θ. Παραστατίδης, ο Ο. Βουδούρης και ο Μ. Μπόλαρης, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσ. Γιαταγάνα και η Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝΕΛ.

Και συ λαέ χιλιοπροδομένε και ανεπίδεκτε ανάνηψης ετοίμασε τα σημαιάκια για να δοξάζεις  για μια ακόμη φορά εκείνους που σε δουλεύουν και σε χρησιμοποιούν για να τα οικονομάνε.  Διότι το "Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω" είναι προαιώνιο αξίωμα που επαληθεύεται κατά κόρον στις "Δημοκρατίες¨.