ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Καλοδεχούμενο το μπόνους των 50 εδρών για τον ΣΥΡΙΖΑ!


Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ! 
Μεγάλη τους η νίκη, ομολογουμένως. Τώρα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα της “Αριστεράς"!  Ωστόσο, από τα λόγια στα έργα είναι μεγάλη η απόσταση για να πηδήσεις, Αλέξη!

Όσο για το "καλπονοθευτικό" μπόνους των 50 εδρών, που μετά μανίας ξόρκιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ε, πώς να το κάνουμε, το ότι το αποδέχτηκες αδιαμαρτύρητα συνιστά την πρώτη σου κωλοτούμπα, Αλέξη Τσίπρα. Καλή συνέχεια και προσοχή στο δρόμο!

 Μανώλης Γλέζος, 31/10/2013: «Εμείς το είπαμε και το έχουμε δηλώσει. Δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει. Αν η εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός στηρίζεται σε αυτές τις 50 έδρες δεν τις δεχόμαστε». (πηγή)

Δημήτρης Στρατούλης, 27/5/2014: «Η δική μας θέση παραμένει σταθερή. Θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει bonus εδρών. Εάν τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν γνώμη και λένε ότι δεν χρειάζεται το bonus στο πρώτο κόμμα, "ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα": πρώτον, για να φέρουν το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή και, δεύτερον, για να παραιτηθεί η κυβέρνηση, διότι δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση».  (πηγή)

Πάνος Σκουρλέτης, 27/5/2014:«Εμείς το αντιμετωπίζουμε στη βάση αρχών. Είμαστε παγίως υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής. Στη βάση μιας τέτοιας πρότασης όλα τα συζητάμε. Αλλά μιας τέτοιας πρότασης! Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μια συζήτηση για την καθιέρωση ενός πάγιου συστήματος απλής αναλογικής συνταγματικά κατοχυρωμένης». (πηγή)

 Μανώλης Γλέζος, 27/10/2014: «Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη». (πηγή)

28/10/2014: Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, το μπόνους είναι «πολιτικά ανήθικο». 
«Εμείς σήμερα κατηγορούμε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται στην εξουσία νομότυπα αλλά ουσιαστικά έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, διότι βρίσκεται εκεί χάρη στις 50 έδρες που έχει κλέψει από τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή. Αυτό το θεωρούμε ανήθικο. Δεν το θεωρούμε της ηθικής πολιτικής τάξης ζήτημα και το κατηγορούμε. 
Ε, εμείς θα επωφεληθούμε, είναι δυνατόν ποτέ να επωφεληθούμε αυτό που κατηγορούμε ως ανηθικότητα να το αξιοποιήσουμε και να γίνουμε κι εμείς ανήθικοι; Αποκλείεται», σημείωσε. 

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υπογράμμισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές χωρίς το μπόνους και πρόσθεσε:

«Εάν οι εκλογές κερδηθούν με το μπόνους είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τα όσα έχουμε διακηρύξει να καταθέσουμε αμέσως σχέδιο νόμου απλής και άδολης αναλογικής, όπου κανένας δεν κλέβει κανέναν και όπου αντιπροσωπεύονται με την απλή αναλογική και δυνάμεις, που δεν μπορούν να μπουν σήμερα στη Βουλή λόγω του 3% - άλλη αντιδημοκρατικότητα – και θα προκηρύξουμε εκλογές».

Ερωτηθείς εάν η επαναλαμβανόμενη προσφυγή στις κάλπες προκαλεί σύγχυση και ανησυχία στη χώρα και τον λαό είπε πως οι εκλογές είναι κανόνας της Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση «δεν υπάρχει μπάχαλο».

Ο κ. Γλέζος απαντώντας στο ερώτημα εάν η θέση του αυτή μπορεί να προκαλέσει εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Με τους δικούς μου δεν μαλώνω καθόλου. Αυτό που διέπει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική ηθική. Αυτό που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αμέσως θα καταθέσει σχέδιο νόμου απλής και άδολης αναλογικής». (πηγή)