ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξη Τσίπρα και ΣΙΑ, έχετε έλλειμμα κοινής λογικής!

Γιάννης Δραγασάκης: Θα δανειζόμαστε μόνο για επενδύσεις, όχι για να πληρώσουμε τα παλαιά δάνεια !

Καλά, μόνος του το σκέφτηκε ο κυρ-Γιάννης ο οικονομολόγος; Προφανώς έχει πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική. Εκτός κι αν εν γνώσει του παριστάνει τον τρελό για ψηφοθηρικούς λόγους.

Επειδή ακούσαμε και θ’ ακούσουμε κι άλλα τέτοια και χειρότερα μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, σκέφτηκα να παραθέσω μερικά αποφθέγματα για την κοινή λογική, μπας και ανανήψει κανένας από την παράνοιά του.Τρεις ουσιώδεις προϋποθέσεις  για να πετύχεις οτιδήποτε είναι:
1. Σκληρή δουλειά
2. Επιμονή
3. Κοινή λογική (Thomas A. Edison)

Η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή. (Voltaire)

Η κοινή λογική δεν είναι το αποτέλεσμα της μόρφωσης αλλά παρά ταύτη. (Victor Hugo)

Κοινή λογική είναι να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι και να κάνεις πράγματα όπως θα ’πρεπε να γίνουν. (Harriet Beecher Stowe)

Η κοινή λογική είναι τόσο σπάνια όσο και η μεγαλοφυία. (Ralph Waldo Emerson)

Το μόνο πράγμα που ένα άτομο δεν μπορεί να έχει καθ’ υπερβολή είναι η κοινή λογική. (Kathryn Smith)

Η επιστήμη είναι πρώτης τάξεως επίπλωση για τα επάνω διαμερίσματα του ανθρώπου, αρκεί να έχει την κοινή λογική στο ισόγειο. (Oliver Wendell Holmes Sr.)

Είναι χίλιες φορές καλύτερο να έχεις κοινή λογική χωρίς μόρφωση παρά μόρφωση χωρίς κοινή λογική. (Robert G. Ingersoll)

Η γνώση μετράει αλλά η κοινή λογική έχει σημασία. (LouAnne Johnson)

Υπάρχουν λίγα προβλήματα στη ζωή τα οποία η καλοσύνη και η κοινή λογική δεν μπορούν να τα κάνουν απλά και επιλύσιμα. (Mary Burchell)

Η κοινή λογική (η οποία, στ’ αλήθεια, σπανίζει) είναι η καλύτερη αίσθηση που γνωρίζω. Μείνε μαζί της, θα σε συμβουλεύει το καλύτερο. (Philip Dormer Stanhope)

Η κοινή λογική έχει γίνει μια σπάνια αρετή. (Amit Abraham)

Τα μαθηματικά είναι απλά η υλοποίηση της κοινής λογικής. (William Thomson)

Η επιστήμη είναι εργαλείο της Κοινής Λογικής. Όταν όμως επιμένουμε ότι όλη η έγκυρη πληροφόρηση έρχεται από την επιστήμη ή τους γιατρούς, τότε η Κοινή Λογική γίνεται μη-κοινή, ή χάνεται για πάντα. (Richard Diaz)

Χρειάζονται αιώνες για τη λογική να γίνει κοινή. (Anthony Steyning)

Η πέμπτη αίσθηση είναι η “κοινή αίσθηση” (κοινή λογική) - είτε την έχεις είτε δεν την έχεις. (Jennifer Shong)

Όπου δεν υπάρχει κοινή λογική, δεν υπάρχει σοφία: δεν μπορεί να βρει έκφραση κάτω από τέτοιες συνθήκες. (Idries Shah)

Όλες οι θρησκείες έχουν τούτο κοινό, ότι είναι προσβολή στην κοινή λογική. (Pierre Charron)

Έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο όπου το να χρησιμοποιείς κοινή λογική, να μιλάς έμπρακτες αλήθειες και να ερωτάς έντιμες ερωτήσεις θεωρείται ριζοσπαστική συμπεριφορά. Ενώ αντιθέτως, η χειραγώγηση, η απερισκεψία και η ανεντιμότητα συχνά επιβραβεύεται και υπερισχύει. (Gary Hopkins)

Ο προσωπικός μου σωτήρας είναι η κοινή λογική. Όσον αφορά το Θεό, προτιμώ να πιστεύω σε έναν που θα ήθελε να χρησιμοποιώ το εξαιρετικό μυαλό που έδωσε σε όλους μας. (Bill Maher)

Φρόντισε την κοινή λογική σου, και  τότε η αξιοπρέπειά σου θα φροντίσει τον εαυτό της. (Carolyn Wells)Η θρησκεία πρέπει να υπόκειται στην αξιολόγηση της κοινής λογικής και της ορθολογιστικής κριτικής, όπως επίσης και η πολιτική και η τέχνη. (Jeffrey Tayler)

Να θυμάσαι, ο όχλος δε νοιάζεται για την κοινή λογική. (Amit Kalantri)

******

Το ξέεερουν αυτό το τελευταίο οι λαϊκιστές και δημαγωγοί πολιτικοί, και επενδύουν στην έλλειψη κοινής λογικής των ψηφοφόρων, τάζοντάς τους λαγούς με πετραχήλια. Δυστυχώς!