ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Παπανδρέου: Η εκδίκηση είναι δική μου!


Behold! Ο "αντιεξουσιαστής στην εξουσία” "σωτήρας" μας, ο "επαναστάτης του αυτονόητου”, ο τοποθετήσας "το πιστόλι στο τραπέζι", ξαναχτυπάει - αυτή τη φορά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ - για ν' αποτελειώσει την... αλλαγή!

Ήταν, λέει, απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα να φτιάξει ο ΓΑΠ καινούργιο κόμμα για να μας ξαναματασώσει! Καλά, υπάρχουν τόσοι ηλίθιοι και μαζοχιστές οπαδοί στη χώρα μας που τον πιστεύουν και τον χειροκροτούν ακόμη; 

Όμως αυτό που ιδρύει ο πεισματάρης Γιωργάκης, δεν είναι, λέει, κόμμα, είναι ένα προσοδοφόρο νέο ξεκίνημα!
Βρε πώς μας τα λέει ο ΓΑΠ και δεν κοκκινίζει, ενώ εμείς που τ’ ακούμε ανατριχιάζουμε ή απλά αηδιάζουμε! Καλά του τα ψέλνει η Ολυμπία εδώ.

Νάτο, λοιπόν, το νέο ξεκίνημα με παλιούς αμετανόητους ανεπρόκοφτους “προοδευτικούς”  πολιτικάντηδες που ευθύνονται τα μάλα για την σημερινή μας κατάντια! Επιχειρούν, λέει, να χτίσουν νέο οικοδόμημα χρησιμοποιώντας παλιά υλικά κατεδάφισης, τουτέστιν πολιτικά απόβλητα και μπάζα...

Αυτά μόνο στο Λαμογιστάν μπορούν να συμβούν! Μόνο στο Μαλακιστάν μια μεγάλη μερίδα πολιτών δεν διαθέτουν ούτε μνήμη ούτε κρίση. Μόνο στο Κοροϊδιστάν τα πολιτικά εγκλήματα δεν τιμωρούνται αλλά επιβραβεύονται κιόλας. Μόνο στο ΤρΕλλαδιστάν το πλυντήριο των εκλογών καθαρίζει τους επίορκους πολιτικούς από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!

Κατά τ’ άλλα, το νέο πολιτικό σπίτι που θα φτιάξει ο μπουρλοτιέρης του ΠΑΣΟΚ Τζέφρυ Παπανδρέου θα στεγάσει, λέει, τις προοδευτικές αξίες που μας ενώνουν! 
Από πού πέρασαν οι προοδευτικές αξίες του εφιάλτη Παπανδρέου και δεν τις είδαμε; 
Από πού πέρασαν οι αξίες που μας ενώνουν; 
Το μόνο που βλέπω να χειρίζεται καλά ο GAP είναι απαξίες που μας χωρίζουν, που κατακερματίζουν την κοινωνία, που διαλύουν.  Σ’ αυτό ο εφιάλτης Γ. Παπανδρέου έχει ταλέντο και προϋπηρεσία.

Ας τον φάνε στη μάπα, τώρα, όλοι εκείνοι που αντί να τον καθίσουν στο σκαμνί τον πλήρωναν τρία χρόνια με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού για να σουλατσάρει ανά τις ηπείρους και να δίνει διαλέξεις περί του πώς εκχωρείται η εθνική κυριαρχία μιας χώρας με συνοπτικές διαδικασίες.

Για όσους θέλουν να κάνουν μια αναδρομή στα πονηρά έργα και τις εφιαλτικές ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου, παραπέμπω εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κλπ., κλπ..

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Νέα χρονιά,

Νέο ξεκίνημα.

Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.

Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο.

Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,

Από αύριο, 3 του Γενάρη,

Πάμε.»

*******

H ανακοίνωση του γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: 
«Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα!  

Ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα.

Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει.

Όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται. 

Ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρά στην εφαρμογή της προσωπικής του στρατηγικής χωρίς να έχει καμία πραγματική πολιτική διαφωνία. 

Ποιός είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010, να επιχειρεί να διασπάσει το κόμμα του; 

Η τοποθέτηση του τώρα γίνεται άραγε από σκοπιά «μνημονιακή» ή μήπως
«αντιμνημονιακή»;! 

Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά.

Δεν διαχωρίζει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ του σημερινού προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου - όπως λένε κάποιοι εκφραστές του - αλλά από τον ιστορικό φορέα της δημοκρατικής παράταξης, το ΠΑΣΟΚ που ανήκει στην κοινωνική του βάση, αυτή που άντεξε και αντιστάθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της κρίσης.

Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, ιδίως τώρα που η χώρα οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές και το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς θα σταθεί όρθια.

Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη».

********

Αναρωτηθήκατε ποτέ μήπως κάποιοι έξω από δω έσπρωξαν τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει καινούργιο κόμμα για να γίνει, ελλείψει αυτοδυναμίας, ρυθμιστής των εξελίξεων; Ίσως το επόμενο video σας βοηθήσει να μαντεύσετε  την απάντηση:
Ας δούμε τώρα μερικά αποφθέγματα για την εκδίκηση:

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

Εκδίκηση είναι η αδυναμία της ψυχής. 


Εκδίκηση: η απόπειρα να χειροτερέψεις το παρελθόν.


Εκείνος που εκδικείται, συνήθως λυπάται για την πράξη του. 


Η εκδίκηση είναι καρπός γλυκός πριν το κόψεις και πικρός αφού τον γευθείς.


Η εκδίκηση εξισώνει τον άνθρωπο με τον εχθρό του, η συγγνώμη τον κάνει ανώτερό του.


Η εκδίκηση μοιάζει συχνά σαν να δαγκώνουμε ένα σκύλο, επειδή εκείνος μας δάγκωσε.


Η εκδίκηση μπορεί να ικανοποιήσει, ουδέποτε όμως να παρηγορήσει. 


Η εκδίκηση πηγάζει πάντοτε από την αδυναμία της ψυχής, που δεν είναι ικανή να υποφέρει τις προσβολές.


 Η μεγαλύτερη εκδίκηση εναντίον εκείνου που σε έβλαψε, είναι να τον ευεργετήσεις. 


Η περιφρόνηση είναι η μόνη εκδίκηση των μεγάλων ψυχών. 


Η πιο γλυκιά εκδίκηση είναι η συγχώρεση. 


Καλύτερα να μη δίνεις σημασία στην προσβολή, παρά να πάρεις εκδίκηση για αυτήν. 


Καλύτερα να περάσεις μια νύχτα μέσα στον εκνευρισμό για την προσβολή, παρά μετανιωμένος για την εκδίκηση.


 Ο άνθρωπος εκδικείται για την μετριότητά του, για την ατυχία του, για την τύχη των άλλων. 


Πριν ξεκινήσεις την εκδίκηση σκάψε δυο τάφους.


Τίποτα δεν είναι πιο δαπανηρό, τίποτα πιο στείρο απ' την εκδίκηση. 


************