ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Με το ΚΙΔΗΣΟ ο ΓΑΠ εξαπατά εκ νέου το λαό

Το μόρφωμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι, λέει, κόμμα.
Τι είναι; Έλα ντε!
Είναι, μας είπε ο αλαφροΐσκιωτος ιδρυτής του, ΚΙΝΗΜΑ. Σωστόν! Διότι ο ίδιος o GAP και τα ανακυκλωμένα πολιτικά στελέχη που τον λιβανίζουν είναι ηθικά και διανοητικά κουνημένοι - κούνια που τους κούναγε - και έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Άμα σου κουνηθεί βίδα στον εγκέφαλο και αφήσει gaps, άστα να πάνε...

Ποντάροντας, λοιπόν, στην αμνησία και την ακρισία μεγάλης μερίδας του λαού, επιχειρούν να μας πείσουν ότι μόλις κατέβηκαν από άλλο πλανήτη, φρέσκοι, άμωμοι και αμόλυντοι, για να σώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες με τις “αρχές" και “αξίες” (μη γελάτε ασεβείς!) που κουβαλάνε.
Βρε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει η πόρνη η δημοκρατία που δεν έχει αδιέξοδα αλλά μας έχει οδηγήσει “δημοκρατικά" στο απόλυτο αδιέξοδο και δεν υπάρχει φως στο τούνελ!

Πάντως, για να μην ανησυχείτε, οι χορτάτοι λιγούρηδες που στελεχώνουν και στηρίζουν το Κίνημα τούτο είναι και Δημοκράτες και Σοσιαλιστές, οπότε ξέρουμε τι να περιμένουμε: Μία από τα ίδια και χειρότερα...

Για να συμβάλω, που λέτε, κι εγώ από τούτο το ταπεινό blog στη διαφήμιση του ΚΙΔΗΣΟ που φιλοδοξεί να μας ξανασώσει, παραθέτω απόσπασμα από άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ που πολύ μ' ενθουσίασε.

Πάμε, που λέει κι ο ΓΑΠ:

 «Άλλο το ΚΟΔΗΣΟ, άλλο το ΚΙΔΗΣΟ! Δεν διαφέρουν μόνο στο δεύτερο γράμμα της συντετμημένης αναγραφής του τίτλου τους! 
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τηρεί τις παραδόσεις. Κάθε άλλο. 

Στις 3 του Σεπτέμβρη δεν έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ ο πατέρας του ο Ανδρέας; 
Στις 3 του Γενάρη έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ ο Γιώργος! 
Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ο Ανδρέας Παπανδρέου; 
Διακήρυξη της 3ης Γενάρη ο Γιώργος Παπανδρέου! 
Πέρασε το 13% το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στην πρώτη του εκλογική εμφάνιση; 
Να περάσει το... 3% ελπίζει το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 

Αναφορικά τώρα με το περιεχόμενο της Διακήρυξης της 3ης του Γενάρη, της ιδρυτικής διακήρυξης του ΚΙΔΗΣΟ, πρόκειται για ένα απερίγραπτο... τουρλού πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων. 
Συνυπάρχουν εκεί θέσεις σωστές, θέσεις αφελείς, γενικολογίες και μπουρδολογίες. 

Αν πάντως νομίσει κάποιος ότι στις πολλές, πολλές χιλιάδες λέξεις της ιδρυτικής διακήρυξης του ΚΙΔΗΣΟ θα βρει έστω και μία προτασούλα αυτοκριτικής για το πολιτικό έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου να υπαγάγει τη χώρα μας στο επαίσχυντο καθεστώς εθνικής υποτέλειας του Μνημονίου, πλανάται πλάνην οικτράν.

Ούτε για τα μάτια του κόσμου που υποφέρει δεν επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου να υποκριθεί ότι κάνει αυτοκριτική, έστω και υποτυπώδη. 

Αποδεικνύεται έτσι κυριολεκτικά αμετανόητος, φανατικός υποστηρικτής του Μνημονίου, αναφέροντας την επάρατη αυτή λέξη μία και μοναδική φορά στη διακήρυξη του ΚΙΔΗΣΟ. Η λέξη αυτή αναφέρεται μάλιστα σε μια φράση όπου ο Γιώργος Παπανδρέου... επαινεί (!!!) την πολιτική που άσκησε ο ίδιος τη διετία που διετέλεσε πρωθυπουργός και κατέστρεψε την Ελλάδα. 

Η κυβέρνησή του "δρομολόγησε την περίοδο 2009-2011 ένα χωρίς προηγούμενο κύμα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, κάνοντας την αρχή για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας" γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: "Αρχή που αν είχε ξεκινήσει λίγα έστω χρόνια πριν το 2009, η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν ποτέ Μνημόνιο και μηχανισμό στήριξης”! 

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι χαρακτηρίζει "ένα χωρίς προηγούμενο κύμα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων" τη μνημονιακή πολιτική που άσκησε ο ίδιος και η οποία βύθισε σε απόγνωση δέκα εκατομμύρια Ελληνες, αποκαλύπτει τι εννοεί αυτός ο άνθρωπος όταν λέει “ ροοδευτική" πολιτική! 

Προσπαθεί συνειδητά να σβήσει από τη συλλογική μνήμη των Ελλήνων το Μνημόνιο του εθνικού ολέθρου με ένα κόλπο. Χρησιμοποιεί το σοβαρότατο πρόβλημα του πελατειακού κράτους, το οποίο όμως ωχριά μπροστά στην καταστροφή που προκάλεσε το Μνημόνιο. Το διογκώνει και το υπερπροβάλλει το πελατειακό κράτος, νομίζοντας ότι έτσι θα... ξεχάσουν οι Ελληνες το Μνημόνιο! 

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου ότι το όνομά του έχει πλέον συνδεθεί αδιάρρηκτα με το κατάπτυστο στη συνείδηση των Ελλήνων Μνημόνιο και το καθεστώς εθνικής υποτέλειας, στο οποίο υπήγαγε την πατρίδα μας. 
Αυτό το ανεξίτηλο στίγμα θα τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του, αλλά και μετά από αυτήν, στην πολιτική ιστορία του τόπου. 

Όσο για την ανόητη προσπάθειά του να φορτώσει το Μνημόνιο στον Κώστα Καραμανλή, δεν υπάρχει Ελληνας που να μη γνωρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το Μνημόνιο και έφερε τους ξένους επικυρίαρχους στην Ελλάδα. Δεν το υπέγραψε ο Κώστας Καραμανλής. 
Όσες οικονομικές και πολιτικές ευθύνες και αν φέρει για την πολιτική που άσκησε στα πεντέμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του, την υπογραφή στο επονείδιστο Μνημόνιο την έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι ο Κώστας Καραμανλής. 
Αυτό το γεγονός δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ ή να ξεχαστεί!»  (πηγή)